Grzesiek Opublikowano Czwartek o 19:36 Opublikowano Czwartek o 19:36 Pany stałem sie posiadaczem drugiego a wzasadzie trzeciego ASP FS 61. Ale żeby nie było tak fajnie to mam nieszczelny zawór wydechowy.Podczas sprężania puszcza przez niego.Myłem cudowałem i bez efektu, ktoś coś doradzi? Może jakoś dotrzeć ale jak o czym? Pomóżcie bo silnik jest w niezłym stanie i kondycji ale niestety kompresja mu ucieka .
MASK Opublikowano Czwartek o 21:33 Opublikowano Czwartek o 21:33 można próbować docierać pastą do zębów, ale sprawdź najpierw, czy sam zawór jest prosty i nie ma korozji na styku z gniazdem
paweln7 Opublikowano Piątek o 06:52 Opublikowano Piątek o 06:52 Trzeba rozebrać głowicę przylgnię gniazda zaworowego pomaluj markerem potem włóż zawór i kilka razy obróć zobaczysz na przylgni gniazda oraz zaworu gdzie został marker tam nie dolega 😀i jest "dziura" 1
Grzesiek Opublikowano Piątek o 07:08 Autor Opublikowano Piątek o 07:08 15 minut temu, paweln7 napisał: Trzeba rozebrać głowicę przylgnię gniazda zaworowego pomaluj markerem potem włóż zawór i kilka razy obróć zobaczysz na przylgni gniazda oraz zaworu gdzie został marker tam nie dolega 😀i jest "dziura" I co dalej Paweł jezeli tak jest?A moze masz jaką głowice na zbyciu?
bynek Opublikowano Piątek o 07:13 Opublikowano Piątek o 07:13 trochę pasty do docierania zaworów na przylgnię https://allegro.pl/oferta/pasta-do-docierania-zaworow-100-g-12967037777?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_ss&ev_adgr=general&ev_campaign_id=22386750924&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=22386750924&gbraid=0AAAAAD24kbMPRdw8nl5itAVcn7hy53nLc&gclid=EAIaIQobChMI5L_N7Y_RkwMV2guiAx1ayCiSEAQYBiABEgIN7vD_BwE wkrętarką złap za trzonek zaworu i lewo prawo parę razy pokręcić, dobrze umyć i będzie szczelny. 1
Grzesiek Opublikowano Piątek o 07:22 Autor Opublikowano Piątek o 07:22 A czy ta pasta nie jest zbyt agresywna do tej miniaturyzacji?
bynek Opublikowano Piątek o 07:43 Opublikowano Piątek o 07:43 Stosowałem pastę o oznaczeniu "0", i jest wystarczająca. Można tez użyć jakieś diamentowej pasty. A nawet jak będzie zawór delikatnie nieszczelny , to składać i odpalać, ułoży się w czasie pracy. 1
Grzesiek Opublikowano Piątek o 09:51 Autor Opublikowano Piątek o 09:51 Użylem pasty polerskiej do metalu.Jak radziłeś,czyli wkrętarka prawo-lewo. Jest zdecydowanie dużo lepiej jeszcze ciut puszcza ale już odpuszczam może sie doklepie. Boję sie przedobrzyć. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi