Popular Post emkd Posted July 29 Popular Post Share Posted July 29 Powstaje bardzo długo - jest szansa, że w końcu poleci. Obecnie jeszcze walczę z połączeniami elektrycznymi w celu maksymalnego ułatwienia montażu pakietów przez startem. Kilka zdjęć z budowy oraz "studiów" projektowych 15 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post emkd Posted July 30 Author Popular Post Share Posted July 30 działa - jeszcze ostatnie poprawki : mam jeszcze podwozie naumiałem się a to trochę historii : aeroklub warszawski i pierwsze jazdy 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted August 2 Author Share Posted August 2 W związku z poradami : dokładam wentylację silnika i esc. Przy okazji ponieważ rozmontowałem model zważyłem : kadłub u z usterzeniem i serwami 1849, płat z serwami oświetleniem i podwoziem kpl 2861, drobny osprzęt 349, silnik 948, pakiet 1090, pakiet do odbiornika 500 (!). łącznie 7150 z małm pakietem odbiornika (słabo) lub 7590 z dużym i bec-em ... oczywiście + śmigło i kołpak - ale to już nie ma znaczenia ... będzie mniej, bo perforuję firewall Potrzeba mi dużo mocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted August 2 Author Share Posted August 2 robimy wentylację - przy okazji przyszedł pomysł na klapę chłodnicy oleju ... będzie się otwierała z podwoziem działa chciałbym wolniej - ale się chyba nie da ... będzie razem z podwoziem się otwierało 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted August 9 Author Share Posted August 9 rozwiązało się - zwolnił się 7 kanał prop - tam wrzucę klapę chłodnicy oleju i będzie płynnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted August 14 Author Share Posted August 14 powolutku ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted August 28 Author Share Posted August 28 Uporałem się z nieszczelnościami pneumatyki :D na otwartym/zamkniętym (50/50) podwoziu trzymało dobę 4 bary, wyregulowany przepływ coby naturalnie wyglądało . Zamontowane pakiety silnika i osprzętu - nieśmiertelne rzepy :D. Odbiornik zamocowany, antena gotowa, jeszcze tylko zamocowanie esc i gotów do lotu - pewnie w drugim tygodniu września spróbujemy. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post emkd Posted September 22 Author Popular Post Share Posted September 22 W zasadzie gotowy do lotu ... po oblocie zretuszuję oznaczenia sorry za bajzel - ale w garażu jak na okręcie : najwięcej miejsca jest za burtą .... 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post emkd Posted September 27 Author Popular Post Share Posted September 27 Jeszcze modyfikacja pneumatyki : w trakcie prób szczelności - na szczęście poza modelem, w sposób spektakularny zniknąłem litrową butelkę PET po napojach gazowanych. Na tyle spektakularnie, że postanowiłem zmienić zbiornik na jakiś solidniejszy - myślałem o litrowym spraju z powietrzem ale przypadkowo znajomy podarował mi aluminiową butlę litrową po jakimś rozpuszczalniku. Strach myśleć, jakby to się miało wydarzyć w powietrzu ... Jednak 4 bary to nie gilgotki u przejażdżka : 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy Posted September 28 Share Posted September 28 Brawooo! super model tylko jak tam z pierwszym lotem , życze tyle ladowan co startow. Pozdrawiam modelarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted September 28 Author Share Posted September 28 Dzięki - też pozdrawiam. Oblot wkrótce - być może w najbliższym tygodniu. Jak będzie udany, przedstawię dowody w postaci filmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
emkd Posted October 1 Author Share Posted October 1 niestety oblot się opóźni o ok 2 tyg ... oto przyczyna : 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts