hubert10 Opublikowano Piątek o 20:06 Opublikowano Piątek o 20:06 Witam Rozpocząłem budowe gantle lady. A tu postępy... 2
hubert10 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Dzisiaj szlifowałem statecznik poziomy i zrobiłem ster który tez wyszlifowałem. Bedzie to łączone metodą na taśme klejącą
Patryk Sokol Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Mam taki pomysł. Narysuję Ci do tego modelu porządne skrzydło. Tj. Rysunek montażowy i szablony do wykonania żeberek. Szkoda Twojej roboty, żebyś się na męczył z budową i miał później szybowiec latający jak balon. 1
hubert10 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu 14 minut temu, Patryk Sokol napisał: Mam taki pomysł. Narysuję Ci do tego modelu porządne skrzydło. Tj. Rysunek montażowy i szablony do wykonania żeberek. Szkoda Twojej roboty, żebyś się na męczył z budową i miał później szybowiec latający jak balon. Nie rozumiem zabardzo o co chodzi? Chodzi o przerobienie skrzydeł tak aby miały lotki i mniejszy skos? Zeby nie latac na duzej statecznosci poprzecznej ?
Patryk Sokol Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 39 minut temu, hubert10 napisał: Nie rozumiem zabardzo o co chodzi? Chodzi o przerobienie skrzydeł tak aby miały lotki i mniejszy skos? Zeby nie latac na duzej statecznosci poprzecznej ? Nie. Masz skrzydła z olbrzymią powierzchnią i ekstremalnie nośnym profilem (Aquilla czy jakiś pochodny). W efekcie to co uzyskasz to nie będzie dobry szybowiec, tylko coś co nie będzie w stanie ani lecieć pod wiatr, ani porządnie dolecieć do termiki. Mogę tutaj zaprojektować skrzydła na nowoczesnym profilu (AG34 do 36),które sylwetki nie zmienią, będą prostsze w wykonaniu, a w efekcie uzyskasz szybowiec o współczesnych osiągać. Lotek zaś specjalnie nie polecam, szybowce na SK i SW są fajne. 2 1
hubert10 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Aaaaaa rozumiem to w takim razie jakbyś mógł to bym bardzo prosił o takie rozwiązanie. Tylko ja nie mam ogromnych umiejetnosci jeszcze budowniczych wiec trzeba było by to uwzględnić
Andrzej Klos Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 5 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Mam taki pomysł. Narysuję Ci do tego modelu porządne skrzydło. Tj. Rysunek montażowy i szablony do wykonania żeberek. Szkoda Twojej roboty, żebyś się na męczył z budową i miał później szybowiec latający jak balon. 4 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Nie. Masz skrzydła z olbrzymią powierzchnią i ekstremalnie nośnym profilem (Aquilla czy jakiś pochodny). W efekcie to co uzyskasz to nie będzie dobry szybowiec, tylko coś co nie będzie w stanie ani lecieć pod wiatr, ani porządnie dolecieć do termiki. Mogę tutaj zaprojektować skrzydła na nowoczesnym profilu (AG34 do 36),które sylwetki nie zmienią, będą prostsze w wykonaniu, a w efekcie uzyskasz szybowiec o współczesnych osiągać. Lotek zaś specjalnie nie polecam, szybowce na SK i SW są fajne. Tez chcialem zwrocic uwage na ten profil odrysowany od podeszwy, ale po kilku poprzednich probach w innych tematach, zrezygnowalem. 1
hubert10 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Zastanawiam się czy jest sens robic ten model jako szybowiec czy też nie dodać mu jakiś mały silnik który bedzie go wynosił do góry? Z startami z holu nie mam doswiadczenia.
Rekomendowane odpowiedzi