endriuRC Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego W ręce wpadł mi samolot bombowiec B-18. Jest czas są chęci lecimy z tematem. Nie latałem jeszcze w kombacie dwu silnikowcem Malowanie jakie będę chciał zrobić Prace rozpoczęte od zaznaczenia cieńkopisem osi kadłuba i skrzydeł później szlifowanko i można dalej dłubać. 3
endriuRC Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego Robota pomału przesuwa się do przodu. Wyciąłem klapkę pod którą będzie odbiornik,serwo wysokości oraz bateria. Skrzydło zostało wzmocnione prętami węglowymi oraz uzbrojone w serwa. 3
endriuRC Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego Gazetki o tematyce modelarskiej nie tylko służą do czytania ale również jako docisk podczas wiązania kleju. Skrzydło oraz statecznik poziomy wkleiłem na D4. Jutro kolejny etap pracy przy B-18 No i mamy Tłusty Czwartek To Od rana tłusta robota. Wkleiłem statecznik pionowy oraz przygotowałem gondole silników do szlifowania. Czekając na załadunek zrobiłem maski oznaczeń 1
endriuRC Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca W dniu 27.02.2025 o 19:25, daras napisał: Ciekawy masz warsztat modelarski. 🤔 Niecodzienny 🤣 Gondole wklejone 3
endriuRC Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 11 godzin temu, mirolek napisał: Wow ... rozbudowujesz flotę na sezon 2025 ms Flota musi być porządna oraz gotowa na tiptop... Walczę z regulatorami.. miały iść w gondole ale są zbyt małe aby je jeszcze rzeźbić... na górę pójdą tekturowe zaślepki. Montaż trwa 1
endriuRC Opublikowano Czwartek o 20:39 Autor Opublikowano Czwartek o 20:39 Cyrk na kółkach czyli robienie masek... jutro muszę dokończyć maski i Malowanie czas zacząć Dobra mamy prawie 3 w nocy skończyłem maskowanie 🤣🤣 jak się obudzę to odrazu maluje dziabąga Dobra mamy kolejny kolor na modelu Kolejny kolorek na modelu 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 20:49 Autor Opublikowano Piątek o 20:49 Ależ wpadka... zabrakło mi taśmy do maskowania 🤷... a miałem.malowac spód modelu... A więc zrobiłem szablony rozstawu śrub w silniku ponieważ silniki są od drona i będą bezpośrednio przykręcone do wręgi No i maski gwiazd również wykonałem...
pjk11 Opublikowano Sobota o 07:26 Opublikowano Sobota o 07:26 Jak rozwiażesz mocowanie silników? Przykrecisz od tyłu do wregi i całość wkleisz? Pozdrawiam
endriuRC Opublikowano Sobota o 07:27 Autor Opublikowano Sobota o 07:27 Teraz, pjk11 napisał: Jak rozwiażesz mocowanie silników? Przykrecisz od tyłu do wregi i całość wkleisz? Pozdrawiam Dokładnie tak jak napisałeś. Jak się to sprawdzi zobaczymy w walkach.
pjk11 Opublikowano Sobota o 10:23 Opublikowano Sobota o 10:23 Czyli ewentualna regulacja sklonu/wykłonu odpada? Pozdrawiam
endriuRC Opublikowano Sobota o 13:03 Autor Opublikowano Sobota o 13:03 Kabelkologia 2 godziny temu, pjk11 napisał: Czyli ewentualna regulacja sklonu/wykłonu odpada? Pozdrawiam Tak
endriuRC Opublikowano Niedziela o 01:11 Autor Opublikowano Niedziela o 01:11 Silniki siedzą w modelu... dziupla na pakiety wydrążona. Jutro test na baterii 1300 oraz 1800mah... jak model wytrzyma na baterii 1300mah 5min to waga będzie poniżej 500g czyli 476g ! 🤷🤣 a z pakietem 1800mah 505g
endriuRC Opublikowano Niedziela o 14:09 Autor Opublikowano Niedziela o 14:09 Model lata szybko i jest bardzo agresywny. Będzie z niego dobry wojownik. Muszę dokończyć Malowanie i będzie pięknie 🤗 Edit.. biorę się za malowanie spodu Bolka 2
mirolek Opublikowano wczoraj o 13:41 Opublikowano wczoraj o 13:41 Dobrze dają te silniczki i model bardzo dynamiczny 👍 ms
Rekomendowane odpowiedzi