gruby0606 Opublikowano Środa o 18:35 Opublikowano Środa o 18:35 Witam Panowie mam problem z serwami 180 stopni wychylają mi się tylko o około 90 stopni. Moja aparatura to turnigy 9xr czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to ustawic aby działało jak laikowi Pozdrawiam Michał
Grzesiek Opublikowano Środa o 19:54 Opublikowano Środa o 19:54 Zdaje sie ze to sie programuje programatorem servo a nie z poziomu nadajnika
ksdl Opublikowano Środa o 22:52 Opublikowano Środa o 22:52 A te serwa to są na 100% stopni? Analogowe czy cyfrowe, podaj konkretnie co to za serwa, najlepiej foto z okleiny albo pudełka o ile oczywiście posiadasz takowe. Jeżeli by to były analogowe serwa 180 stopni to na standardowych ustawieniach 9xr powinny mieć pełny zakres ruchu. W nadajniku dwukrotnie długości impulsu nie wydłużysz.
gruby0606 Opublikowano Czwartek o 05:25 Autor Opublikowano Czwartek o 05:25 Cześć Kupiłem te nie chciałem i westowac w coś lepszego gdyż nawet jak ulegnie awarii to mogę wymienić a modelowi nic się nie stanie .
Jerzy Markiton Opublikowano Czwartek o 09:59 Opublikowano Czwartek o 09:59 W nadajniku ustaw "travel" serwa na 500-2500 ms lub 150 % - już nie pamiętam, jak w Twoim nadajniku jest to przedstawiane. Nie musi, ale to może być to? Te serwa nie są programowalne... Pozdrawiam - Jurek
Bodzioch Opublikowano Czwartek o 12:45 Opublikowano Czwartek o 12:45 Kupiłem w tym tygodniu takie same serwa też miały być 180 stopni i nie mają. Sprawdzałem serwo testerem od 0,8 do 2,2 ms i brakuje im dużo do tych 180 stopni. Mam te serwa z kilku sklepów i żadne nie daje 180 stopni. W nadajniku masz END Point każdego kanału , daj na max. , tam jest chyba 120% może Ci wystarczy. Może producent podaje te stopnie jak nadajnik ma możliwość rozszerzyć impulsy kanałów do zakresu 0,5 do 2,5 ms. Może trzeba kupić te 360 stopni i wtedy można sobie ustawić w nadajniku żeby było 180 stopni.
gruby0606 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Dziękuję Panowie za pomoc jednak się na tyle nie wychylą , albo ja coś źle robię wykombinuje coś innego 😉
Rekomendowane odpowiedzi