gruby0606 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witam Panowie mam problem z serwami 180 stopni wychylają mi się tylko o około 90 stopni. Moja aparatura to turnigy 9xr czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to ustawic aby działało jak laikowi Pozdrawiam Michał
Grzesiek Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Zdaje sie ze to sie programuje programatorem servo a nie z poziomu nadajnika
ksdl Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu A te serwa to są na 100% stopni? Analogowe czy cyfrowe, podaj konkretnie co to za serwa, najlepiej foto z okleiny albo pudełka o ile oczywiście posiadasz takowe. Jeżeli by to były analogowe serwa 180 stopni to na standardowych ustawieniach 9xr powinny mieć pełny zakres ruchu. W nadajniku dwukrotnie długości impulsu nie wydłużysz.
gruby0606 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Cześć Kupiłem te nie chciałem i westowac w coś lepszego gdyż nawet jak ulegnie awarii to mogę wymienić a modelowi nic się nie stanie .
Jerzy Markiton Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W nadajniku ustaw "travel" serwa na 500-2500 ms lub 150 % - już nie pamiętam, jak w Twoim nadajniku jest to przedstawiane. Nie musi, ale to może być to? Te serwa nie są programowalne... Pozdrawiam - Jurek
Bodzioch Opublikowano 46 minut temu Opublikowano 46 minut temu Kupiłem w tym tygodniu takie same serwa też miały być 180 stopni i nie mają. Sprawdzałem serwo testerem od 0,8 do 2,2 ms i brakuje im dużo do tych 180 stopni. Mam te serwa z kilku sklepów i żadne nie daje 180 stopni. W nadajniku masz END Point każdego kanału , daj na max. , tam jest chyba 120% może Ci wystarczy. Może producent podaje te stopnie jak nadajnik ma możliwość rozszerzyć impulsy kanałów do zakresu 0,5 do 2,5 ms. Może trzeba kupić te 360 stopni i wtedy można sobie ustawić w nadajniku żeby było 180 stopni.
Rekomendowane odpowiedzi