Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Daniel1978 Opublikowano 29 Września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Września Dzień dobry. Po tygodniu "dłubania" centropłat gotowy. Model będzie miał hamulce aerodynamiczne i lotki. Cdn..... 4 1
Daniel1978 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września Buduję na podstawie tych planów. Bird_of_Time_oz14772.pdf
RobRoy Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września Może się przyda ....Bird of Time.zip 01RCM_January_1979 str_43.pdf
Daniel1978 Opublikowano Czwartek o 10:23 Autor Opublikowano Czwartek o 10:23 Ale to były fajne czasy. Prasa modelarska drukowana. Pamiętam jak jeszcze nie miałem zielonego pojęcia o modelach RC oglądałem Plany Modelarskie. 👍😉
Daniel1978 Opublikowano Sobota o 21:12 Autor Opublikowano Sobota o 21:12 Powoli powstają "uszy".... 2
Ares Opublikowano Niedziela o 08:47 Opublikowano Niedziela o 08:47 W dniu 1.10.2026 o 12:23, Daniel1978 napisał: Ale to były fajne czasy. Prasa modelarska drukowana. Pamiętam jak jeszcze nie miałem zielonego pojęcia o modelach RC oglądałem Plany Modelarskie. 👍😉 Ja również tęsknię za czasopismami papierowymi. Obecnie młodzi ludzie są już przyzwyczajeni do ekranów i faktu ,że wszystko się czyta w internecie. Natomiast ja pamiętam czasy jak czekałem niecierpliwie na kolejny numer Modelarza. Miło i z nostalgią to wspominam. A model ktory budujesz wygląda ciekawie. 1
FockeWulf Opublikowano Niedziela o 09:03 Opublikowano Niedziela o 09:03 Prasa drukowana dalej istnieje, tyle że obcojęzyczna. Młodzi uczą się języków więc nie o brak prasy chodzi, a i chęci. 1
Ares Opublikowano wczoraj o 08:18 Opublikowano wczoraj o 08:18 23 godziny temu, FockeWulf napisał: Prasa drukowana dalej istnieje, tyle że obcojęzyczna. Młodzi uczą się języków więc nie o brak prasy chodzi, a i chęci. Tak, dokładnie .Mnie chodzilo o takich modelarzy jak ja co to angielskiego nie znają. A u młodzieży to fakt ,bardziej chęci determinują .
robas69 Opublikowano wczoraj o 11:31 Opublikowano wczoraj o 11:31 No właśnie. Prasa zagraniczna. Właśnie widziałem na stronie empiku nowy numer Flug und modeltechnik. Bagatela - 64 zł. Jak ostatnio kupowałem kosztował jeszcze 40+. Notabene fajny model jest opisywany - Hangar 9, Valliant 20 cc.
Ares Opublikowano wczoraj o 13:50 Opublikowano wczoraj o 13:50 2 godziny temu, robas69 napisał: No właśnie. Prasa zagraniczna. Właśnie widziałem na stronie empiku nowy numer Flug und modeltechnik. Bagatela - 64 zł. Jak ostatnio kupowałem kosztował jeszcze 40+. Notabene fajny model jest opisywany - Hangar 9, Valliant 20 cc. Cena to jedno ale też za czasów Modelarza i ludzi którzy w nim pisali czyli czołowi modelarze polscy było mnóstwo informacji zarówno o sporcie jak i planów czy ogólnie ciekawych pub likacji .Człowiek czuł że jest na bieżąco ze wszystkim.Teeaz wiedza jest fragmentaryczna ,rozrzucona po internetach. Ja wolałem tradycyjną formę ale rozumiem ,że mamy zmierzch papieru i młodzież nie czuje tego jak my nieco starsze pokolenie. Oczywiscie 64zł za czasopismo to jest rozbój w biały dzień ale gdyby polskie czasopismo tyle kosztowało pewnie bym i tak kupował😉
robas69 Opublikowano wczoraj o 14:42 Opublikowano wczoraj o 14:42 Ja tez bym kupował. Szkoda Modelarza i Rc Przeglądu Modelarskiego.
Rekomendowane odpowiedzi