Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 29 Lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Lipca Powstaje bardzo długo - jest szansa, że w końcu poleci. Obecnie jeszcze walczę z połączeniami elektrycznymi w celu maksymalnego ułatwienia montażu pakietów przez startem. Kilka zdjęć z budowy oraz "studiów" projektowych 15 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 30 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Lipca działa - jeszcze ostatnie poprawki : mam jeszcze podwozie naumiałem się a to trochę historii : aeroklub warszawski i pierwsze jazdy 5
emkd Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia W związku z poradami : dokładam wentylację silnika i esc. Przy okazji ponieważ rozmontowałem model zważyłem : kadłub u z usterzeniem i serwami 1849, płat z serwami oświetleniem i podwoziem kpl 2861, drobny osprzęt 349, silnik 948, pakiet 1090, pakiet do odbiornika 500 (!). łącznie 7150 z małm pakietem odbiornika (słabo) lub 7590 z dużym i bec-em ... oczywiście + śmigło i kołpak - ale to już nie ma znaczenia ... będzie mniej, bo perforuję firewall Potrzeba mi dużo mocy
emkd Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia robimy wentylację - przy okazji przyszedł pomysł na klapę chłodnicy oleju ... będzie się otwierała z podwoziem działa chciałbym wolniej - ale się chyba nie da ... będzie razem z podwoziem się otwierało 1
emkd Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia rozwiązało się - zwolnił się 7 kanał prop - tam wrzucę klapę chłodnicy oleju i będzie płynnie 1
emkd Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia Uporałem się z nieszczelnościami pneumatyki :D na otwartym/zamkniętym (50/50) podwoziu trzymało dobę 4 bary, wyregulowany przepływ coby naturalnie wyglądało . Zamontowane pakiety silnika i osprzętu - nieśmiertelne rzepy :D. Odbiornik zamocowany, antena gotowa, jeszcze tylko zamocowanie esc i gotów do lotu - pewnie w drugim tygodniu września spróbujemy. ..
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 22 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 Września W zasadzie gotowy do lotu ... po oblocie zretuszuję oznaczenia sorry za bajzel - ale w garażu jak na okręcie : najwięcej miejsca jest za burtą .... 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 27 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Września Jeszcze modyfikacja pneumatyki : w trakcie prób szczelności - na szczęście poza modelem, w sposób spektakularny zniknąłem litrową butelkę PET po napojach gazowanych. Na tyle spektakularnie, że postanowiłem zmienić zbiornik na jakiś solidniejszy - myślałem o litrowym spraju z powietrzem ale przypadkowo znajomy podarował mi aluminiową butlę litrową po jakimś rozpuszczalniku. Strach myśleć, jakby to się miało wydarzyć w powietrzu ... Jednak 4 bary to nie gilgotki u przejażdżka : 6
Jerzy Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Brawooo! super model tylko jak tam z pierwszym lotem , życze tyle ladowan co startow. Pozdrawiam modelarza.
emkd Opublikowano 28 Września Autor Opublikowano 28 Września Dzięki - też pozdrawiam. Oblot wkrótce - być może w najbliższym tygodniu. Jak będzie udany, przedstawię dowody w postaci filmu
emkd Opublikowano 1 Października Autor Opublikowano 1 Października niestety oblot się opóźni o ok 2 tyg ... oto przyczyna : 2
emkd Opublikowano 23 Października Autor Opublikowano 23 Października Są szanse, o ile pogoda się nie skiepści, że w sobotę wzbije się w przestworza a przy okazji, takie plany były bazą : http://www.theplanpage.com/esp/hurri.htm w oryginale 27" z "silnikiem" gumowym, powiększyłem do skali 1:6 pierwotnie miała być benzyna ale wyszedł elektryk. i dobrze
emkd Opublikowano 28 Października Autor Opublikowano 28 Października niestety słabe wiadomości : model się ulotnił Oczywiście, zostało udowodnione iż lata - sorry, nie ma zdjęć, wystartował, nawet był posłuszny ale niestety zawiódł fabryczny zimny lut na regulatorze - stracił zasilanie i krzaki ... będzie zajęcie w zimie
emkd Opublikowano 8 Listopada Autor Opublikowano 8 Listopada zw3d - ten sam producent co zwcad . analogiczny do solida ale potrzebuje mniej komputera
emkd Opublikowano 22 Listopada Autor Opublikowano 22 Listopada jest coraz więcej ... niestety kolejne weryfikacje powodują dalsze prace projektowe
Rekomendowane odpowiedzi