Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Tytuł został zmieniony na Bird of Time.... w końcu zacząłem budowę.
Opublikowano

Ale to były fajne czasy. Prasa modelarska drukowana. Pamiętam jak jeszcze nie miałem zielonego pojęcia o modelach RC oglądałem Plany Modelarskie. 👍😉

Opublikowano
W dniu 1.10.2026 o 12:23, Daniel1978 napisał:

Ale to były fajne czasy. Prasa modelarska drukowana. Pamiętam jak jeszcze nie miałem zielonego pojęcia o modelach RC oglądałem Plany Modelarskie. 👍😉

Ja również tęsknię za czasopismami papierowymi.

Obecnie młodzi ludzie są już przyzwyczajeni do ekranów i faktu ,że wszystko się czyta w internecie.

Natomiast ja pamiętam czasy jak czekałem niecierpliwie na kolejny numer Modelarza.

Miło i z nostalgią to wspominam.

A model ktory budujesz wygląda ciekawie.

• Lubię to 1
Opublikowano
23 godziny temu, FockeWulf napisał:

Prasa drukowana dalej istnieje, tyle że obcojęzyczna. Młodzi uczą się języków więc nie o brak prasy chodzi, a i chęci.

Tak, dokładnie .Mnie chodzilo o takich modelarzy jak ja co to angielskiego nie znają.

A u młodzieży to fakt ,bardziej chęci determinują .

Opublikowano

No właśnie. Prasa zagraniczna. Właśnie widziałem na stronie empiku nowy numer Flug und modeltechnik. Bagatela - 64 zł. Jak ostatnio kupowałem kosztował jeszcze 40+. Notabene fajny model jest opisywany - Hangar 9, Valliant 20 cc.

Opublikowano
2 godziny temu, robas69 napisał:

No właśnie. Prasa zagraniczna. Właśnie widziałem na stronie empiku nowy numer Flug und modeltechnik. Bagatela - 64 zł. Jak ostatnio kupowałem kosztował jeszcze 40+. Notabene fajny model jest opisywany - Hangar 9, Valliant 20 cc.

Cena to jedno ale też za czasów Modelarza i ludzi którzy w nim pisali czyli czołowi modelarze polscy było mnóstwo informacji zarówno o sporcie jak i planów czy ogólnie ciekawych pub likacji .Człowiek czuł że jest na bieżąco ze wszystkim.Teeaz wiedza jest fragmentaryczna ,rozrzucona po internetach.

Ja wolałem tradycyjną formę ale rozumiem ,że mamy zmierzch papieru i młodzież nie czuje tego jak my nieco starsze pokolenie.

Oczywiscie 64zł za czasopismo to jest rozbój w biały dzień ale gdyby polskie czasopismo tyle kosztowało pewnie bym i tak kupował😉 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.