marek rokowski Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 problem w tym ze raz - to druk na płytach a nie z roli -wiec wymaga specjalnej maszyny dwa-zeby kolory byly fajne - trzeba drukowac z podkladem -a wiec drozej -i tutaj też nie każda maszyna się sprawdza:( trzy - pasowanie druku prawej i lewej strony -upierdliwa robota... cztery - na Antka wchodzi ponad półtorej metra kw... pieć -50PLN - to cena m.kw bez podkladu, netto ale pracuję nad tematem jak Anioł Stróż pomoże - to może do końca tygodnia będe miał kompletną wycenę a do dwóch tygodni na bank mogą zejść pierwsze testowe zestawy tylko kiedy ja napiszę instrukcję montażu... pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Na MIŁOŚĆ BOSKĄ dociążcie ten samolot to lata jak gazeta a ten start był makabrycznie wyrwany to nie tak! antek ma latac stabilnie spokojnie a nie przedmuchany z prawej do lewej! Hmm... Coś w tym stylu? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Na MIŁOŚĆ BOSKĄ dociążcie ten samolot to lata jak gazeta a ten start był makabrycznie wyrwany to nie tak! antek ma latac stabilnie spokojnie a nie przedmuchany z prawej do lewej!Hmm... Coś w tym stylu? :> O! Właśnie Tak wyglądało to latanie panów z agro, ale jeszcze niżej i trzeba by film ciut szybciej puścić Na Antkach oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Hmm... Coś w tym stylu? :> ...i to lądowanie na trzy punkty z krótkim dobiegiem - miodzio - mistrz. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 wklejam małą galeryjkę pokazującą poszcz. etapy montażu http://picasaweb.google.com/1marekR/AN2KubusZdjeciaZBudowy?feat=directlink cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 wersja "Żaby" już wycięta początkiem tygodnia -sklejanko a przy okazji może i powstanie instrukcja montażu zastanawiam się nad innymi malowaniami.. chcę na pewno zrobić łaciatego "Colta" z muzeum lotnictwa w Krakowie ale może coś jeszcze wydrukować? kilka propozycji: http://picasaweb.google.com/1marekR/An2Malowania?feat=directlink a może macie jakieś sugestie? PS. trwają negocjacje z dukarni wstepne wyniki BARDZO pozytywne ! pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 http://www.sekcjaspadochronowa-wawel.krakow.pl/strony/rysunki/rys_d/an/7447_projekt.jpg :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Powiedz to mojemu znajomemu pilotowi z agro Jak ktoś oglądał tylko loty Antków jak nad lotniskiem skoczków wożą, to może mieć mylne wrażenie, że to krowa straszna Trzeba zobaczyć jak ci z agro (w latach 80-90) robili nawroty nad polem ograniczonym lasem z obu storn Ja nie powiedziałem ze antek to krowa nie nie nie ale no latajaca gazeta tez nie jest a co do antkow to naogladałem sie ich ostatnio na lotnisku jak przez 2 dni latało 12 sztuk na akcje lisy wiec zgodze sie z tym ze potrafia wiele ale tez trzeba sie ze mna zgodzic ze gazety to nie sa. ale z innej beczki autor zadbał o szczegóły łacznie z atrapa silnika i zawiasami lotek oraz rura wydechowa a ja sie pytam czy nie dało by sie nic zrobic z skrzydłami bo jakos razi mnie ta idealnie rowno scieta krawedz natarcia moze dało by sie jak jakos wyprofilowac albo cos z nia zrobic bo jak dla mnie to psuje całe wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 autor zadbał o szczegóły łacznie z atrapa silnika i zawiasami lotek oraz rura wydechowa a ja sie pytam czy nie dało by sie nic zrobic z skrzydłami bo jakos razi mnie ta idealnie rowno scieta krawedz natarcia moze dało by sie jak jakos wyprofilowac albo cos z nia zrobic bo jak dla mnie to psuje całe wrazenieDokładnie!To jedyna (za to to bardzo) denerwująca rzecz, taki kompletny brak profilu i ta krawędź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 myślę nad tymi przestrzennymi skrzydłami, myślę problem w tym że komplikują mocno całą konstrukcję to co jest teraz -to wypadkowa pomiędzy makietowością i epp... ZAWSZE będzie moża zrobić więcej -ale to podraża całą zabawę a jesli ma być z tego zestaw -musi być tani natarcia - ponieważ krawędzie i tak wymagają retuszu - moża zaokrąglić żelazkiem lub zrobić wcięcie w postaci trójkata - i skleić potem razem górę z dołem ale to już wyższa szkoła jazdy... w naturze skrzydełka nie wyglądają tak źle (chyba za sprawą nadruku) przestrzenne skrzydła pogrubią profil - boję sie że wyjdą "parówki" ale zobaczymy... pracuję nad tematem pozdrawiam Marek PS dzieki Bartek za linka -fajne malowania An-tków można znaleźć na tej stronie. Oprócz Twojej propozycji podoba mi się ta srebrno-czarna zebra http://www.sekcjaspadochronowa-wawel.krakow.pl/strony/fot-an.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 myślę nad tymi przestrzennymi skrzydłami, myślę problem w tym że komplikują mocno całą konstrukcję to co jest teraz -to wypadkowa pomiędzy makietowością i epp... ZAWSZE będzie moża zrobić więcej -ale to podraża całą zabawę a jesli ma być z tego zestaw -musi być tani No mi na makietowości strasznie nie zależy - i tak bardzo Antka przypomina Ale kłóci się to z moim poczuciem aeroestetyki No ale kompromisy w życiu zawsze muszą jakieś być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 nie mogłem sobie odmówić przyjemności złożenia na próbę kadłuba nowego An-tka wygląda na to że jeszcze tylko 2 drobne poprawki i mam to o co małym tygryskom chodzi najbardziej - czyli puzzle! Jaromir zmotywwował mnei do pracy nad skrzydełkami "An Olsztyn" - spróbuję zrobić zaokrąglone natarcia a jak uda mi się w końcu skończyć projekt malowania An-tka w barwach 13 plt (egz. z muzeum w Krakowie) - to dostanie skrzydła z profilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jaromir zmotywwował mnei do pracy nad skrzydełkami "An Olsztyn" - spróbuję zrobić zaokrąglone natarcia a jak uda mi się w końcu skończyć projekt malowania An-tka w barwach 13 plt (egz. z muzeum w Krakowie) - to dostanie skrzydła z profilem To już możesz mnie wpisać na listę klientów (wersja malowania z grubsza obojętna) Mam nadzieję, że nie pobierzesz ekstra dopłaty za marudzenie Teraz jadę na urlop, ale po 20 lipca wrócę wygłodzony na jakieś modelik - to byłby pierwszy "plastikowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 hehehe -ok;) jak wrócisz z wakacji-myśle ze pierwsza partia zestawow -testowa-bedzie juz gotowa w przyszłym tygodniu powstanie instrukcja montazu bedzie troche zabawy zeby to fajnie obpstrykac/rozrysowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 projekt powoli nabiera rumieńców szukając materiałów natrafiłem na PWM na post o pomocy dla muzeum w Krakowie w restaurowaniu muzealnego An-tka w barwach 13 PLT http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=30650 postanowiłem że zrobię An-tka w takim wariancie a jak powstanie z tego w końcu zestaw (myślę ze finał do 2 tyg) - to część kwoty uzyskanej ze sprzedaży przekaże jako cegiełkę na potzreby "Dużego Braciszka" dzisiaj udało mi się skończyc przygotowanie materiałów do druku: tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 w oczekiwaniu na matriały z drukarni podciągnęliśmy dzisiaj prace przy wersji Olsztyn 2000 przy okazji staram się wychwycić wszystkie poprawki ciekawe z ilu części będzie składał się zestaw- ale aż się boję policzyć... tak wyglądają wręgi kadłuba: a takie coś z niego powstaje: więcej fotek: http://picasaweb.google.com/1marekR/An2Olsztyn2000PrototypNr2# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 No to się moi koledzy (którzy nota bene własnoręcznie malowali tego antka w żaby) ucieszą jak to zobaczą już im link podesłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Tak się zastanawiam... Czemu Żaby i... "Mazurska żywność"?... Obstawiałbym raczej raki... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Oto odpowiedź jednego z kolegów, którzy malowali te żaby: Jako ze doczytalem "do konca ten watek" a nie moge udzielac odpowiedzi gdyz nie jestem czlonkiem tego forum, mam prosbe. Jeden z Kolegow zaptal - dlaczego zaby :?: :?: .Odpowiadam. Pomysl narodzil sie po obejrzebiu bodaj w Srzydlatej Polsce Benka pomalowanego w kangury z okazji Olimpiady w Sydney. Wpadlem wtedy na pomysl pomalowania naszego Antka z okazji "dobijania do 2000 roku". Wraz z Bogdanem Prystromem i niezyjacym juz Andrzejem Kubickim myslelismy w co Go pomalowac. Bodzio wpadl na pomysl aby "zrobic jaja przy okazji" :mrgreen: :mrgreen: . Przy kawie i piwie ustalilismy beda zaby, bo bociany sie przejadly (fakt o rakach nie pomyslelismy :mrgreen: ). Bodzio walna projekt, a reszta to juz farba,walki i pedzle. Skonczylismy przed Swiatowym Zlotem samolotow An2 w Mielcu, a tam zdbylismy tym malowaniem tytul najlepiej pomalowanego An2 na swiecie. I na koniec kilka uwag do malowania modelu. 1. na oslonie silnika z jednej strony byl herb Olsztyna, z drugiej logo Portu MAzury Szczytno. Oba mozna znalezc w internecie. 2. Miedzy skrzydlami na kadlubie z obu stron bylo logo z kormoranem Hoteli Kormoran. 3. Na gornej powierzchni prawego skrzydla byl napis wykonany czarna farba - skrzydla od gory malowal Wacek Kasprzyk :mrgreen: Ot cala historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 witaj! tak-masz racje -to najfajniesze malowanie AN-tka jakie widzialem! medal i nagroda w pelni załużona! przekaż prosze koledze gratulacje -ale i podziekowania za uwagi-super! niestety nie mialem wiecej materialow zeby odtworzyc dokładniej to malowanie (herby) i stwierdzilem ze zrobie to w nastepnych egzmparzach a moze macie jakas fotke/fotki na któej widac po której stronei które logo sie znajduje? no i co to za napis czarna farba??? bo o tym to juz zupenie nic nie wiedzialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.