marek rokowski Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 ponieważ kila osób pyta mnie na priv - to wrzucam też odpowiedź w wątku: zestaw An-tka w wersji "białej" - bez nadruku będzie kosztował 220 PLN wszystkie cztery wersje będą dostępne za 2 tygodnie. już w wersji tip-top: z drukowaną instrukcją, pudełkiem itd. oczywiście to nie będzie masówka -i nie o to w tym chodzi cieszę się że jest troche ludzi zainteresowanych "polskimi skrzydłami" i że dla nich to jest ważne nawet sobie nie wyobrażacie ile radochy dostarczył mi cały wątek na forum i maile które od Was dostałem! Aż się chce coś projektować kiedy się widzi coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielok Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 świetny model a jeszcze bardziej mnie zachęciło do antka oglądanie go jak opryskiwał pola kiedy byłem na wakacjach na Węgrzech.A latał sobie tak:przelot przez pola, nawrót o 180 stopni tuż ponad rzędem domów i bardzo niski przelot nad wsią(ludzie się cały czas oglądali za nim, w pewnym momencie wydawało mi się że zostawi podwozie na dachu jednego budynku), potem pewnie kolejny nawrót, pola i tak ciągle... a niesamowite było kiedy przeleciał mi tuż nad głową kiedy jechałem sobie ścieżką rowerową przecinającą pola(to był początek jego "show") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 "pierdółek" czar... -to było ostatnie zdjęcie do instrukcji montażu (36str.), która właśnie zmierza ftp-em do drukarni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 To będzie w zestawie? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 "pierdółek" czar... W końcu nie na próżno diabeł tkwi w szczegółach :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 To tych parę fotek, które obiecałem (wiem, wiem miało być wcześniej... no ale wakacje - człowiek zalatany :P ) Narazie tyle.. nie za za dużo fajnych (jeśli w ogóle takie są), bo akurat jak Antki były w powietrzu ja nie mogłem się ruszyć z aparatem i fotki są takie jakie są xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 aż mi głupio,bo ...zwątpiłem w Ciebie hehehe a tu proszę - jaka niespodzianka! dzięki stokrotne zdjecia fajne - na tym ostatnim zdjęciu, nad chmurami - chyba widzę otwarte drzwi... zaraz będą skakać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 aż mi głupio,bo ...zwątpiłem w Ciebie hehehe Heh, sorry - jakoś codziennie jak już wieczorem byłem w domu wolny to albo nie było neta, albo zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 ciekawe- ile da mocy... PS. dla zniecierpliwionych:jutro wychodzą kurierem z drukarni zadrukowane formatki - więc jest cień szansy że do k. tygodnia pierwsze sztuki pojadą do swoich nowych właścicieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 ufff! to się chyba nazywa "Światełko w tunelu"... wygląda na to że tylko nalewać benzyny, skoczków na pokład - i do góry! mam nadzieję że w weekend będzie lotna pogoda wówczas ... OBLOTY! - a właściwie sesja zdjęciowa bo obloty prototypów jako takie już były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Kilka zdjęć z dzisiejszych lotów w kamieniołomie Więcej zdjęć http://picasaweb.google.pl/MGurdek/AN2ProjektMarek# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 a to i ja parę dorzucę więcej zdjęć "łaciatka": http://picasaweb.google.com/1marekR/Laciaty?feat=directlink więcej zdjęć z oblotu "Olsztyna2000" - w tym loty "nadjeziorne" http://picasaweb.google.com/1marekR/An2Olsztyn2000OblotKamienioOmKozy?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Gratuluje bardzo udanej wersji modelu i naprawde bardzo ładnych zdjęć. Swoją drogą jestem ciekaw jak robiłeś ujęcia modelu z bliska na dużej wysokości. :shock: Czy przymierzasz sie do wersji z profilowanymi skrzydłami? Zapisuję się na listę zainteresowanch. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 dzięki za recenzję dokonań - cieszę się ze modele się podobają zdjęcia robi się dość prosto - zamienia się człowiek w ducha, bierze aparat i... już! a jak to nie działa- to idzie się do starego kamieniołomu, staje na krawędzi przepaści i pstryka fotki "z góry" zob.: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18768&start=30 -przywilej mieszkania w górach... co do skrzydeł: niestety na tym etapie rozgryzania technologii musialem wybrać: profil czy atrakcyjne malowanie... poniewaz model nie należy do "wyczynowych" - wygrało malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a jak to nie działa- to idzie się do starego kamieniołomu, staje na krawędzi przepaści i robi się filmik i jeszcze jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jeszcze raz szczere gratulacje tak dla konstruktora / producenta jak i dla silnej i częściowo pieknej ekipy filmująco-fotografującej. Rzeczywiście warunki bardzo atrakcyjne do lotów i ich wizualizacji. Jestem jak juz pisalem, jestem zainteresowany "żabkowym" zestawem. pozdrawiam, Tomek z Mazowieckich nizin p.s. czy mozesz podać współrzedne kamieniołomu, sorry jeśli przegapiłem w dotychczasowych tekstach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witaj Tomku bardzo dziękuję za słowa uznania kamieniołom zlokalizoany jest w Kozach k. Bielska-Białej to zapomniane miejsce - choć wg mnie - jedno z najpiękniejszych w okolicy... fajny plener -choć do do latania troche trudny: jak to w kamieniołomie: nie ma pasa startowego ani asfaltowej drogi;) aż byłem zaskoczony że obyło się w zasadzie bez "strat" PS. ilosc pracy/czasu którą trzeba włożyć w stworzenie zestawów trochę mnie przerosła - stad kolejne przesunięcie w czasie -ale myslę że finalnie pierwsza partia nastu zestawów będzie gotowa do połowy przyszłego tygodnia. w sprawie zestawu napisz proszę do mnie na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Widzę, że nawet z Twojego Andrychowa jest też kawałek drogi. Tym niemniej taka lokalizacja daje unikalne możliwości wizualizacji lotów. Jestem naprawdę pod wrazeniem. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 ufff! w końcu! dzisiaj rozpoczynam kompletowanie pierszych paru paczek jak skończe - na wierzch pójdą naklejki: wygląda że projekt zakończony postaram się zrobić wieczorem zdjęcie "środka" pudełka jutro muszę tylko tylko wyciąć kabinki które przyjadą z drukarni, powlewać do pudełeczek farbki do retuszy i... pierwsze sztuki pojadą do swoich nowych "hangarów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A czy są dostępne Antki w wersji białej-bez malowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.