Skocz do zawartości

Symulator współpracujący z nadajnikiem FS-I6x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy możecie polecić jakiś dobry, aktualnie dostepny symulator. Szukałem w zestawieniu ale tam są wiadomości sprzed lat. Zmieniły się generacje symulatorów i komputerów i sporo tego nie można wogóle odnaleźć. A więc współczesny i nie taki budżetowy z Chin, który natychmiast blokują wszystkie antywiry bo coś tam skośni załączyli. Więc raczej za cene naszej dobrej polskiej waluty.

🙃Próbowałem wchodzić w to "z biegu" zakładając, że mam pasję, znam teorię, m/w aerodynamikę i działanie sterów. Zaliczyłem mnóstwo kretów, napraw itp. i w końcu nauczyłem się już lądować (też mniej więcej). Ale jak dochodzę do droższych modeli to jednak widzę sens ćwiczenia na symulatorze.

Będę wdzięczny za Wasze rady.

Opublikowano

Wielkie dzięki. To jeszcze dopytam o kabelek. Ma to być chyba jakieś PS2 a tak po ludzku to z jednej strony ma być wejście do aparatury a z drugiej USB. Gdzie to można kupić?

Właściwie to mam takie kabel jak na obrazku. Tylko jak próbowałem uruchomić to z pudełka używając załączonej instrukcji to mój antywirus się natychmiast ożywił i mi zabronił. Więc nie wiem czy mogę tej końcówki niebieskiej używać. Możecie podpowiedzieć?

Widziałem na Youtubie podłączenie do nadajnika FS-I6x i gość używał takiego kabelka, który miał czyste USB  bez żadnych takich dodatków z kościami.

thumbnail_IMG_2717.jpg

Opublikowano

Po moim pierwszym locie jak i kraksie stwierdzam, że potrzebuje wielu godzin w symulatorze żeby zacząć ogarniać o co w tym wszystkim chodzi. Jaki symulator polecacie? Miło by było gdyby był darmowy. 

Opublikowano

Nie pamiętam, czy to jest w standardzie, czy wymaga dogrania osobnych plików, ale w PhoenixRC da się polatać Easy Starem i Funcubem. Easy Star/Blixer/Pioneer 1400 to niemal domyślna opcja na pierwszy model i mimo, że sporo wybaczają, to lepiej trochę potrenować przed pierwszym lotem.
W RealFlight jest tego niby jeszcze więcej, ale to są pliki generowane przez użytkowników i często nie są kompatybilne między wersjami. Za to RealFlight, moim zdaniem, lepiej się sprawdza do nauki akrobacji. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.