ahaweto Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja W ub. tygodniu z "wielką pompą" otworzyliśmy w naszym miasteczku Sezon Motocyklowy. Było ok. 500 jednośladów i nie tylko. Było co podziwiać, niekiedy prawdziwe arcydzieła motoryzacji. Jako że jeździłem motocyklem przed pięćdziesięciu laty (WSK 125) ?, wybałuszałem oczy. W przygotowaniach do imprezy miałem swój duży udział z ramienia naszego Ośrodka Kultury. Motocykliści to fajne chłopaki i dziewczyny !!! Ale moją uwagę przykuł samochód Star 266. Z daleka myślałem że jest to duży zdalnie sterowany model. Okazało się że nasza miejscowa grupa Miłośników militariów i techniki wojskowej "Protektor" z Jastrowia oprócz rożnych pojazdów wojskowych (wszystkie na chodzie) wystawiła też model tego samochodu wykonanego jak ... grill. Model jest naprawdę dobrze wykonany nawet z dbałością o szczegóły i bardzo funkcjonalny. Oczywiście wszystko zostało wykonane z metalu. Zdjęcie zostało wykonane rano kiedy wszystko zwijaliśmy a nie wszyscy jeszcze wstali i wtedy dopiero go zauważyłem Panowie z "Protektora" powiedzieli mi że wcześniej używali jako grila modelu czołgu też słusznej wagi i wielkości ale został on podarowany zaprzyjaźnionej grupie miłośników militariów. Może w przyszłości poznam kolegę który robi takie funkcjonalne modele. 3 1
Grifon Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Ja ostatnio pierwszy raz w życiu pojeździłem motocyklem, Suzuki 125 cm3 i okazało się że to fajna zabawa. Za rok kupię sobie taki do jeżdżenia po wsi? 3
Rekomendowane odpowiedzi