Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety mój zestaw czeka na sklejenie

(Czekam  na lepsze czasy jak dzieciaki dorosną żebym miał więcej czasu) zestaw kupiła mi żona na 40dziestkę 

rwd 5  1:5  z model partner

Opublikowano

Napewno będę chciał wsadzić jakiegoś elektryka bo oleju od spalinówek mam dosyć wycierania zresztą model  RWD musi być oklejony a wiadomo olej wszędzie wejdzie potem mycie denaturatem 

Modele spalinowe jakie miałem 

(Żarowe) wszystkie były malowane chemoutwardzalną farbą dwuskładnikową bynajmniej kadłuby to jeszcze jakoś wytrzymywało 

Myślę że taki  silnik wielkości 4250  800 lub 500 kV byłby spoko duże śmigło mały skok 

Opublikowano

DKD miała stateczniki w formie płaskiej deski (brak profilu). Niestety RWD ma tak samo. Oldgliders czy H9 ma normalne żebra, czemu tam tak nie jest?

Opublikowano
22 godziny temu, Chrapek napisał:

Czterotakt  też może być oleju wypluwa znacznie mniej

Jakim sposobem czterosuw ma zostawiać  mniej oleju skoro pracują na takiej samej mieszance jak dwusuw? Po wypaleniu tej samej ilości paliwa zostawi na modelu te 18% oleju które było dodane do paliwa. No chyba że czterosuw pali znacznie mniej w stosunku do dwusuwów? Tego nie wiem bo nie miałem obu silników w tej samej pojemności ale wiem że oba konserwują model sporą dawką oleju. 

Opublikowano
20 minut temu, solainer napisał:

Jakim sposobem czterosuw ma zostawiać  mniej oleju skoro pracują na takiej samej mieszance jak dwusuw? Po wypaleniu tej samej ilości paliwa zostawi na modelu te 18% oleju które było dodane do paliwa. No chyba że czterosuw pali znacznie mniej w stosunku do dwusuwów? Tego nie wiem bo nie miałem obu silników w tej samej pojemności ale wiem że oba konserwują model sporą dawką oleju. 

FG11 jest benzynowy na mieszance 3-4% oleju, zapłon masz co 2 obrót więc pali mniej niż 2 takt, model będzie mniej ubrudzony olejem zwłaszcza w porównaniu do żarowego czy np. mojego OS K6 (benzyna 80% reszta olej)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.