JacekCichy Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Tak na mokrej, kladziesz papier, przyklepujesz, czekasz 30sekund i sciagasz, chodzi zeby sciagnac nadmiar zywicy, ktory przy klasycznym pedzlowaniu zawsze wystepuje. Mi nie podnosilo tkaniny ale zawsze mozesz przetestowac na czyms malym
robertus Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Liczyłeś może obciążenie powierzchni skrzydła? F-22 ma wielka powierzchnię i może nie będzie trzeba jakoś dużo siły, żeby go wyrzucić i żeby nabrał prędkości gdzie siła nośna zrobi robotę.
pengo Opublikowano Środa o 15:23 Autor Opublikowano Środa o 15:23 W dniu 19.04.2026 o 21:58, robertus napisał: Liczyłeś może obciążenie powierzchni skrzydła? F-22 ma wielka powierzchnię i może nie będzie trzeba jakoś dużo siły, żeby go wyrzucić i żeby nabrał prędkości gdzie siła nośna zrobi robotę. Nie liczyłem, ale mam raptorka dokładnie 2x mniejszego o wadze 1500g i lata świetnie, ten będzie 2x większy i 4x cięższy więc zakładam że będzie podobnie, chociaż ciąg nie będzie aż 4x większy, okaże się w praniu
pengo Opublikowano Środa o 22:08 Autor Opublikowano Środa o 22:08 Chciałem iść na łatwiznę i wydrukowałem przód z raptora którego kiedyś nabyłem do druku, jednak było tak wiele niezgodności w proporcjach i samych wlotach powietrza że postanowiłem skorzystać z innego gotowca. Znalazłem papierowy model który przeleżał w szufladzie kilkanaście lat przeskalowałem do mojego modelu i w miarę się zgadza 1 1
Rekomendowane odpowiedzi