Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, pietrku napisał:

ale jak zaczynasz mi radzić o lesie i zwierzątkach to wymiękam.

Ja nie radzę nic o lesie. Ja mam SWOJE  zdanie o myśliwych i polowaniu i dla mnie jest to w 90-% zwykłe bestialstwo -zabawa cierpieniem innych dla własnej rozrywki. zabawa w zabijanie -jak w Jugosławi -tylko tam zwierzyną był człowiek -wyższa forma polowania..  i do  jasnej nie porównuj z jedzeniem miesa inna sprawa jak zwierze hodowlane jest uśpione/odurzone i zabijane błyskawicznie "pod znieczuleniem" a inna gdy dzikie zwierzę postrzelone w brzuch ucieka czołga się godzinami zanim padnie. a czasem "zgubione" zdycha w cierpieniu przez kilka dni.

Więc chcesz polować -chcesz adrenaliny -idź z pazurami na tego niedźwiedzia -niech i niedźwiedź czy wilk ma szansę na trochę rozrywki...  i nie pisz jakie to naturalne i wspaniałe. To nie rady -to kwestia gustu i etyki.

Opublikowano
Godzinę temu, latacz napisał:

i do  jasnej nie porównuj z jedzeniem miesa inna sprawa jak zwierze hodowlane jest uśpione/odurzone i zabijane błyskawicznie "pod znieczuleniem"

Tak w bajkach Ci opowiadali?

a inna gdy dzikie zwierzę postrzelone w brzuch ucieka czołga się godzinami zanim padnie. a czasem "zgubione" zdycha w cierpieniu przez kilka dni.

A to w innej bajce było?

Więc chcesz polować -chcesz adrenaliny -idź z pazurami na tego niedźwiedzia -niech i niedźwiedź czy wilk ma szansę na trochę rozrywki...  i nie pisz jakie to naturalne i wspaniałe. To nie rady -to kwestia gustu i etyki.

Nie jestem myśliwym. A pojęcie o polowaniach dewizowych ludzie przejęli z czasów PRL-u. Mam znajomych myśliwych i leśników. Napierd...niem na myśliwych w Polsce zajmuje się podobna klika do tej co wprowadzaniem ekologicznych opakowań 😃.

Opublikowano
2 minuty temu, pietrku napisał:

Tak w bajkach Ci opowiadali?

akurat w bardzo wielu zakładach miesnych byłem i wiem jak sie ubój odbywa a przynajmniej jak powinien.

3 minuty temu, pietrku napisał:
10 minut temu, latacz napisał:

a inna gdy dzikie zwierzę postrzelone w brzuch ucieka czołga się godzinami zanim padnie. a czasem "zgubione" zdycha w cierpieniu przez kilka dni.

A to w innej bajce było?

taaa taki myśliwy niby  zawsze trafi strzeli czysto i zabije w ułamku sekundy  i nigdy ranne zwierze nie ucieka a pijany w trupa myśliwy nie gubi tropu albo sam nie padnie z tego pijaństawa...

tak samo jak nigdy mysliwy nie postrzeli innego myśliwego lub grzybiarza "bo ta baba to do dzika taka podobna była" i nie ma zdarzeń, że na ambonie myśliwy był tak naprany, że we własna nogę się postrzelił i zmarł... (dość głośne było -okolice lublina)

Wybacz każdy ma prawo mieć własne zdanie. ja uważam, że dla równowagi powinno polować się też na myśliwych.   sport natura i etyka siedzieć w krzakach ze sztucerem z lunetą...   Każdy ma prawo mieć własne poglądy -a racja jest jak upa -każdy ma swoją.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.