Łukasz K. Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=W1Pn4GXrPCQ spory samolocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Moim zdaniem budowanie tak dużych modeli niema sensu. Takim samym nakładem pracy i podobnymi kosztami można zbudowac prawdziwy samolot, a nie model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Popieram gryzonia wypowiedź.I jeszcze dodam że już chyba lepiej kupić samolot i go wyposażyć w rc. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Z pewnością nie lepiej... To czy budowa takich modeli to bezsens proponuje pozostawić ich budowniczym. W sumie można uznać wydatki na modelarstwo jako bezsens. Przecież można te pieniądze przejeść. ps:Ten film już był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 rabbitlkr, popieram to przynajmniej dla mnie jest zabawa i :mrgreen: satysfakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Do kosztów samolotu nie rc trzeba doliczyć jeszcze licencje która nie jest tania. A modelik fajny:) Każdy robi to co lubi. Przecież nie ma na modelarzy narzuconego jakiegoś standardu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Hobby to hobby - opłacalność nie istnieje. Ma sprawia radość, a nie przynosić zyski. Jeśli ktos chce zbudowac sobie model w skali 2:1 to droga wolna. :wink: Na pewno wzbudzi zazdrość i opad szczęki innych hobbystów. Na pilotach "prawdziwych" maszyn też zrobi wrażenie. Leci tu sobie taki Wilgą, a tu przelatuje Wilga dwa razy większa i bez pilota... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Hobby to hobby - opłacalność nie istnieje. Dokładnie Jakoś wędkarze też nie kupują ryb w sklepie a wyszłoby to na pewno taniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dokładnie Jakoś wędkarze też nie kupują ryb w sklepie a wyszłoby to na pewno taniej... No niektorzy kupuja XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 no właśnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Do kosztów samolotu nie rc trzeba doliczyć jeszcze licencje która nie jest tania Z tego co wiem licencja lotnicza w Czechach kosztuje 3000zł ale nie jest ona niezbędna do latania, napewno aparatura i serwa w takim gigancie 70% nie są tańsze. Dokładnie Jakoś wędkarze też nie kupują ryb w sklepie a wyszłoby to na pewno taniej... Nie rozumiem w jaki sposób dotyczy to tego co napisałem? Chodziło mi o to że jak już się robi tak duży model to takim samym nakładem pracy można zrobic prawdziwy samolot. Co według was jest fajniejsze latanie w kokpicie samolotu czy sterowanie nim z ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Na pewno wzbudzi zazdrość i opad szczęki innych hobbystów. Ja tam im tylko takiego miejsca do latania zazdroszczę Nie powiem, wrażenie takie coś robi niesamowite (chociaż mi też się takie giganty osobiście nie podobają). Co według was jest fajniejsze latanie w kokpicie samolotu czy sterowanie nim z ziemi? No to już akurat są subiektywne odczucia...nie mówiąc już o tym, że nie każdy może zasiąść za sterami "prawdziwego" samolotu. (Użyłem cudzysłowu, bo nie uważam, że nasze samoloty są na niby ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Leci tu sobie taki Wilgą, a tu przelatuje Wilga dwa razy większa i bez pilota... :devil: cena budowy wilgi RC 2:1-250 000 zł. widok pilota lecącego wilgą, widzącego wilge obok siebie 2 razy większą i to bez pilota-bezcenne ;D A co do filmiku to super ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 cena budowy wilgi RC 2:1-15000 zł. o baardzo optymistycznie to liczysz;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Właśnie nie wiedziałem, ile to może kosztować, więc strzeliłem. ;p Poda ktoś przybliżoną cenę? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Myśle że w 200.000zł. byś się zmieścił. Takiego samolotu z balsy nie zbudujesz, blacha i laminaty w takich ilościach kosztują sporo, silnik musiałby byc chyba z jakiegoś amerykańskiego Suva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 To też małe co dawaliście :mrgreen: Zobaczcie :devil: Mnie kopara opadła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 było było i było !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.