diem Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Nie robmy zadnych list, niech najpierw Futaba od Eze dojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Wlasnie skonczylem rozmawiac ze znajoma z Shenzhen http://cyclonetoy.en.alibaba.com/ Tych znam, nie osobiscie a tylko telefonicznie. Od nich bralem sprzet 3 razy. Raz kurierem, raz LCL i raz odbieralem w innym miescie w Chinach. W ich wyjsciowym cenniku ASP 80 AR stoi po 138,50 dolca. Przy duzych zamowieniach maja margines na zejscie z cena ale nie ma co liczyc na wiecej niz 10-15%. ASP 91 AR - 152,50 dolca. Jak ktos kupi nowke (chodzi o zakup z finalem w postaci otrzymania silnika, uwzgledniajac ewentualny rabat na ilosci) za nizsza cene to gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celnik Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ... i nastapil upadek entuzjazmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Entuzjazm?! Raczej czesc osob nie nadaza i dalej mysli, ze w Chinach w branzy technologicznej ktos pracuje za miske ryzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Przez "Alibabe" kupowałem już kilkanaście rzeczy i nigdy się nie naciąłem,ale to tylko kwestia odpowiedniego podejścia. Na portalu szukałem głównie kontaktów i namiarów na firmy które podają swoje www większy kontakt no i patrzyłem na asortyment jaki przedstawiają na stronie, ale nigdy nie skusił bym się na zakup czegoś za 10% wartości w Polsce i to z Indonezji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Omijałem ten temat jak mogłem......... ale się sprowokowałem...sam spytam z innej strony ale wybiórczo tych co pracują - ile warta jest godzina Waszej pracy? teraz zobaczmy ..kupiliście u naszego słynnego pana wu-szu costam za 20USD....... czekacie tydzień w emocjach ....... pracujecie jak nakreceni drugi tydzień przychodzi niecierpliwienie zamiast myślec o pracy widzicie wyimaginowany obraz zaginionej paczki .......... trzeci tydzień........gorzej nic nie robicie i wszystko Was WQ-rza i macie sexualny stosunek do pracy............. tydzień czwart ... zapominacie ze wstydem i zalem......... ile straciliscie licząc po 1 tygodniu ..............i nie mam na myśli wysłanej w świat kasy ..... ktoś kto robi na swój rachunek odrazu skuma o czym mówię..... czasem warto się zastanowić jak to jest że ktoś sprzedaje towar za 10-20% wartości detalicznej ..... mi to na starcie śmierdzi podróbą albo przekrętem.. sam mam na pewnych produktach 200% marży i nie odpuszczam bo skoro klienci zapisują się w kolejkę to dlaczego mam rozdawać taniej niz mogę inna sprawa ze umowa zabrania mi sprzedawania poniżej tej ceny ......... zanim więc poślecie kasę w świat idźcie na spacerek np do sklepu zoologicznego ..... pooglądajcie ślimaki . powolne a jednak docierają gdzie chcą .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 I tym optymistycznym akcentem Krzyśku , zakończmy temat cud-zakupów na forum. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jest może wśród osób przeglądających forum ktoś, komu udało się skutecznie zakupić artykuły modelarskie za 15% ceny (w porównaniu z ofertami naszych sklepów) u oferentów z Indonezji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 101 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jest może wśród osób przeglądających forum ktoś, komu udało się skutecznie zakupić artykuły modelarskie za 15% ceny (w porównaniu z ofertami naszych sklepów) u oferentów z Indonezji ? Może nie było takiego szczęśliwca ale dzięki marzeniom stajemy się lepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 nie zycze nikomu zle, ale eze jest mala szansa ze ta futaba 14 dojdzie. Sprzedawca nie jest zweryfikowany w zaden sposob, nie mozna znalezc o nim jakichkolwiek informacji, po za tym ze podany numer telefonu jest ok. Szczerze, ja u niego bym nie kupil. Kiedys sam jako pierwszy zamawialem z cyclone toy. Ale przed tym przegrzebalem caly internet. Maja swoja strone, wiec mozna sprawdzic na kogo i kiedy zarejestrowana byla domena. Znalazlem info ze ktos kiedys cos zamawial i bylo ok. Jako glowne formy platnosci uznawali przelew bankowy i paypal. Jak ktos akceptuje tylko t/t lub western union to juz powinno sie zachowac ostroznosc. Sporo o tym jest napisane, i niestety 70% alibaby to oszusci. Jak wplacales kase t/t lub western union to teraz szukaj wiatru w polu, nie mozna dojsc nawet gdzie ta kasa zostala wyplacona i przez kogo. Jednym slowem :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 nie zycze nikomu zle, ale eze jest mala szansa ze ta futaba 14 dojdzie. Minęło już ponad 2 miesiące, a nikt się nie chwali że zakupiony towar dotarł. Czy ktoś zakupił te silniki ? :twisted: "Ciekawy" temat w "ciekawych ofertach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Ze wszystkimi mozna sie dogadac do mnie leci wlasnie futabka 14 za 950 $ z przesylka Cytat jest z marca, Futaba powinna już dolecieć. Sadząc z podpisu w stopce (u kolegi eze), raczej nie doleciała. Może zacznijmy od wyjaśnienia tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ale fajny retro-temacik, jak to się skończyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.