ahaweto Opublikowano 11 Maja Udostępnij Opublikowano 11 Maja W ub. tygodniu z "wielką pompą" otworzyliśmy w naszym miasteczku Sezon Motocyklowy. Było ok. 500 jednośladów i nie tylko. Było co podziwiać, niekiedy prawdziwe arcydzieła motoryzacji. Jako że jeździłem motocyklem przed pięćdziesięciu laty (WSK 125) ?, wybałuszałem oczy. W przygotowaniach do imprezy miałem swój duży udział z ramienia naszego Ośrodka Kultury. Motocykliści to fajne chłopaki i dziewczyny !!! Ale moją uwagę przykuł samochód Star 266. Z daleka myślałem że jest to duży zdalnie sterowany model. Okazało się że nasza miejscowa grupa Miłośników militariów i techniki wojskowej "Protektor" z Jastrowia oprócz rożnych pojazdów wojskowych (wszystkie na chodzie) wystawiła też model tego samochodu wykonanego jak ... grill. Model jest naprawdę dobrze wykonany nawet z dbałością o szczegóły i bardzo funkcjonalny. Oczywiście wszystko zostało wykonane z metalu. Zdjęcie zostało wykonane rano kiedy wszystko zwijaliśmy a nie wszyscy jeszcze wstali i wtedy dopiero go zauważyłem Panowie z "Protektora" powiedzieli mi że wcześniej używali jako grila modelu czołgu też słusznej wagi i wielkości ale został on podarowany zaprzyjaźnionej grupie miłośników militariów. Może w przyszłości poznam kolegę który robi takie funkcjonalne modele. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Maja Udostępnij Opublikowano 11 Maja Super robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Ja ostatnio pierwszy raz w życiu pojeździłem motocyklem, Suzuki 125 cm3 i okazało się że to fajna zabawa. Za rok kupię sobie taki do jeżdżenia po wsi? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi