Skocz do zawartości

Nieszczelny zawóŕ wydechowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany stałem sie posiadaczem drugiego a wzasadzie trzeciego ASP FS 61. Ale żeby nie było tak fajnie to mam nieszczelny zawór wydechowy.Podczas sprężania puszcza przez niego.Myłem cudowałem i bez efektu, ktoś coś doradzi? Może jakoś dotrzeć ale jak o czym? Pomóżcie bo silnik jest w niezłym stanie i kondycji ale niestety kompresja mu ucieka .

Opublikowano

można próbować docierać pastą do zębów, ale sprawdź najpierw, czy sam zawór jest prosty i nie ma korozji na styku z gniazdem

Opublikowano

Trzeba rozebrać głowicę przylgnię gniazda zaworowego pomaluj markerem potem włóż zawór i kilka razy obróć zobaczysz na przylgni gniazda oraz zaworu gdzie został marker tam nie dolega 😀i jest "dziura"

• Dzięki 1
Opublikowano
15 minut temu, paweln7 napisał:

Trzeba rozebrać głowicę przylgnię gniazda zaworowego pomaluj markerem potem włóż zawór i kilka razy obróć zobaczysz na przylgni gniazda oraz zaworu gdzie został marker tam nie dolega 😀i jest "dziura"

I co dalej Paweł jezeli tak jest?A moze masz jaką głowice na zbyciu?

Opublikowano

Stosowałem pastę o oznaczeniu "0", i jest wystarczająca. Można tez użyć jakieś diamentowej pasty.

A nawet jak będzie zawór delikatnie nieszczelny , to składać i odpalać, ułoży się  w czasie pracy.

• Dzięki 1
Opublikowano

Użylem pasty polerskiej do metalu.Jak radziłeś,czyli wkrętarka prawo-lewo. Jest zdecydowanie dużo lepiej jeszcze ciut puszcza ale już odpuszczam może sie doklepie. Boję sie przedobrzyć. Dzięki

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.