Patryk Sokol Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czołgiem! :wink: Jako, że zbliża się nieuchronnie straszna data, kiedy się stanę już stary i zgrzybiały, to pomyślałem, że trzeba sobie jakoś to osłodzić. Z początku chciałem kupić jakiś high-endowy płacik do DLG, ale stwierdziłem, że i tak robię lepsze, więc nie warto, później myślałem na helikiem, ale tu się bałem o części zamienne. No i tak dumałem, aż oblatałem Caro. Ten malutki modelik uświadomił mi, że chcę mieć model do szybkiej i precyzyjnej akrobacji. No i po praktycznym zarwaniu dzisiejszej nocki wyklarowały mi się jakieś założenia. Po pierwsze model powinien dać się napędzić za pomocą 4s A123 2200mAh (Li-Polki mi mocno obrzydły czasy ostatnimi). Czyli w zasadzie można liczyć na około 500W mocy (tzn wiem, że taki pakiet potrafi więcej, ale ja nie robię rakiety coby silnik 2 minuty pracował). Kolejnym założeniem jest to, że model powinien być mimo wszystko drewniany (pianki się jednak gną, przy szybszym akro, niestety) i najlepiej jako KIT. Niestety mimo długich poszukiwań, to udało mi się znaleźć jedynie Sereno, rodzimego Artexu. Z tym, że panuje tu absolutny brak filmów z tym modelem na You Toubie. Jedyny film jaki udało mi się znaleźć, pokazuje lot w kółko przy silnym wietrze. Aż tak ten model jest niepopularny? Macie Koledzy jakieś inne propozycje poza Sereno, lub jakieś opinie na jego temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=44_71&products_id=422 - z wad najważniejsza, że to nie kit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=44_71&products_id=422- z wad najważniejsza, że to nie kit Niestety, cena mnie powaliła A szkoda, bo wygląda bardzo fajnie (no może poza faktem, że nie ma nigdzie różowego koloru. Co to za akrobat bez jaskrawego różu w ubarwieniu?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 I ja dokladam sie do propozycji Ladziaka. Nie znajdziesz lepszego modelu niz Vanquish- dobrze wyregulowany swietnie sobie radzi z modelami 2m podczas zawodow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Widzialem kilka dni temu ten model w akcji - robi wrazenie. Jak kolega wroci z holideja - to ma wstawic filmiki miedzy innymi z tym modelem - dam znac jakby co. Szkoda, ze nie ma filmow z Sereno - jestem ciekawy porownania tych modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Gdzieś w Nysie jest Ferrat II - model spełniający Twoje założenia. Ładniejszy i lepiej latający ciężko będzie znaleźć..... Do wykończenia. Popytaj znajomych. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Filmik z lotu Sereno jest w spalinowych. Model wylatał już porę godzin, lata super Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 a może Tojeiro EP , sporo dobrych opinii na rcgroups, będzie tylko problem z Polskim dystrybutorem. edit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Niestety wszystko to ARF'y A ja mam ochotę nie tylko latać, ale i trochę pyłu naprodukować. Gdybym się bawił zawodniczo w akrobację, to brałbym któryś z tych modeli, a tak to pewnie i tak nie ujrzę różnicy między modelem Artexu, a innymi. Niemniej wciąż czekam, a nuż ktoś zna jakiś inny kit z modelem tego typu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 To plan i Ferrata, prototyp był całobalsowy, dopiero JR dorobił do niego laminatowy kadłub. Plan jest na sieci. Jak nie znajdziesz to daj adres mailowy. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Panie Jurku-nie w Nysie,a w Prudniku :mrgreen: pomyłka o jedyne 20km .Raczej nie spieszy mi się by się go pozbywać bo jest naprawdę prześliczny,ale nadal nie znalazłem sposobu na konwersję na spalinę,jak nic nie wymyśle chyba pójdzie na sprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Niestety wszystko to ARF'y A ja mam ochotę nie tylko latać, ale i trochę pyłu naprodukować. Gdybym się bawił zawodniczo w akrobację, to brałbym któryś z tych modeli, a tak to pewnie i tak nie ujrzę różnicy między modelem Artexu, a innymi. Niemniej wciąż czekam, a nuż ktoś zna jakiś inny kit z modelem tego typu Proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam . Ja bym zaproponował coś takiego pod zasilanie 4S LiFe . : http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p2033,explosion-f3a-arf-black-horse Lub Sereno Artexu , jeśli ma być budowane od podstaw , lub ewentualnie Katanę Artexu , w której można skrócić lotki . Modele Artexu wychodzą znacznie lżejsze niż gotowe ARF ze sklepu . Jest jeszcze 3 opcja . Zasilanie 5S LiFe i model o rozpiętości 140-150 cm . Vanquisch lata fajnie , ale nie z ciężkim pakietem jakim jest 4S LiFe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Przepraszam Konrad za pomyłkę. Też tak sobie pomyślałem a Patryk szuka elektryka ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Patryk, daj majla, to wyślę Ci paczkę z 3 projektami (gotowe plany + formatki pod laser) rozpiętości w granicach metra, 600 - 700 gram, Mini Caprise, KX2-45, Makieta cap10 1,4 m. Fantic wiem ARF, ale po pierwszym krecie możesz już strugać.... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotter Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Też mnie interesuje model o takich charakterystykach. Znalazłem jeszcze Astera (rozp. 1,4 m) z planów w Modelarzu i mały model Jelly Bean z rcgroups : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=7762843 Jest jeszcze model Graupnera "Quirli" http://www.cyber-fly.pl/produkt-792.html Czy "Saphira: http://www.cyber-fly.pl/produkt-782.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.