Atomizer Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Kupiłem taki regulator : HobbyWing: Regulator FLYFUN-110A-HV-SBEC-V5 I wg mnie instrukcja zawarta w opakowaniu nie jest przejrzysta i czytelna. Raczej wrzucona na sztukę do wielu regulatorów taka ogólna instrukcja z grubsza co i jak. A ja chce mieć wyraźnie krok po kroku co jak i gdzie podłączyć konkretny regulator który kupiłem. Nie są to tanie rzeczy i w razie błędu lub pomyłki uszkodzić podzespoły niewskazane. Regulator podłączyłem z silnikiem na chybił trafił. Teraz mogę się tylko domyślać, że odbiornik mam podłączyć za pomocą trójkolorowego kabelka dostarczonego z regulatorem do portu z oznaczeniem s W instrukcji jest pokazane dla tego regulatora dwuprzewodowy kabelek podłączony z jakimś tam odbiornikiem. Nie mam w zestawie dwuprzewodowego kabelka taki jaki jest na instrukcji. Jest to jakiś błąd w instrukcji bo są pokazane same takie dwuprzewodowe kable. Czy ktoś już miał do czynienia z takim regulatorem i wie co i jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Ja mam dwa takie. W instrukcji pod rysunkiem jest napisane do czego jest kazdy kabelek: Kabel 1 to normalny trojzylowy do odbiornika. Ja programowanie robilem za pomoca nadajnika, wiec bocznego (3) nie uzywalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Czyli dostałem niewłaściwy kabelek wraz z regulatorem. Bo widzę, że ten co mam wg instrukcji obrazkowej ma zastosowania dla regulatora 20A and 30A. Jest pomieszane tak, że nie wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W kazde z tych zlacz idzie zwykly trojzylowy - co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 18 godzin temu, adam.trzaskowski napisał: W kazde z tych zlacz idzie zwykly trojzylowy - co jest nie tak? INSTRUKCJA ! Nie widzisz , że są narysowane same 2 przewodowe. Inne niż te co dostałem. Wprowadza to w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 31 minut temu, Atomizer napisał: Nie widzisz , że są narysowane same 2 przewodowe. Inne niż te co dostałem. Wprowadza to w błąd. Rysunek był wykonany pewnie jako schematyczny a wszystko zostało wyjaśnione w opisie pod nim. A generalnie cały problem przez to, że jesteś za młody - za jakiś czas nie będziesz w stanie dojrzeć czy tam są narysowane 2 czy 3 przewody 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Nie chce mi się już nic pisać... Wg tego rys. albo w przybliżeniu dostałem ten regulator A przewody od tego W tym rys. wyraźnie widać trzy przewody i się rozdziela na 1 i 2. INSTRUKCJA SKOPANA I UWAŻAM TEMAT ZA ZAKOŃCZONY ! 😆 A tym bardziej, że już uruchomiłem to urządzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Ale mieszasz. Skoro regulator ma BEC to standardowo będziesz miał 3żyłowy kabel - zasilanie i sygnał sterowania silnikiem. To jest podstawa i taki wpinasz w gniazdo - + S Pozostałe dwa to dodatkowe funkcje. Chcesz skorzystać - podpinasz wg instrukcji. Nie chcesz - nie podpinasz. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi