Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Akurat tego kolowania gdzie sie odrywal nie nagralem , ale uwierz Hubercie ze odrywal sie juz przy predkosci ok 5 km / h . Ma z pewnoscia super doskonalosc....Sadze ze da Yrkowi wiele przyjemnosci podczas pilotarzu

Opublikowano

Muszę przyznać Tomku że model Yrka ma niesamowitą lekkość. Przez to że jest 2 platem z pewnością daje mu potężną powierzchnię nośna...W rękach Yrka będzie pewnie latał jak zwykle sam.... Oby jak najszybciej Yrek zrobil oblot

Opublikowano

Podczas oczekiwania na oblot Irkowego Nieuporta proponuję film z latania małym i lekkim Tiger Moth GWSa (tegoroczne wakacje, działka nad jeziorem):

www.szabatowski.livenet.pl/hubert/Losio/Atack/filmy/tm_dzialka.wmv

PS Nie jest to jakiś "szok", tylko zwykły dwupłacik sterowany kierunkiem i wysokością :D

Opublikowano

Ooooo

Chcielismy kupowac dzialke tuz przy kapselku - wlasciciel mowil ze bedzie cicho. Ja na szczescie mam dzialeczke po 2 stronie jeziora gdzie panuje ciagla i niczym niezaburzona cisza ;)

Musimy sie w takim razie na jakies latanie w wakacjie umowic!

Opublikowano

Żeby nie rozpoczynać nowego tematu zapytam tu;

jeśli wiadomo, że silnik na danym śmigle pobiera np 22A na pakiecie 4s

to na pakiecie 3s będzie pobierał więcej prądu, czy mniej ?

Opublikowano

Na tym samym śmigle oczywiście. Tak mi się wydawało, że mniej ale kolejna osoba przekonuje mnie, że na niższym napięciu własnie większy pobór będzie! :cry: Ma to dla mnie znaczenie gdyż moje aku 3s oddadzą tylko 22A. Nie chciałbym ich wyeksploatować nieswiadomie.

Opublikowano

Ja kiedyś mierzyłem mój silniczek (sporo mniejszy ale zasada ta sama)

Na 6 celach pobierał ok 5,5A i dawał ciąg ok 250 gram na śmigle 8x4

Na 8 celach pobierał ok 8A i dawał ciąg ok 370 gram na śmigle 8x4

Tak wyszły moje dawne pomiary :)

Opublikowano

No i wyjasniło się :cry: Silnik ze śmigłem APC 11x8,5 E na pakiecie 3s pobierał ... 32A :cry: :cry: :cry: Na śmigle 12x6 Master Airscrew pobierał 42A...A miało być tak pięknie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.