Chrapek Opublikowano 3 Kwietnia Autor Opublikowano 3 Kwietnia Dno oklejone trochę zeszło kleiłem po kawałku, jedna połowa do 3wręgi od końca następnie do 4 i na koniec 5,6,dziób i tak samo druga połowa teraz kolej na burty 1
Chrapek Opublikowano 12 Kwietnia Autor Opublikowano 12 Kwietnia Burty oklejone Teraz szlifowanie górnych krawędzi i odcinanie podpór Może mahoń od środka podlaminować cieńką tkaniną ?
kaczma2 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Znalazłem przykładowy wygląd motorówki. Pytanie czy warto mały model jak twój aż tak wykańczać?
Chrapek Opublikowano Poniedziałek o 14:22 Autor Opublikowano Poniedziałek o 14:22 Silnik ma być w tym miejscu co na planie czy coś przesuwać no i ster robić jak na planie czy też inny, i gdzie umieścić wlot wody ?
kaczma2 Opublikowano Wtorek o 05:51 Opublikowano Wtorek o 05:51 Znalazłem w plikach taki rysunek: Może są już lepsze rozwiązania.
Chrapek Opublikowano Wtorek o 23:01 Autor Opublikowano Wtorek o 23:01 Górne wręgi wyrównane Gdzie najlepiej przykleić króciec do chłodzenia ?
mike217 Opublikowano Środa o 13:42 Opublikowano Środa o 13:42 Za śruba obok steru . Nie wiem czy przy takich prędkościach jakie osiagnie model lepsza by nie była rurka ścięta pod kątem . Zaplanuj srodek ciężkości 30 procent długości kadłuba od rufy . I zobaczysz sam gdzie wypadnie silnik i aku .
Chrapek Opublikowano Środa o 14:18 Autor Opublikowano Środa o 14:18 Po świętach może bym wziął wszystko i podjechał do Ciebie ?
mike217 Opublikowano Środa o 14:50 Opublikowano Środa o 14:50 Zapraszam tylko dwa dni szybciej daj znac i sie dopasujemy . U mnie gorący okres
Chrapek Opublikowano Piątek o 22:10 Autor Opublikowano Piątek o 22:10 Laminat położony na żywice lotniczą co Michał polecił zeszło 6cm3
mike217 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Klasa robota , tak ma wyglądać laminat na sklejce a nie k.. kapiący klejem z białymi plamami ..
Ares Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, mike217 napisał: Klasa robota , tak ma wyglądać laminat na sklejce a nie k.. kapiący klejem z białymi plamami .. Tak jest , nadmiar żywicy nie dodaje wytrzymałości i nawet jaksię zrobi jeziorko warto odsączyć nadmiar ręcznikiem papierowym tak aby wyglądało to jak na zdjęciu.
Chrapek Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Super żywica nie zapycha papieru przy szlifowaniu jak epidian 53 Michał miał rację I tkanina kładziona na 45 stopni chodzi o kąt osnowy i wątku do lini podłużnej kadłuba
mike217 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ta żywica nie ma sobie równej .. ja dużo naprawiam na węglu i kevlarze i już sobie nie wyobrażam pracy z epidianem
Rekomendowane odpowiedzi