Skocz do zawartości

Pomoc w doborze modułu turnigy 9XR (powrót do modelarstwa)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów po 13 letniej przerwie w modelarstwie.

Znalazłem w starych zasobach TURNIGY 9XR z modułem FR SKY DJT, lecz okazało się że odbiorniki do tego są drogie i praktycznie nie dostępne. 

Możecie mi pomóc w doborze jakiegoś aktualnego modułu TX do 9XR ? głównie bedą wykorzystywanie odbiorniki 6ch-8ch

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi

IMG_2108.jpeg

IMG_2107.jpeg

Opublikowano
39 minut temu, pjk11 napisał:

Jaki system masz w tym radiu?

Oryginalny. Nie instalowałem Open TX

30 minut temu, robertus napisał:

Moduł Flysky sobie zamontuj, odbiorniki sa tanie jak barszcz.

Mówisz o tym ?

IMG_2111.png

21 minut temu, japim napisał:

Albo jumper 4in 1 bedzie mogl latac na wszystkim. 

Możesz podesłać jakiś link ? 

Opublikowano

Pozwolę sobie zadać pytanie w tym temacie. Mianowicie ten Turnigy 9XR co to za radio ? Chodzi o to że mam taki nadajnik z modułem Frsky i odbiornikiem , walczyłem z nim jak lew ale poległem i doszedłem do wniosku że nawet ten co go zrobił nie wie jak to działa. Menu jest okropne lub poprzedni właściciel coś popstrykał, poprzestawiał że nie idzie teraz nad nadajnikiem zapanować? Pożyczyłem ten nadajnik koledze i również nie poradził sobie z nim, ale chodzi mi po głowie taka myśl że czasami zdarzy się skleić deproniaka i do depronowych modeli to bym go chętnie używał choćby ze względu na tanie odbiorniki. Ale czy w tym radiu jest opcja przywrócenia go do ustawień fabrycznych?, po prostu poprzedni właściciel go nie używał , nie jest związany z modelarstwem , za to intensywnie zmieniał wszystko co się dało zmienić w menu, i obstawiam że to może być główny problem że radio nie działa jak trzeba, serwa z łaską wychylają się może z 10% tego co powinny i inne cuda się działy których teraz nie pamiętam. Chętnie bym go zaczął używać jeśli znalazł by się ktoś kto by mi pomógł nad nim zapanować.

Opublikowano
24 minuty temu, enter1978 napisał:

Pozwolę sobie zadać pytanie w tym temacie. Mianowicie ten Turnigy 9XR co to za radio ? Chodzi o to że mam taki nadajnik z modułem Frsky i odbiornikiem , walczyłem z nim jak lew ale poległem i doszedłem do wniosku że nawet ten co go zrobił nie wie jak to działa. Menu jest okropne lub poprzedni właściciel coś popstrykał, poprzestawiał że nie idzie teraz nad nadajnikiem zapanować? Pożyczyłem ten nadajnik koledze i również nie poradził sobie z nim, ale chodzi mi po głowie taka myśl że czasami zdarzy się skleić deproniaka i do depronowych modeli to bym go chętnie używał choćby ze względu na tanie odbiorniki. Ale czy w tym radiu jest opcja przywrócenia go do ustawień fabrycznych?, po prostu poprzedni właściciel go nie używał , nie jest związany z modelarstwem , za to intensywnie zmieniał wszystko co się dało zmienić w menu, i obstawiam że to może być główny problem że radio nie działa jak trzeba, serwa z łaską wychylają się może z 10% tego co powinny i inne cuda się działy których teraz nie pamiętam. Chętnie bym go zaczął używać jeśli znalazł by się ktoś kto by mi pomógł nad nim zapanować.

pewnie najłatwiej byłoby podgrać najnowszy soft: 

Miałem kiedyś programator USB ASP i nie będę go więcej potrzebował. Jeśli uda mi się go znaleźć w weekend, to mogę ci go oddać za koszt wysyłki ;) o ile go nie wyrzuciłem podczas któregoś sprzątania.

[edit] taniej niż wysyłka inpost wyjdzie zakup u chińczyka: 
https://pl.aliexpress.com/item/1005005818647324.html

Opublikowano

Arek, dzięki wielkie. programator mam usb isp. 

znalazłem moduł IRX4 4w1 dobrych pieniądzach.

Jeśli zmienię oprogramowanie na open tx w moim 9xr zagada z IrangeX IRX4 ?

Fajnie jak bym miał w radyjku Multi protokół wtedy nie muszę się ograniczać z odbiornikami

Opublikowano
W dniu 13.03.2025 o 19:09, tomekst16 napisał:

Mówisz o tym ?

IMG_2111.png

Tak, ten moduł, dla odbiorników AFHSD 2A.

i do tego odbiorniki od 44zł za 6CH do 70zł za 10CH

image.png.d29e6e8a9498d3defc63022894f98c76.png

Polecane moduły 4in1 też popieram, również będą działały z tymi odbiornikami.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.