dariuszj Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września W życiu bym nie pomyślał, że będę miał taki durny problem. Mam odbiornik FrSky Archer Plus GR8. Niektóre wtyczki serw wchodzą normalnie, głęboko a niektóre płycej. Wszystkie wchodzą bez problemu głęboko do odbiornika Multiplex. W żaden sposób nie potrafię znaleźć przyczyny dla którego wtyczki nie wchodzą do końca, nie widać niczego co blokuje. Problem jest głównie taki, że wtyczka od BEC-a też nie wchodzi do końca. Na zdjęciu wtyczka wyżej wchodzi prawidłowo.
mak Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Sprawdź, czy plastikowe zapadki, które blokują piny we wtyczce, nie wystają za głęboko i nie ograniczają jakoś pinów... 1
zbjanik Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września W ostateczności jak nie da rady inaczej,to można zmienić te wtyczki, odciąć, polutować kabelki itd. 1
dariuszj Opublikowano 2 Września Autor Opublikowano 2 Września Chyba rzeczywiście te plastikowe zapadki blokowały. Wymieniłem wtyczki na inne i jest dobrze. 1
mak Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 14 godzin temu, dariuszj napisał: Chyba rzeczywiście te plastikowe zapadki blokowały. Wymieniłem wtyczki na inne i jest dobrze. Niejeden raz mi się tak zdarzyło. Jakość wtyczek jest niestety bardzo różna i czasem plastik użyty do produkcji jest po prostu za miękki. Czasem same wtyczki są już po prostu "zmęczone"... Ale zwykle problemem są te zapadki.
dariuszj Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Najdziwniejsze jest to, że dopiero przy tym odbiorniku się spotkałem z takim problemem. Nigdy wcześniej przy wielu różnych odbiornikach Multiplex czy Hitec czegoś takiego nie było albo nie zauważyłem. Patrzyłem też na piny w odbiorniku, ale raczej nie są jakoś bardziej "tępe" niż w innych.
Jerzy_R Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Tu i ówdzie piszą, że to dość "ciasny" odbiornik jest.
dariuszj Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Upychając 6 serw z jednej strony trochę się obawiałem czy da się to zrobić i nic się w odbiorniku nie uszkodzi. Każde kolejne było coraz trudniej podpiąć, bo rzeczywiście jest bardzo ciasno. A ten problem występował z pojedynczym serwem - jedne wchodziły a inne nie.
Jerzy_R Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 14 minut temu, dariuszj napisał: rzeczywiście jest bardzo ciasno Dlatego też, mając ten odbiornik wymieniam wtyki na "bardziej płaskie" Przy wtykach "JR" jest delikatne "odsadzenie", niby nic ale jednak trochę bruździ. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi