Robert Tomzik Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Cześć Potrzebowałbym wykonać skand 3D połówki kadłuba tak żeby finalnie uzyskać plik uniwersalny typu step, x_t, iges, sat... Długość około 1900mm. Nie musi być precyzjny, potrzebuje mniej wiecej mieć bryłe / aby zaprojektowac wręgi do środka i wyciąć na laserze elementy.
japim Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 7 minut temu, Robert Tomzik napisał: Cześć Potrzebowałbym wykonać skand 3D połówki kadłuba tak żeby finalnie uzyskać plik uniwersalny typu step, x_t, iges, sat... Długość około 1900mm. Nie musi być precyzjny, potrzebuje mniej wiecej mieć bryłe / aby zaprojektowac wręgi do środka i wyciąć na laserze elementy. Chyba szybciej I zdecydowanie taniej bedzie użyć metody kartki papieru I nożyczek. Narzędzia których potrzebujesz do wykonania skanu a potem wykonania bryly na ich podstawie to grube zlotowki I godziny inzynierskie. I nie mowie o ich kupowaniu osobiście - tylko zlecenia tego komuś (firmie), która te marzędzia już ma. Jaki masz budżet na to?
Robert Tomzik Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 27 minut temu, japim napisał: Chyba szybciej I zdecydowanie taniej bedzie użyć metody kartki papieru I nożyczek. Narzędzia których potrzebujesz do wykonania skanu a potem wykonania bryly na ich podstawie to grube zlotowki I godziny inzynierskie. I nie mowie o ich kupowaniu osobiście - tylko zlecenia tego komuś (firmie), która te marzędzia już ma. Jaki masz budżet na to? Jak mogę coś zrobić w CAD-zie, to robie w CAD-zie - mi tak jest szybciej, poza tym lubie Oczywiście, że mogę to zrobić tektura, nożyczki i tyle, ale po ta są nowe technologie, żeby je wykorzystywać inaczej dalej byśmi w jaskiniach mieszkali Wiem, z czym to się wiąże, od 15lat projektuje w SolidWorks Wiesz, ja czasami pomagam kolegom modelarzom jak jest potrzeba nawet nieodpłatnie, lub symbolicznie, a nie tylko za "kase". Dzisiaj ktoś mi pomoże, jutro ja pomoge komoś, a nie tylko kasa i kasa... Inaczej bym tutaj nie pisał, tylko poszedł do firmy która tym się zajmuje. Mój post jest kierowany do osoby życzliwej która ma możliwości i chęci wsparcia. Jak się nie uda to papier, nożyczki i jedziemy z tematem 1
japim Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mam skaner - ale jestem z Wawy. Wiec tylko trzeba miec nadzieje ze ktos zyczliwy kto posiada sprzet znajdzie sie w okolicy. 1
Robert Tomzik Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Będę w Warszawie 4 lub 5 na targach, czy mógłbym Ci podrzucić a na powrocie zabrać?
Rekomendowane odpowiedzi