Skocz do zawartości

Plany CE / EU: 100gr zamiast 250gr, obowiązkowa identyfikacja i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo ktoś ma jakieś urojenia, że dzieciak który nie zapłaci to bedzie pewnikiem tełołysta? Utrudniać dzieciom wejście w świat modelarstwa?

Jak moje syny byli dzieckami to modelarnia stanowiła naturalne miejsce, że starzy (nieraz doświadczeni lotnicy) spotykali się z młodymi, całe rodziny, weterani dzielili się doświadczeniem. Dzieci się cieszyły, że modelik leci, trzyma się powietrza. A teraz co - to je niebezpieczne jak się nie zapłaci haraczu? A jak się zapłaci to jest już super bezpieczne? Czy może jeszcze jakiś dodatkowy haraczyk ? Żeby było supeł, supeł bespieczne?

Opublikowano
16 godzin temu, Ares napisał:

Generanie panowie modelarstwo niestety upada, młodzieży jest bardzo mało , brak następców i niestety za kilkadziesiąt lat pozostaniemy niszą .

Jesteś niepoprawnym optymistą. Modelarze już teraz są niszowi a nie będą tacy za kilkadziesiąt lat. Na kilkaset tysięcy zarejestrowanych "operatorów BSP" wątpię, żeby modelarze stanowili choćby 1%. A średnia wieku modelarzy w Polsce to jakieś 50+.

4 godziny temu, adam.trzaskowski napisał:

Trzeba pisac do poslow ze swojego okregu, zeby wpisali wyjatek dla "BSP latajacych tylko w zasiegu wzroku w uprzednio zatwierdzonych lokacjach".

Ale tak to przecież już jest. Chodzi o to, żebym mógł sobie polatać powyżej tych 120 metrów za przysłowiową stodołą na wsi z polami po horyzont a nie musiał jechać 50 km do "getta" zwanego lotniskiem modelarskim lub czegoś co nazwałeś uprzednio zatwierdzoną lokalizacją.  

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, dariuszj napisał:

Jesteś niepoprawnym optymistą. Modelarze już teraz są niszowi a nie będą tacy za kilkadziesiąt lat. Na kilkaset tysięcy zarejestrowanych "operatorów BSP" wątpię, żeby modelarze stanowili choćby 1%. A średnia wieku modelarzy w Polsce to jakieś 50+

A kim mam być? Nic mi nie da jak usiądę i będę rozpaczał ,że modelarzy jest coraz mniej. 

Cieszę się z moich modeli i latać będę nawet jak będzie to utrudniane.

Mam 40 lat i zdaję sobie sprawę ,ze należę do jednych z najmłodszych modelarzy i po moim pokoleniu już modelarstwa raczej nie będzie.

No i co z tego? Trzeba latać robić modele i za dużo nie myśleć. To co wyrabiają biurokraci przekracza granice zdrowego rozsądku ale nic nie trwa wiecznie i ta głupota też w końcu się zatrzyma bo nie da się normalnie żyć w świecie zawalonym paragrafami.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.