kulfon250 Opublikowano Wtorek o 11:38 Opublikowano Wtorek o 11:38 Uważajcie na radia kupowane od modelarzy Czechów (niestety jak przekonał się mój znajomy, kolesie kantują) , okazało się , że istnieje wersja tylko na rynek czeski, która ma blokadę na poziomie firmware, uniemożliwiającą użycie innego języka jak czeski. Kiedyś robili takie promocje lokalne i w tych radiach jest blokada zmiany języka. Koszt zmiany 22Euro i do tego firma wymusza wysłanie radia, na przeprogramowanie do nich.
ToMarkov Opublikowano Wtorek o 12:44 Opublikowano Wtorek o 12:44 Czasami zastanawiam się co ktoś ma w głowie kreując politykę sprzedaży w takich firmach jak Jeti, sprzęt kosztuje chore pieniądze a jeszcze softwerowo po blokowane są jego możliwości.
Elvis Opublikowano Wtorek o 14:16 Opublikowano Wtorek o 14:16 U mnie wywaliłem wszystkie inne poza angielskim więc widoczny jest tylko ten do wyboru, ale w każdej chwili można dograć inne. Zakładam że próbowaliście i nie możecie tego zrobić. Pierwszy raz się z tym spotykam. No ale skoro była cena promocyjna to już mnie nie dziwi.
pjk11 Opublikowano Środa o 14:30 Opublikowano Środa o 14:30 Narzekacie. Przecież to bardzo dobra okazja nauczyć sie czeskiego 🙂 A że Jeti robi to co robi to był kiedys dobry wpis Patryka o tym, i z tego co pamietam to nie był dobrze przyjety.
kulfon250 Opublikowano Środa o 19:02 Autor Opublikowano Środa o 19:02 Była kiedyś promocja w 2016 roku e Czechach, na lokalnym rynku. Z powodu tego że obniżyli tam cenę, zablokowali język tylko do czeskiego i to przez FW ( nie do ruszenia). Niestety nikt o tym nie wiedział, my wyrwaliśmy od nich info o tym po 3 dniach rozmów. Stąd takie zamieszanie, dlatego ostrzegam, bo takich nadajników, może być więcej. Z grup wiem o takim przypadku w Niemczech z DC-16 ktoś podobnie sprzedał, nie informując o tym... Tu problemem nie jest to co robi Jeti, tylko nieuczciwość modelarzy sprzedawców. Plusem jest, że Jeti ma istniejący serwis w przeciwieństwie do większości markowych producentów i jest gdzie to zrobić.
rkrzysztof Opublikowano wczoraj o 04:40 Opublikowano wczoraj o 04:40 9 godzin temu, kulfon250 napisał: Plusem jest, że Jeti ma istniejący serwis w przeciwieństwie do większości markowych producentów I za to można polubić Jeti.
paulusr Opublikowano wczoraj o 06:00 Opublikowano wczoraj o 06:00 W dniu 13.05.2025 o 14:44, ToMarkov napisał: Czasami zastanawiam się co ktoś ma w głowie kreując politykę sprzedaży w takich firmach jak Jeti, sprzęt kosztuje chore pieniądze a jeszcze softwerowo po blokowane są jego możliwości. Jeti zachowuje się zgodnie z zawartymi umowami dystrybucyjnymi. Promują czeskie modelarstwo bo jest to czeska firma i ten rynek jest dla nich ważny (działanie bardzo chwalebne) a jednocześnie mają umowy z Hackerem w których pewnie są zapisy w związku z wolnym handlem. Hacker odpowiada za wg mnie co najmniej połowę sprzedaży. To chyba wystarczy na dyktowanie zapisów? To, że chcą je przeprogramować to też duży plus. Ale zgadzam się, że modelarze powinni o tym informować przy sprzedaży. 1
Rekomendowane odpowiedzi