MironRC Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 standardowy odbiornik działa na 7.4v ? 4.5V- 6,5V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Albo możesz puścić przez regiel większy prąd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 chodziło mi o podanie na serwa 7.4v czy jakiś inny odbiornik który zbinduje się z TR obsługuje lipole ? :wink: chcę go użyć w halówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam mam problem koledze zamówiłem TGY 9X i dzisiaj przyszła więc odrazu chciałem ja zbindować zrobiłem tak: wkładamy zworkę podłączam regiel z becem podłączam do regla zasilanie trzymam przycisk bind w apce wlaczam apke i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 MisRC Na 24 stronie tego tematu masz odpowiedź. Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Dzięki wielkie Wszystko śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam Odświeżę trochę temat, ponieważ mam problem z tą aparaturą , a przeszukanie 28stron zajmie wieki. Zacznę od początku. Aparaturę nabyłem zaraz gdy tylko ukazała się w HK od tamtej pory jedyne co przy niej zrobiłem to wsadziłem do niej bateryjki aby sprawdzić czy działa i tak przez kilka miesięcy przeleżała. Dziś chcąc ją wykorzystać pojawiły się problemy z którymi zwracam się do was. 1- Chcę zmienić aparaturę na mode 2 czego nie da się zrobić: Wchodzę w opcję STICK Wybieram Mode 2 wciskam przycisk MENU i wyskakuje mi komunikat THRO REVERSE ? 2- Sprawa jak ten wynalazek zbindować ( czytałem coś na stronie 24-tej ale u mnie to jakoś nie działa ) Aparatura ma na Tyle przycisk Bind Range Test czy to ten przycisk trzeba trzymać ? czy przełącznik w prawym górnym rogu aparatury ? Proszę o jakieś porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Każdemu wyskakuje THRO REVERSE Po prostu daj EXIT i sprawdź co się stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Każdemu wyskakuje THRO REVERSE Po prostu daj EXIT i sprawdź co się stało I nic się nie dzieje zostaje Mode 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 A nie mylisz trybu ustawiania drążków (MODE1 MODE2) z numerami modelów? bo w Turnigy na głównym wyświetlaczu jest napisane np mode 1 co oznacza model nr 1 a nie ustawienie drążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Chcesz powiedzieć że na głównym wyświetlaczu napis MODE 1 oznacza Model 1 hehe wiec gdzie sprawdzić czy jest dobrze ustawione Mode 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Tak nie mam tej aparatury, ale ustawiałem ja raz koledze. Chyba jak dobrze pamiętam jak wchodzisz do menu tego z kluczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 ok to jeszcze gdybyście mi powiedzieli jak zbindować. http://img822.imageshack.us/img822/4640/p6202144600x450.jpg Podczas włączania aparatury trzymać przełacznik nr. 1 czy nr 2 ? Skąd będę wiedział że radyjko jest zbindowane poprawnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Tak. Mode 1,2,3,4,5,6,7,8 oznacza Model CO do bindowania to nie pomogę bo ja mam Assana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 ok niby wszystko zbindowane. Pytanie czy gdy wszystko się dobrze zbinduje jest jakiś sygnał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dioda w odbiorniku zapala sie na stałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 hehe wiec gdzie sprawdzić czy jest dobrze ustawione Mode 2? MENU -> FUNC SETTING -> [DISPLAY] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Popatrz sie na strone 24 , tam masz instrukcje bindowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamN Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Mam pytanie do szanownych modelarzy posiadających 9x. Ponieważ nie mam instrukcji a nie kumam zbytnio angielskiego więc nie znajdę w instrukcji ustawień 9x na deltę. Gdzie to się ustawia i jak ? No i jeszcze jedno pytanko. Mam w 9x moduł w.cz corony DSSS ale na niej nie pisze czy to V1 czy V2. Więc chyba mam V1 to czy będzie działała z odbiornikiem DSSS V2 ? No i czy z każdym odbiornikiem typu DSSS ? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam AdamN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 AdamN To, że na module CORONA nie pisze V2 wcale nie znaczy że jest to V1. Ja swoją aparaturę kupowałem w grudniu 2009 i była to już jakiś czas sprzedawana wersja V2. Jeśli swoją kupiłeś w tym roku na na 99% jest to V2. Na odbiornikach V2 również nie ma informacji o wersji. Systemy 2,4Ghz nie są kompatybilne ze sobą. Należy to sobie zapamiętać. Mimo podobieństwa nazw są to zdecydowanie różne sposoby kodowania sygnału objęte tajemnicą producenta. I jeszcze jedno Corona DSSS v1 NIE JEST kompatybilna z DSSS v2. W opisie odbiorników V2 jest zdanie Can only be used with Version II Futaba & JR Corona modules. Czasem zdarza się, że odbiorniki EURGLE są kompatybilne z TURINGY lecz tak naprawdę są to te same urządzenia produkowane dla różnych sprzedawców i sprzedawane pod marką sprzedawcy. Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.