pacek Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Krzyśku, jak robiłeś szwy i taśmy, bo mam wrażenie że zrobione są z koveralu jak poradziłeś sobie ze strzępieniem materiału, co prawda w SE5 już jest po herbacie ale fajnie by było wiedzieć na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie, nie są strzępione, odpuściłem to Są wykonane z papieru śniadaniowego Taśma składa się z dwóch części: -paska papieru z naklejonymi w poprzek odcinkami nici przesączonej cellonem -szerszego paska papieru naklejonego na to. Taśmy produkowałem poza modelem. Obie części taśmy były łączone klejem w sztyfcie a potem pokrywane roztworem wody i kleju typu wikol i delikatnie prasowane, walcowane aby ścieg ładnie przebijał. Potem naklejane na model również z pomocą roztworu woda wikol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 dzięki za info, próbowałem z japonki ale jakoś nie chciało wychodzić, myślę, że ważne jest też z czego jest nić do imitacji szwów, mi wyszło że najlepiej jak to jest nić bawełniana. jak złapię chwilę to zrobię próbę ze śniadaniowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 hmm ja użyłem pierwszej lepszej białej ze szpulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Miałem troszkę czasu po sesji detale blachy zawleczki zbiornik/chłodnica oleju podkład przymiarka coś z cyklu "wyszło jak wyszło ale darować sobie nie mogłem" pierwszy cylinderek rzędowego PZinż. Junior 120 KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 bardzo stresująca czynność a tu eksperymentu ciąg dalszy nie krzyczcie ja na prawdę się starałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jaką metodą robisz ten efekt odłażącej farby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 na twardych częściach z laminatu lub blachy aluminiowej podskrobuję żyletką tak aby było widać srebrny podkład lub blachę. Ma miękkich częściach typu poszycie płócienne elementy balsowe lepiej nałożyć srebrną farbę pędzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 no a gdzie amortyzacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Obiecałem Władkowi że coś wrzucę no i jest. Korzystając z wolnych chwil i światła jarzeniowego (bo do dziennego to już nie mam dostępu) dłubnę, a raczej pomaziam tu i tam. Pojawiły się nowe informacje wiem co mam źle i takie tam. Trochę przybyło trochę ubyło myślę, że teraz jest bardziej realistyczny choć to i tak cały czas jest moja interpretacja tematu. W zasadzie trzeci raz malowałem model na poważnie, pierwszy raz więcej niż tylko w kolory podstawowe, tak wiec myślę że źle nie wyszło. Nieskromnie powiem że nawet mi się podoba. Wykończenie kabin zrobiłem z taśmy izolacyjnej ale przy spadku temperatury taśma się kurczy i odkleja. Tu moje pytanie (zanim podkleję na amen) macie jakieś rozwiązanie materiałowe? no i zabrałem się jednak za amortyzatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jesteś niesamowity! Przepraszam, model jest niesamowity, a Ty modelarz z krwi i kości! Gratuluję konsekwencji w dazeniu do celu i umiejetności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 cudo... Brakuje mi tylko zawiasów do składania skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dziękuję Wam Chciałem zrobić składane ale koledzy mi odradzili ... i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffi_25 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Panowie szukam tematu o RWD-17 może se orientujecie gdzie go znajdę ??? Będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapitanemo Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Model piękny! Poprawiłbym jednak malowanie numeru startowego na dolnej powierzchni skrzydła. Cyfry malowane były równolegle do żeber i w czarnej obwódce. Tu zdjęcie z Krajowych Zawodów Lotniczych w 1938 roku i twój SP-BLC: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ciekawe czemu przestałem otrzymywać powiadomienia o odpowiedziach w temacie ... cóz... kapitanemo - znam to zdjecie z tym, że podesłał mi je znajomy juz długo po namalowaniu znakówi i numeru. Wcześniej nic nie mogłem znaleźć. Również chłopaki z innego forum nic nie mieli. Poprawianie teraz jest już bez sensu. Niech następni wiedzą i malują poprawnie - wiesz kogo mam na mysli Tak czy siak racja po twojej stronie małe postępy Doszła jeszcze reszta oprofilowań i ich malowanie, ale mi zdjęcia zaginęły (uzupełnie nastepnym razem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr21 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam serdecznie . No co dalej z projektem. Napisz coś Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witajwybacz zwłokę ale tak jak pisałem wyżej nie dostaje powiadomień (muszę się tym w końcu zająć).Jak na razie całe życie modelarskie i wszystkie projekty typowo modelarskie zostały zamrożone (bezterminowo) przez studia. Może jak się obronię to coś ruszę. Chociaż wątpię ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eabald Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 A co miałbyś się nie obronić Dasz radę Jak mi mój promotor powiedział, że albo obrona za dwa tygodnie albo wrzesień bo recenzent na badania w Peru wyjeżdża, a on na Przedkałkazie to w weekend dopisałem brakującą połowę pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.