ADAM_GDA Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Kołowanie Neuporta było bardzo efektowne jak zreszta caly model. To filmik o ktorym wspominal Yrek http://video.google.pl/videoplay?docid=-3590309170354174114&hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 No wiało Widać, że ma ochotę latać - sam się ustawiał do startu (pod wiatr). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Akurat tego kolowania gdzie sie odrywal nie nagralem , ale uwierz Hubercie ze odrywal sie juz przy predkosci ok 5 km / h . Ma z pewnoscia super doskonalosc....Sadze ze da Yrkowi wiele przyjemnosci podczas pilotarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 fajny model, lepiej czasami poczekac parę dni dłużej niż przez złą pogodę go rozbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Korcze ale swietny modelik, i faktycznie wyglada na leciutki (tak reaguje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Muszę przyznać Tomku że model Yrka ma niesamowitą lekkość. Przez to że jest 2 platem z pewnością daje mu potężną powierzchnię nośna...W rękach Yrka będzie pewnie latał jak zwykle sam.... Oby jak najszybciej Yrek zrobil oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Podczas oczekiwania na oblot Irkowego Nieuporta proponuję film z latania małym i lekkim Tiger Moth GWSa (tegoroczne wakacje, działka nad jeziorem): www.szabatowski.livenet.pl/hubert/Losio/Atack/filmy/tm_dzialka.wmv PS Nie jest to jakiś "szok", tylko zwykły dwupłacik sterowany kierunkiem i wysokością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Soundtrack mi sie bardzo podoba Moze masz dzialeczke nad jakims jeziorkiem? Najlepiej nad zagleboczem bo tam wlasnie ja spedzam wiekszosc czasu i moznaby sie styknac na jakies latanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 ... nad zagleboczem... Tak, bardzo blisko "Kapselka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ooooo Chcielismy kupowac dzialke tuz przy kapselku - wlasciciel mowil ze bedzie cicho. Ja na szczescie mam dzialeczke po 2 stronie jeziora gdzie panuje ciagla i niczym niezaburzona cisza Musimy sie w takim razie na jakies latanie w wakacjie umowic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Żeby nie rozpoczynać nowego tematu zapytam tu; jeśli wiadomo, że silnik na danym śmigle pobiera np 22A na pakiecie 4s to na pakiecie 3s będzie pobierał więcej prądu, czy mniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na tym samym śmigle mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na tym samym śmigle oczywiście. Tak mi się wydawało, że mniej ale kolejna osoba przekonuje mnie, że na niższym napięciu własnie większy pobór będzie! :cry: Ma to dla mnie znaczenie gdyż moje aku 3s oddadzą tylko 22A. Nie chciałbym ich wyeksploatować nieswiadomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Niemożliwezeby pobor byl wiekszy , przeciez przy nizszym napieciu sa mniejsze obroty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Oczywiście mniej prądu! A tak wogóle to super modelik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Rozmawiałem z Irkiem ....nie jest jednak przekonany że na 3 s pobor pradu jest mniejszy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja kiedyś mierzyłem mój silniczek (sporo mniejszy ale zasada ta sama) Na 6 celach pobierał ok 5,5A i dawał ciąg ok 250 gram na śmigle 8x4 Na 8 celach pobierał ok 8A i dawał ciąg ok 370 gram na śmigle 8x4 Tak wyszły moje dawne pomiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie moze byc innej mozliwosci niz zeby mniej pobieral... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 No i wyjasniło się :cry: Silnik ze śmigłem APC 11x8,5 E na pakiecie 3s pobierał ... 32A :cry: :cry: :cry: Na śmigle 12x6 Master Airscrew pobierał 42A...A miało być tak pięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Czyli niewątpliwie na pewno z tego wniosek że sprzedawca SKA..N oszukal bo podawal nieprawdziwe parametry pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi