gryzoń Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Czy zna ktoś parametry tego silnika? http://allegro.pl/item585116627_silnik_webra_3_5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Silniczek jeden z lepszych w swojej klasie (nowy) ten tutaj (wersja wodna) raczej niewart polecenia ponieważ sprzedaje go prawdopodobnie zawodnik - czytaj silniczek wyeksploatowany. link do stronki producenta: Webra Z tego co widzę to takich już nie produkują, a szkoda bo miałem kiedyś taki w modelu...i byłem bardzo zadowolony, stare dobre czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam nową Webrę 91P5 Aero, ktora niedawno docieralem. Piekny silnik, rewelacyjna praca i regulacja!!! Mysle, ze przyniesie duzo zadowolenia i radosci - moze nie do konca ze wzgledu na zuzycie paliwa :wink: Kreci smiglem 14x12. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Tak sie akurat sklada ze ten silnik z allegro kupilem JA .Co moge powiedziec ze silnik byl intensywnie uzywany co widac ale kompresje ma wmiare.Wiec nie jest weksploatowany jak kolega napisal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Grzesiek w jakim modelu go używasz? Ja chciałem włożyc do FSR'a Standart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja go nie uzywam kupilem dla kolegi ,ale wlasnie do standarta jest o niebo lepszy od ASP .21 wodnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Kupowanie używanego silnika poprzez Allegro (bez możliwości pomacania towaru) to jak kupowanie kota w worku, sam kupiłem w ten sposób kilkanaście sztuk i w większości przypadków się udało, ale nie z wszystkimi niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Kupowanie używanego silnika poprzez Allegro (bez możliwości pomacania towaru) to jak kupowanie kota w worku, sam kupiłem w ten sposób kilkanaście sztuk i w większości przypadków się udało, ale nie z wszystkimi niestety No bez przesady, to nie ubogie średniowiecze lecz XXI wiek :mrgreen: Przed zalicytowaniem zawsze mozesz zadać konkretne pytania, a jesli czujesz, że odpowiedzi są wymijające lub niekonkretne to nie kupujesz. Osobiście w ten sposób kupiłem 2 OS i 3 benzynowe. Z każdego jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Żadne zdjęcie i nawet najbardziej wyczerpujący opis nie zastąpi macanki...W końcu ta ostatnia i tak jest najprzyjemniejsza.... i dostarcza najlepszych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Przesadzasz Pawel nie siej wrogiej propagandy do allegro.Duzo zeczy kupilem z allegro i jakos nie przejechalem sie na tym.A takna marginesie to zawsze mozesz sprawe skierowac do alegro ze towar nie jest zgodny z opisem a kontrachent nie zyczliwy oraz negatywa wywalic na konto takiego czlowieka.Zreszta przed kupnem zawsze sprawdzam jakie ma komentarze,i juz wiadomo czy kontrahent jest wiary godny czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Chyba się nie zrozumieliśmy, nie neguję korzyści płynących z istnienia allegro. Korzystałem, korzystam i korzystał będę. Pisałem o tym, że na temat silnika wiem wszystko dopiero w momencie gdy wezmę go do ręki i pomacam, reszta metod poznawczych (zdjęcia i opisy) jest bardzo powierzchowna i nie daje się nawet przyrównać... A tak przy okazji to czy można mieć pretensje do osoby sprzedającej silnik modelarski, (która nie kuma czaczy) jeśli się ją zapyta o kompresję, a ona nie wie nawet co to jest tłok? Chyba nie i to jest przypadek kupowania kota w worku, ryzyk - fizyk... Większość silniczków jeśli okażą się trupami technicznymi nieźle prezentuje się również na półce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 wszystko sie zgadza Paweł ale jesli taki koles nie wie co to tlok,kompresja to znaczy ze niema zielonego pojecia co sprzedaje.Juz nie wspomne o stanie tego przedmiotu.Jak chodzilem jeszcze do szkoly i pracowalem na warsztacie samochodowym to jak mlodego sie wyslalo po komresje do silnika to szukal!!!Niektórzy to nawet przynosili roznew dziwne zeczy i sadzili ze to kopresja.Ubaw po pachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A tak przy okazji to czy można mieć pretensje do osoby sprzedającej silnik modelarski, (która nie kuma czaczy) jeśli się ją zapyta o kompresję, a ona nie wie nawet co to jest tłok? Oczywiście, że można i należy :!: Takiego sprzedawcę omijałbym z daleka. Wymijające odp. lub ich brak świadczy nie najlepiej i takim sprzęcie i sprzedającym. Gdy kupowałem na Allegro OS FS 91 nie dość, że sprzedający służył wszelkimi info na moje pytania to jeszcze dał dwa tyg. na ewentualny zwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Fokker widać musiał to być porządny modelarz. Ja głównie kupuję silniczki kolekcjonerskie, a te z reguły są sprzedawane jako spadek po modelarzu przez zupełnie przypadkowe osoby i jak już wcześniej napisałem raczej jestem zadowolony, choć parę razy się już naciąłem. Z tego na przykład jestem bardzo zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Z kolekcjonerskiem i spadkami to już jest inna historia :mrgreen: Nie wspominałeś, że problemy dotyczyły takowych. Tu oczywiście osoba pozbywająca się majątku ;D nie musi wiedzeć co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam Moze koledzy wiedza gdzie mozna dostac zestaw naprawczy ( tlok+ cylinder ) Webra 91 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Poszperaj w magazynie części zamiennych w tym sklepie . Może coś upolujesz. Jeśli to jest webra speed 91 to na stronach 14 i 15 są części do niej. Drogie jak diabli :shock: :cry: :wink: . Albo u producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Żeby nie zakładać nowego wątku odświeżę ten. Jestem szczęśliwym posiadaczem Webry 20 sprawdzałem na stronie producenta ale nie znalazłem tam informacji o tym modelu więc pytam, czy mogę zastosować paliwo z nitrometanem i olejem syntetycznym? jesli tak to w jakich ilościach? Obecnie produkowane modele mogą pracować na 18% syntetyku i do 15% nitro a jak jest z moją staruszką? :roll: Co prawda o niczym to nie świadczy ale moja Webra wgląda dokładnie tak jak model 25 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=73&t=1043&p=12566#p12566 oto moja webra 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 straszny trup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.