jacek.rc Opublikowano Sobota o 09:39 Opublikowano Sobota o 09:39 Od początku przygody z RC używam Hiteca ,teraz ze wzgl. na brak odbiorników do niego nabyłem ,za internetową poradą ,RadioMastera Pocket .... i poległem . Wraz z nim dokupiłem odbiornik 4ch ,ale do innej wersji (taki ultra szybki ) ,niedawno dotarł do mnie inny 4ch ,podobno już dobry ,ale zbindować nie potrafię . Gdyby ktoś miał wiedzę i chciał się nią podzielić w necie ,lub jak na Śląsku ,to może być i w realu , to będę bardzo wdzięczny .https://photos.app.goo.gl/DUEUpFLXtrWKTwf66
japim Opublikowano Sobota o 10:46 Opublikowano Sobota o 10:46 Właśnie miałem kupić Pocketa aby leżał do latania byle czym na szybko. Co sie stało, ze poległ?
Jerzy_R Opublikowano Sobota o 13:06 Opublikowano Sobota o 13:06 Jeżeli Twoim bieżącym kompletem jest to z 2 zdjęcia, to ni jak się nie dogadają i nie zbindujesz. Radio masz z modułem CC2500 a odbiornik expressLRS Odbiornik, z którym da się zbindować to np. https://rcmaniak.pl/pl/p/Odbiornik-R84-V2-2.4ghz-Receiver/5575 i pokrewne, gdzie w ich opisie będzie Radiomaster z modułem CC2500 oraz MPM 4in1
jacek.rc Opublikowano Sobota o 19:17 Autor Opublikowano Sobota o 19:17 Właśnie tak jak pisałem . Doszedłem do tego ,że ten pierwszy jest z innej bajki , i dla tego domówiłem i przyszedł drugi https://photos.app.goo.gl/jv95ZG2hRJ65WUNv7 i też się nie chce zbindować . Nie kumam za bardzo compów i tych nowych technologii , chociaż wyczytałem ,że do tego radia trzeba mieć wiedzę na wyższym poziomie .dla tego szukam waszego wsparcia ,bo radyjko super , idealnie leży w rękach i ma kosmiczne możliwości ,jak i ilość kanałów ,ale ... , diabeł tkwi w szczegółach , niestety .
klangner Opublikowano Sobota o 19:40 Opublikowano Sobota o 19:40 Mam pocket z ELRS i bindowanie było super proste. Odbiornik wystarczy włączyć i jak się wjedzie do bindowania to nadajnik go zobaczy. A jeżeli odbiornik był wcześniej zbindowany z innym to trzeba przed podłączenie zasilania wejść w nim w tryb bindowania (opisane w instrukcji). Ale ważne jest by nadajnik i odbiornik był w wersji EU. Inaczej się nie połączą. Ja sobie to radio chwalę bo mieści mi się w kieszeni 🙂 A i ten drugi odbiornik to też nie jest ELRS. Potrzebny jest taki: ER6-GV ExpressLRS 2.4ghz Receiver https://rcmaniak.pl/pl/p/Odbiornik-ER6-GV-ExpressLRS-2.4ghz-Receiver/5511 Zakładam, że nadajnik jest kupiony w Europie i jest w wersji EU
Bodzioch Opublikowano Sobota o 20:21 Opublikowano Sobota o 20:21 Na zdjęciu pudełka widać że nadajnik jest w wersji LBT , a odbiornik w jakiej , bo jak nie LBT tylko FCC to raczej nie zaskoczy.
Jerzy_R Opublikowano Sobota o 21:48 Opublikowano Sobota o 21:48 1 godzinę temu, klangner napisał: ER6-GV ExpressLRS 2.4ghz Receiver Skoro widzę na pudełku to jak dla mnie radio ma moduł CC2500 i odbiorniki z eLRS może sobie darować... 1
klangner Opublikowano Niedziela o 07:47 Opublikowano Niedziela o 07:47 No tak, przeoczyłem to. Rzeczywiście w tej sytuacji kupiony odbiornik jest dobry a moja propozycja zła.
jacek.rc Opublikowano Niedziela o 15:07 Autor Opublikowano Niedziela o 15:07 Będę próbował brnąć w to dalej . Możliwe ,że coś włączyłem ,lub wyłączyłem przypadkiem . Próbowałem też zbindować z Hiteckiem minima ,bo taką opcję znalazłem ,ale niestety również beż powodzenia . Ten pierwszy mój kupiony odbiornik ,to jest wersja pod moduł "express" , który można dokupić i wpina się go w złącze z tyłu radyjka . Jest om mocniejszy , 1W i super szybki . Gdyby była instrukcja jak powinno byś poklikane w nadajniku ,to bym to zrobił ,ale ta dostarczona ,est extremalnie uproszczona i mocno mnie to przerosło . Jak ktoś ma jakiekolwiek sugestie ,to jestem otwarty na podpowiedzi ,również bardzo dziękuję za te już napisane .
jacek.rc Opublikowano Niedziela o 16:10 Autor Opublikowano Niedziela o 16:10 OK , udało się . Nawet nie bardzo wiem co zrobiłem ,bo mnie ruskiego uczyli ,ale chyba zmieniałem mu oprogramowanie i zabanglał . Teraz przede mną jeszcze długa droga , znaleźć rewersy ,d/r, epa itp . Jednak najważniejsze ,że się zbindowało ,mały kro człowieka ,a wielki ... .
RobRoy Opublikowano Niedziela o 19:08 Opublikowano Niedziela o 19:08 Odkąd mam Pocketa , RadiomasterTX16 leży w pudełku. Ale potrzebowałem najwyżej 6 kanałów. Lekkie radyjko , kciuk ogarnia cały zakres sterowania, mnogość opcji - w większości nie wykorzystane , menu PL + głosy PL - tyle mi na razie wystarczy.Ustawienia - podobnie jak w TX16 więc nic nie muszę się uczyć od nowa( chociaż są drobne różnice). podstawowe ustawienia idzie szybko opanować, zwłaszcza jeżeli się spotka życzliwego kolegę. Nawet można zdalnie przygotować pliki z ustawieniami modelu i wgrać na swoim. Dla wersji ELRS odbiorniki są relatywnie tanie - zwłaszcza te 5-7 kanałów. Na start , jak dla mnie super radyjko. Gdybym go kupił jako pierwsze , pewnie by mi wystarczyło. Zasięg - więcej niż mój wzrok. 1
jacek.rc Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu super , na pewno będę miał kilka pytań ,na razie się docieramy . Muszę zamówić jeszcze ze cztery odbiorniki 4CH , bo ten jeden ( w sumie drugi) już wczoraj włożyłem do ostatnio zrobionego piankowca i ... o qrde blade ,na obu kanałach rewersy . Nigdzie nie znalazłem niczego o nazwie REV ,jak w normalnych poczciwych starych radiach . Dopiero ,w którymś tam podpunkcie menu znalazłem wykresy poszczególnych kanałów i te potrzebne ,przejechałem w inne pola i rewersy są ,nie wiem czy tak to się robi ,ale działa . Muszę jeszcze dojść do EPA ( chyba tak to się nazywało) czyli przełącznik i ustawienia większych i mniejszych wychyleń . Piszesz o menu po polsku ??? u mnie był tylko w ustawieniach j. Polski ,ale nie działał . Był tylko ANG I Chi. ??? Zobaczę w tej wersji oprogr.
kapral Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Z tego, co tutaj napisałeś, to masz radio z modułem CC2500 i odbiornik ELRS. Próbowałeś zbindować z Hitec Minima - napisałeś, że bez powodzenia. Napisz może, co i z czym udało ci się zbindować. Przy okazji prośba, co miałeś na myśli pisząc: "zmieniałem mu oprogramowanie i zabanglał". Podsumowując: 1. Nie da się zbindować radia z modułem CC2500 z odbiornikiem ELRS 2. Radio z CC2500, zbindujesz np. odbiornikami Hitec, Frsky D8 i D16, Futaby, czy Radiolink. Wybierasz odpowiedni do odbiornika protokół i bindujesz zgodnie z instrukcją odbiornika. 3. Chcesz użyć odbiorników ELRS, musisz dokupić moduł nadawczy ELRS, najlepiej Radiomaster lub Betafpv, dlaczego, bo są solidnie wykonane i bezproblemowo działają. Dobry jest też iRangeX IRX4, ale nad tym modułem trzeba czasem popracować, ja musiałem przelutować gniazdo, bo było fabrycznie źle zalutowane, teraz śmiga aż miło.
Rekomendowane odpowiedzi