Ares Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Spoko ale i tak z takiego ażurowania za dużo masy by nie odeszło wiec szkoda roboty. Ma to sens np. w grubym płacie do fun flya gdyby robić ze styropianu . Twój akrobat nawet jeśli bedzie nieco cięższy to i tak przy mocnym napędzie bedzie może i nawet lepiej bo bedzie lepiej sie latało przy wietrze. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 24 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Września Skrzydełka oszlifowane.Tylko serwa i odciąć lotki. 4 1
Grzesiek Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września Pytanie do znawcow.Potrzebuję poszpachlować minimalne lekkie wklęsnięcia .jakiej lekkiej szpachli użyć?A może jak ja zrobić?
jarek27 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września spróbuj Semin light w kartuszu super masa do takiego szpachlowania dostepna na allegro.
Grzesiek Opublikowano 27 Września Autor Opublikowano 27 Września W dniu 26.09.2026 o 13:53, jarek27 napisał: spróbuj Semin light w kartuszu super masa do takiego szpachlowania dostepna na allegro. To jest szpachla budowlana,wiec raczej w modelarstwie nie za bardzo sie nada. 2
robas69 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września https://modelemax.pl/pl/szpachlowki/9402-szpachla-do-balsy-240-ml-biala-deluxe-debd05-lite.html
RMa Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Ja tam polecam lekki akryl szpachlowy den bravena, moje doświadczenia masz opisane tutaj: Po ponad roku żadnych pęknięć, kurczenia się itp. Od czasu tego testu do każdego modelu stosuję już tylko tą masę szpachlową i trzyma się świetnie nawet minimalnych wgniotek, które miałem problem wypełnić przy użyciu Deluxe Model Lite Balsa Filler. 1
jarek27 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września semin light jest super jeśli chodzi o szpachlowanie np. balsy jest ultra lekka delikatnie elastyczna warstwa milimetrowa schnie w 20 min.sprubuj a sam sie przekonasz. Ja jej sam używam a patent podrzucił mi kolega modelarz z Hiszpanii bo tam jej używają
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano wczoraj o 07:02 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 07:02 Zeby nie było ze sie nic nie dzieje i temat umarł,to caly czas sukcesywnie do przodu.Płat dostał kąt zaklinowania na 0,5⁰ i trzeba to troszke wszystko powyprowadzać.Tak to wyglada.Z racji ze to ma byc kopyto pod forme wszystko musi być przemyslane i dopracowane. 3 2
pacyfic_77 Opublikowano wczoraj o 07:20 Opublikowano wczoraj o 07:20 Cały czas sukcesywnie do przodu a efekty widać gołym okiem Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 13:05 Autor Opublikowano wczoraj o 13:05 Rozgladam sie powoli za servami.Mam 2 PowerHd na lotki LF 13MG co byscie polecili z wmiare budrzetowych.
Ares Opublikowano wczoraj o 16:12 Opublikowano wczoraj o 16:12 Pięknie , Idziesz do przodu i to jest najważniejsze!
Grzesiek Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Przyszedł czas na odcięcie mordki.Forma bedzie osobna na kadłub i na osłonke.Maska bedzie przedłużona o 40mm żeby łątwiej było wyważyć.Teraz trochę rysowania firewala i na frezarke.
Rekomendowane odpowiedzi