MTA-4 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Mam takie krótkie pytanko-kto mi wytłumaczy dokładnie co to są te ,"porty"w sikniku i jakie są różnice w silnikach np:3 porty,8 portów(oprócz ilością portów) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Mam takie krótkie pytanko-kto mi wytłumaczy dokładnie co to są te ,"porty"w sikniku i jakie są różnice w silnikach np:3 porty,8 portów(oprócz ilością portów) ? A gdzieś to znalazł - porty ? ( komputery, żegluga - to rozumiem ) - może pola ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 http://www.rcwroblik.pl/x_C_I__P_57614950-57610001__PZTA_01__skad_nokaut.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-04&utm_content=57614950 np tu coś takiego piszą , , , ale o co chodzi to sam nie wiem :roll: chyba tylko w tych przystosowanych głównie do samochodów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 O rany,świat na głowie stoi."Porty" to (prawdopodobnie w tym opisie) liczba kanałów przepłukujacych cylinder w silnikach dwusuwowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Słusznie port = kanał Tylko nie wiem dlaczego tak łatwo przyjęło się w środowisku modelarskim (głównie samochodziarzy) nieudolne tłumaczenie, a raczej jego brak z angielskiego, dokonane przez jakiegoś niedouczonego handlowca który jeszcze wczoraj sprzedawał buraki na targu, a dziś handluje akcesoriami modelarskimi, jutro pewnie będzie się zajmował technologiami o przeznaczeniu militarnym, a za tydzień kosmicznymi... potem już najkrótsza droga do świata polityki w końcu gość zna się prawie na wszystkim Razu pewnego w warzywniaku chciałem kupić oranżadę (ciekawe skąd ta nazwa??)powinienem chyba napisać napój gazowany o smaku pomarańczowym, ale ekspedientka powiedziała mi, że takiej nie ma bo ma tylko orange. I w tym tkwi szkopuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Razu pewnego w warzywniaku chciałem kupić oranżadę Mnie natomiast pani ekspedientka zapytala czy ma podac pomaranczową czy cytrynową, bo obie mają :mrgreen: Ja bym sie specjalnie nie obrazał na spolszczenia, pamietam jak chciano wprowadzc nasza nazwe odtwarzacza kompaktowego, mial sie nazywac "dyskofonem" :mrgreen: Zresztą "kanał", to też nie nasze słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 gładkilot, Jak to nie rozumiesz? Przecież napisali, ze silnik 8 portowy służy najlepiej do bashów koło domu., gdy go odpalamy za pomocą rotostartu. Mają tam jescze cynę krótką zwolik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.