Jerzy Markiton Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Jakoś nie potrafię uwierzyć, że konstruktorzy DH -60 stosowali takie wyrafinowane podwozie... Na Twoim modelu mogli by się uczyć ? Zakładam, że jednak korzystałeś z jakiejś dokumentacji ? Ciągle mam w głowie, że czas, kiedy powstawał DH-60, to czas "wiejskiego" kowala - z wszystkimi ograniczeniami technologicznymi tamtego okresu..... Dla mnie - szok ! Pozdrawiam - Jurek
martin19 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia To mój będzie ciut mniejszy. Chciałem zrobić białą 13. Zaczołem od podwozia bo zachciało mi się pneumatycznego niebawem będą testy.
Andrzej Klos Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Piekna robota! PS Nie zebym sie czepial, ale c w motch jest niepotrzebne, wystarczy moth.
martin19 Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia Oczywiście że wystarczy. Błąd popełniony z rozpędu...
Jerzy Markiton Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Zakładam, że pneumatyczny - to chodzi o amortyzator a nie chowane podwozie ? - Jurek
martin19 Opublikowano 9 Kwietnia Autor Opublikowano 9 Kwietnia Oczywiście że chowane. Siłowniki już zrobiłem, są na zdjęciu. Działają. W podwoziu głównym zastosowane zamki, jak w oryginale. Jeszcze tylko zbiornik z zaworkiem i próby całości. Zależy mi na niesymetrycznym powolnym otwarciu dla tego z jednej strony zrobiłem przekrój otworka 0.8, a z drugiej 1 mm. Niebawem zepnę to w człość i zobaczymy Widziałem wiele modeli i żadko podobało mi się jak to podwozie się składa, dla tego chcę wypróbować takie rozwiązanie. Główne chodzi o realizm. Jak się przyjrzeć samolotom to podwozie składa się powoli i żadko symetryczne.
Robert Tomzik Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 3 godziny temu, martin19 napisał: Oczywiście że chowane. Siłowniki już zrobiłem, są na zdjęciu. Działają. W podwoziu głównym zastosowane zamki, jak w oryginale. Jeszcze tylko zbiornik z zaworkiem i próby całości. Zależy mi na niesymetrycznym powolnym otwarciu dla tego z jednej strony zrobiłem przekrój otworka 0.8, a z drugiej 1 mm. Niebawem zepnę to w człość i zobaczymy Marcin, daj dwa osobne małe elektrozowarki, po jednym na każdą goleń, włączasz jeden po drugim i po temacie. Nie masz regulacji przepływu powietrza, nie masz panowania nad prędkością zamykania i otwierania podwozia. Jakbyś dał na wsuw i wysuw siłownika zaworki dławiąco zwrotne to jest regulacja prędkości. Przykładowany pod linkiem: https://www.smc.eu/pl-pl/products/standardowe-przewody-wielkosci-metryczne-as-2f~133770~cfg?partNumber=AS1002F-23
martin19 Opublikowano 9 Kwietnia Autor Opublikowano 9 Kwietnia Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, nawet nie przyszło mi do głowy że coś takiego można kupić... Choć w sumie dzisiaj to wszystko można kupić. 1
Michal K Opublikowano Środa o 16:14 Opublikowano Środa o 16:14 Piękna robota ale po takiej przerwie i przejściu z uwięzi na RC sugerowałbym zbudowanie wpierw prostego trenera i wiele godzin lotów.
Robert Tomzik Opublikowano Czwartek o 08:05 Opublikowano Czwartek o 08:05 19 godzin temu, martin19 napisał: Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, nawet nie przyszło mi do głowy że coś takiego można kupić... Choć w sumie dzisiaj to wszystko można kupić. Mam z tym doczynienia na codzień, śmiało pytaj. Siłowniki też można było kupić gotowe... napewno taniej niż ilość pracy którą włożyłeś w wykonanie samodzielnie.
martin19 Opublikowano Czwartek o 09:08 Autor Opublikowano Czwartek o 09:08 Wiem że można kupić, nawet szukałem. Ale tu ważne są wymiary: skok i długość całkwita. Rozrysowałem sobie to i nijak kupne mi nie pasowały. Ale i tak bardzo dziękuję. Będę miał niebawem kilka pytań. 2
Rekomendowane odpowiedzi