Skocz do zawartości

Serwis ASP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest może gdzieś serwis w/w silników, a dokładnie ASP 91 4-t.

Silnik ma już z 10 lat, wiele przeszedł, łącznie ze straszeniem kretów.

Działa, ale pojawiły się luzy na łożyskach, w ogóle przydał by się porządny serwis, a ja się na tym nie znam.

Nie wiem też jak z dostępnością części i czy warto w to brnąć?

Opublikowano

Serwis takiego silnika (mam na mysli odsylania do firm ETC) nie jest oplacalny! Koszt remontu przekroczy wartosc silnika. Gdybym byl blizej, to bym pomogl za darmo, bo uwielbiam rozgrzebywac silniki (jeszcze do tego NIE swoje 😁). Lozyska to zart, warto moze powymieniac uszczelki,  "wyprac" w myjce i bedzie smigal jeszcze 10 lat!

P.S. Dlaczego boisz sie o czesci? Jest cos wiecaj niz lozyska? Uszczelki mozna wyciac samemu

P.S2. Tutaj oglosznie nowego (byl zamontowany, ale nie uruchamiany). Pewnie za 100 EUR mozna wciagnac

4 Takt Motor ASP 91 in Niedersachsen - Uplengen | kleinanzeigen.de

Rozmiary lozysk do Twojego silnika:

1. -front 6900 sealed , I took the rear seal off
  2. -rear 16002
  3. -cam 5x13x4

lozyska24.eu

Powrzucaj tutaj po kolei (6900, 16002, 5x13x4) i Ci wyskocza wszystkie jakie maja.

Opublikowano

Pierscien na "jebaju" kosztuje 22 dolary, albo 13 funtow (O.S. FS-48S / O.S. FS-52S Fourstroke - Model Engine Piston Ring

Potrzebujesz:

1-  4 4203 400 -   RING (pierscien)

2- 4 5803 200  -  PISTON (tlok)

3- 4 5803 100   -  CYLINDER LINER (tuleja) 

Jutro moge to wyslac do sklepu w Malmö. Oni sa agentem O.S. na Szwecje.

Jak znam zycie, wyjdzie to tyle, ze za podobne pieniadze, kupisz piekny silnik (caly).

Godzinę temu, witold_pi napisał:

justengines

Podany przez Witka Justengines juz nie istnieje.

Sadly we have reached the end of the runway. Just Engines has fought hard to continue trading but the end has come. We would like to thank our loyal customers around the World. We do have stock left if you have a serious enquiry contact robert@beaumontsassociates.com or call Bob on 07775967172

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.