Skocz do zawartości

Polska drożyzna vs sprzet od pana Wuu

eze

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wlasnie skonczylem rozmawiac ze znajoma z Shenzhen http://cyclonetoy.en.alibaba.com/

Tych znam, nie osobiscie a tylko telefonicznie. Od nich bralem sprzet 3 razy. Raz kurierem, raz LCL i raz odbieralem w innym miescie w Chinach.

W ich wyjsciowym cenniku ASP 80 AR stoi po 138,50 dolca. Przy duzych zamowieniach maja margines na zejscie z cena ale nie ma co liczyc na wiecej niz 10-15%.

ASP 91 AR - 152,50 dolca.

Jak ktos kupi nowke (chodzi o zakup z finalem w postaci otrzymania silnika, uwzgledniajac ewentualny rabat na ilosci) za nizsza cene to gratuluje. :)

Opublikowano

Przez "Alibabe" kupowałem już kilkanaście rzeczy i nigdy się nie naciąłem,ale to tylko kwestia odpowiedniego podejścia. Na portalu szukałem głównie kontaktów i namiarów na firmy które podają swoje www większy kontakt no i patrzyłem na asortyment jaki przedstawiają na stronie, ale nigdy nie skusił bym się na zakup czegoś za 10% wartości w Polsce i to z Indonezji :D

Opublikowano

Omijałem ten temat jak mogłem.........

ale się sprowokowałem...sam

spytam z innej strony ale wybiórczo tych co pracują - ile warta jest godzina Waszej pracy?

teraz zobaczmy ..kupiliście u naszego słynnego pana wu-szu costam za 20USD.......

czekacie tydzień w emocjach ....... pracujecie jak nakreceni

drugi tydzień przychodzi niecierpliwienie zamiast myślec o pracy widzicie wyimaginowany obraz zaginionej paczki ..........

trzeci tydzień........gorzej nic nie robicie i wszystko Was WQ-rza i macie sexualny stosunek do pracy.............

tydzień czwart ... zapominacie ze wstydem i zalem.........

ile straciliscie licząc po 1 tygodniu ..............i nie mam na myśli wysłanej w świat kasy .....

ktoś kto robi na swój rachunek odrazu skuma o czym mówię.....

czasem warto się zastanowić jak to jest że ktoś sprzedaje towar za 10-20% wartości detalicznej ..... mi to na starcie śmierdzi podróbą albo przekrętem..

sam mam na pewnych produktach 200% marży i nie odpuszczam bo skoro klienci zapisują się w kolejkę to dlaczego mam rozdawać taniej niz mogę inna sprawa ze umowa zabrania mi sprzedawania poniżej tej ceny .........

zanim więc poślecie kasę w świat idźcie na spacerek np do sklepu zoologicznego .....

pooglądajcie ślimaki . powolne a jednak docierają gdzie chcą ..

Opublikowano

Jest może wśród osób przeglądających forum ktoś, komu udało się skutecznie zakupić artykuły modelarskie za 15% ceny (w porównaniu z ofertami naszych sklepów) u oferentów z Indonezji ?

Opublikowano
Jest może wśród osób przeglądających forum ktoś, komu udało się skutecznie zakupić artykuły modelarskie za 15% ceny (w porównaniu z ofertami naszych sklepów) u oferentów z Indonezji ?

Może nie było takiego szczęśliwca ale dzięki marzeniom stajemy się lepsi

Opublikowano

nie zycze nikomu zle, ale eze jest mala szansa ze ta futaba 14 dojdzie. Sprzedawca nie jest zweryfikowany w zaden sposob, nie mozna znalezc o nim jakichkolwiek informacji, po za tym ze podany numer telefonu jest ok.

Szczerze, ja u niego bym nie kupil. Kiedys sam jako pierwszy zamawialem z cyclone toy. Ale przed tym przegrzebalem caly internet. Maja swoja strone, wiec mozna sprawdzic na kogo i kiedy zarejestrowana byla domena. Znalazlem info ze ktos kiedys cos zamawial i bylo ok. Jako glowne formy platnosci uznawali przelew bankowy i paypal. Jak ktos akceptuje tylko t/t lub western union to juz powinno sie zachowac ostroznosc. Sporo o tym jest napisane, i niestety 70% alibaby to oszusci. Jak wplacales kase t/t lub western union to teraz szukaj wiatru w polu, nie mozna dojsc nawet gdzie ta kasa zostala wyplacona i przez kogo. Jednym slowem :ass:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie zycze nikomu zle, ale eze jest mala szansa ze ta futaba 14 dojdzie.

Minęło już ponad 2 miesiące, a nikt się nie chwali że zakupiony towar dotarł.

Czy ktoś zakupił te silniki ? :twisted:

"Ciekawy" temat w "ciekawych ofertach".

Opublikowano
Ze wszystkimi mozna sie dogadac do mnie leci wlasnie futabka 14 za 950 $ z przesylka

Cytat jest z marca, Futaba powinna już dolecieć.

Sadząc z podpisu w stopce (u kolegi eze), raczej nie doleciała.

Może zacznijmy od wyjaśnienia tej kwestii.

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.