esceta Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Naśladując innych postanowiłem zrelacjonować składanie Yaka 54 2,7 m z zestawu Pilota . Do zakupu tego modelu zachęciły mnie niesamowite właściwości Yaka 2,2 m z zestawu SD-model . Jedno i drugie praktycznie to samo więc mam nadzieję ,że latał będzie podobnie . Zestaw opakowany nadzwyczaj solidnie . Dwie skrzynie ze sklejki wyłożone od środka styropianem . Kadłub dodatkowo owinięty pianką a skrzydła folią bąbelkową.Po wyjęciu całości miłe zaskoczenie . Folia położona bardzo dobrze bez zmarszczek i bąbli. Nic nie uszkodzone . Konstrukcja lekka i solidna . W kilku miejscach nałożę dodatkowo swój klej, ale to tak na wyrost . Zawiasy i stery wklejone . Nic nie trzeba dokładać . Są wszystkie dodatki łącznie z korkiem wlewu paliwa i instalacją .W sumie zestaw zrobił bardzo pozytywne wrażenie.Teraz trza sie brać za robotę i zakup serw i silnika . Jak tylko się nauczę to wrzucę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 To proste wchodzisz na www.fotosik.pl wrzucasz zdjecie i z listy linków, które sie wyświetla pod zdjęciem wyberasz 500 mpx na forum.Wklejasz w treść swojego postu i gotowe. PS na pewno wiele osób czeka na zdjecia mam nadzieje , że uda sie wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jak tylko się nauczę to wrzucę zdjęcia. Zajrzyj tutaj link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 O kurde udało sie . Dzięki za pomoc :* Na próbę wstawiłem zdjęcie z klejenia wręgi silnika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Na co wkleiłeś wręge, żywica czy jakiś klej do drewna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Wręga wklejona na żywicę z mokrobalonem plus oczywiście fabryczne rozwiązanie czyli kątowniki duralowe mocujace ją do bocznych ścian domka śrubami M3 . Całość wzmocniłem jeszcze taśmą szklaną . Zrobiłem tez setup kierunku i wkleiłem dźwignie sterów . Prace ruszą pełna parą jak będzie reszta wyposażenia i oczywiście czas.Brakujące serwa , dźwignie SWB,przdłużacze itp. już idą ze sklepu http://www.ef3m.pl/ . Tam też został zakupiny ten zestaw . Mam nadzieję , że pod koniec lipca będzie oblot . :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Model fajny i muszę się pochwalić, że we wtorek 16go przywiozłem do domu extre 300 2,2 tej samej firmy Pierwsze wrażenia jak najbardziej OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Będzie relacja z budowy ? Jaki silnik planujesz włożyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Relacja będzie, silnik prawdopodobnie DA50 ale zastanawiam się też nad tym http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8859&Product_Name=Turnigy_HP50_50cc_Gas_Engine_5.5HP cena kusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Mysle, że DA 50 lepiej odpuscic, a kupic jakies lepsze serwo na kier lub cos podobnego wszystkie Chinskie benzyny sprawdzają sie znakomicie a ten HP 50 jest najbardziej dopracowany.Chyba, że latasz jak Amerykanie 6 razy w tygodniu wtedy Chinczyk szybciej odmówi posłuszenstwa.Do weekendowego latania taka China wystarczy w zupełnosci na DL 50 lata kilku moich znajomych 2 sezony i nikt nie narzeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 No właśnie to jest problem DA czy inny . Sam się zastanawiam co zakupić . Cena kusi , ale są tacy co twierdzą że z DA jest zero kłopotów (potwierdzam) a z innymi bywa różnie . Niby kręcą tak samo , ale czasem zgasną a czasem coś trza podregulować. Nie wiem jaka jest prawda gdyż nie posiadałem jeszcze chińskich benzyn . Wiem tylko , że jeśli chodzi o silniki żarowe to ci co mają OS , Saito to latają a właściciele MDS i innych ciągle coś kręcą i kombinują . Może z benzynami jest podobnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Niestety z Da wcale nie bywa tak różowo jak się o nich pisze. A to tłok wyrwie z cylindrem w zawisie ,a to korpus pęknie (na szczęście jeszcze na ziemi). Kolega Buczo miał dużo szczęścia że po tym zawisie miał jeszcze czym latać mimo że model wbił się pionowo w ziemie aż się rura od skrzydeł wygięła w łuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Jeśli 50 ccm to polecił bym MVVS - latam na takim i naprawdę warto jest swojej ceny. Nowy zapłon jaki teraz z MVVS to różnica klas w stosunku do 3W czy DA, pomijam automatyczne sterowanie serwem ssania, naprawdę. A 116 boxer to już bajka i naprawdę potrafi z 900 obr/min wejść bez zająknięcia czy czekania na maksymalne - bajka w akrobacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Dwóch kolegów z lotniska prawdopodobnie kupi te HP 50. Jeden z nich chcę dać ten silnik właśnie do extry 2,2 Pilot. Jak się tak stanie to na pewno łatwiej mi będzie podjąć decyzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mintor 110 to też ciekawy motorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 O żesz k... Twoja mać, co to za piekność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Obrazek Mintor 110 to też ciekawy motorek. no dalej , dalej pokaż co tam podczepiłeś do tego motorka , bo ja to zrobie za ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Nie czaj sięi zrób nowy wątek- Relacja z budowy P....... Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 to i od razu filmik wstaw z oblotu QQP jeśli masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 to i obrazu filmik wstaw z oblotu QQP jeśli masz Jak się pocałujesz w łokieć i dasz fotke to będzie film z oblotu Model to QQ Pitts, jak będzie więcej czasu to wrzycę pare fotek i napisze coś na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.