Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon250 Opublikowano Wtorek o 15:50 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Wtorek o 15:50 Miałem małego Proxona, dziadostwo wysokiego lotu, mega słaby silnik, balsa jakoś szła reszta porażka. Większe piły są fajne, ale do cięcia desek a nie listewek. Miałem starego Emaxa, postanowiłem go wykorzystać, ma odpowiednią moc, do tego trójfazową, więc nie słabnie gdy wolniej wiruje Na razie jest ogranicznik grubości cięcia, planuję dorobić drugi z lewej ułatwiający prowadzenie materiału. Mam też w planie skośna prowadnicę do cięcia spływów i trójkątnych listew. Test cięcia wypadł super, piłka idzie bez zacięć i to na 70% mocy i tylko na 3S nie na 6S a to napięcie znamionowe silnika. Tolerancja cięcia ok 0.03-0.05 mm. Już ją kocham Docelowo dodam jeszcze rurę do podpięcia odkurzacza do. wyciągu wiórów. Już się rysuje i za chwile druk 3D Koszt (PLN): płyta bakelitowa 5mm - 48 tester serw - 15 Piła tarczowa - 10 2 kawałki sklejki 3mm - 20 Silnik Emax - używka Regulator 60A - używka Kawałki płyty wiórowej ze starych mebli Odpad kątownika alu Jakby nie liczyć taniej niż "piła" z Proxxona, a działanie milion razy lepsze. Więcej o tym co buduję jest tutaj: - https://maciej.waw.pl/ - https://www.facebook.com/modelerckulfona/ 6
zbjanik Opublikowano Wtorek o 17:12 Opublikowano Wtorek o 17:12 Maciej- i o to chodzi, super! Pomysł z samolotowym napędem- rewelacja. Napisz jeśli możesz, jaki to silnik, KV- wiesz- pod dobór śmigła, opss- tarczy tnącej😄. Mam już zakupiony za 38 zł na Temu taki właśnie blat, z prowadnicą i podziałkami do ustawiania, więc będzie bliżej do celu.
kulfon250 Opublikowano Wtorek o 18:56 Autor Opublikowano Wtorek o 18:56 To Emax GT średnica coś około 38 mm na 6S, niestety nie mam jego symbolu, to staroć z szuflady, pamietam tylko, że miał ok. 3-4kg ciągu. W pile pracuje na razie na 3S bo więcej nie potrzeba Linijki są w planie, ale to w wolnej chwili 3
Granacik Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Projekt spoko. Daj tylko płetwę z tyłu tarczy grubości ostrza. Zapobiegnie blokowaniu materiału w czasie cięcia. zdjęcie z sieci. 1
kulfon250 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 3 godziny temu, Granacik napisał: Projekt spoko. Daj tylko płetwę z tyłu tarczy grubości ostrza. Zapobiegnie blokowaniu materiału w czasie cięcia. zdjęcie z sieci. Jest taki plan ale dzięki za przypomnienie
Rekomendowane odpowiedzi