Gość slawekmod Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 No to postanowiłem nadrobić zaległości.Rozciąłem podwozie, przymocowałem próbnie koła.Przy śmigle 10x5 odległość końcówki śmigła od podłoża wynosi około 7cm.
Tomek Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie sądzicie że modele Sławka są nudne? Ani zadrapania ,może jakaś mała ryska, no dobra kropla kleju. A tu nic!!! Nuda na całego. :devil: Sławku jak zwykle kłaniam się w pas i podziwiam jakość wykonania.
Lord Rzeźnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie sądzicie że modele Sławka są nudne?Ani zadrapania ,może jakaś mała ryska, no dobra kropla kleju. A tu nic!!! Nuda na całego. :devil: Potwierdzam ;d. Ale sam staram się, żeby być taki "nudny"...
tomekRC Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Ja chyba zacznę budować modele w kuchni ... :lol2: ale co na to mama.... :?
marek rokowski Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 no to zdradze Wam tajemnicę! gośc (niejaki Slav) zrobił wczesniej kilka dużych modeli - w kazdym 200 tys ruchomych części: Discovery, Chalaenger itd ale go wylali z NASA za domniemany romans z szefową i sie facet wyżywa teraz na Bogu ducha winnej Katance... PS.Sławek! perfekcja! szacunek wielki! to modelarstwo przez duże M
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Sam nie wiem co mam odpisać :oops: .Marek odkrył że mnie wyrzucili z NASA :wink: ale to za to że źle zmywałem podłogi .Tak na poważnie to ja tylko składam modele z dostarczonych materiałów lekko je modyfikując (czasem trochę więcej niż lekko).
marek rokowski Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 taaa.. "czasem tylko modyfikuję..." Piękna Panie robota! ze smakiem i przemyśleniem Twórcze podejście do materiału a że punktem wyjścia jest zestaw... a co? chcesz sadzić balsę w ogródku żeby mieć wszystko swoje -ale dość chwalenia bo nam jeszcze odlecisz hehehe
diem Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 No no, Sławku jak zwykle piekna czysta robota
TEQ Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Tak może zapytam- jakim klejem Sławku kleisz ten model? Bądź jakimi klejami gdzie użytymi; ciekaw jestem
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Tak może zapytam- jakim klejem Sławku kleisz ten model? Bądź jakimi klejami gdzie użytymi; ciekaw jestem Kleje jakie stosuję to: CA rzadki i średni, Distal zwykły czasem Rapid.żywica epoksydowa L285, Poxipol bezbarwny (świetnie klei się keson do natarcia, odpada problem z przesztywnieniem balsy).
meloow Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Sławek a dlaczego ten model jest taki żółty ? a tak poza tym model jest supcio ?
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Od spodu będzie Lila .Znudziły mi się te oklejania PA.
Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Lila Sugerowałbym raczej żółty ( przezroczysty), carbon, szachownicę czerwono białą lub czerwień (przezroczysta) . A jak iść w róż, to na całość- mgenta (#FF0090). Taka mała sugestia :wink:
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Mam 2mb Lila i taki będzie, i tak już dużo kasy poszło a pozatym nie warto pakować więcej pieniędzy na taki mały model.Biorę to co mam pod ręką.Szkoda tylko folii Cub bo pierwotnie miała być do dużego Ultimate.
grzegorzp Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Wrzucam fotki obecnego stanu modelu (jeżeli kogoś to interesuje), skrzydła prawie skończone, kesony pozamykane, muszę zrobić lotki, półki pod serwa i szlifować szlifować i jeszcze raz szlifować :roll: .
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Lohoho ale podgoniłeś Grzesiek.Twoja szybciej poleci niż moja.
grzegorzp Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Hehehehe, biorąc pod uwagę, że nie mam czym latać aktualnie, troszeczkę staram się pogonić. Niestety praca zajmuje sporo czasu i już wiem, że jutro i w piątek nie tknę nawet modelu . Jakoś nie wierzę, żeby moja pierwsza poleciała .
Janusz P. Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Jakoś nie wierzę, żeby moja pierwsza poleciała . To może wpadnę w sobotę pod wieczór i tak do rana podgonimy robotę przy katance że w niedzielę poleci tylko nie wiadomo w którą :lol2: a tak w ogóle to nieźle ci idzie tak trzymaj.
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Jakoś nie wierzę, żeby moja pierwsza poleciała . To może wpadnę w sobotę pod wieczór i tak do rana podgonimy robotę przy katance że w niedzielę poleci tylko nie wiadomo w którą :lol2: a tak w ogóle to nieźle ci idzie tak trzymaj. Janusz, z Ultimatkami wystartujemy razem żeby było sprawiedliwie
Janusz P. Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Jakoś nie wierzę, żeby moja pierwsza poleciała . To może wpadnę w sobotę pod wieczór i tak do rana podgonimy robotę przy katance że w niedzielę poleci tylko nie wiadomo w którą :lol2: a tak w ogóle to nieźle ci idzie tak trzymaj. Janusz, z Ultimatkami wystartujemy razem żeby było sprawiedliwie Oooo i to mi się podoba ale pod warunkiem że troszkę spowolnisz tempo prac tak byśmy mogli za tobą nadążyć :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.