marek rokowski Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 poszukiwany zapaleniec z doświadczeniem cel: sklejenie A-tka z pełnoprofilowymi skrzydłami... u mnie niestety brak czasu... wyprodukowałem taka jedną wersję testową - koszt jak wersji "normalnej" (350 PLN) model w malowaniu " łaciatym" 13 pułk lotn. transportowego, nr boczny 5705 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 O! Widzę, ze jednak skończyłeś przygotowania tej wersji hehe Ja po weekendzie powinienem mieć kolejną aktualizację fotograficzną (trochę mi czasu zabrakło na modelowanie jakiekolwiek). No i chciałbym już nim polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Marku mógłbyś pokazać foto skrzydeł pełnoprofilowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 czołem hmm.. tylko jak? skoro nie są zrobione? generalnie: cienkie profile styrodurowe do obklejenia zadrukowaną "skórką" z epp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Aaaaaaaaaaa rozumie myślałem, że rdzenie są z pełnego EPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 takie też są w planie -mam już na nie materiał - ale na razie brak czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 cyt.: "Zdravim, Muj AN-2 juž lata. Je to perfektní. Fotky jsou v příloze. Libor (...)" kolejny ulotniony w pełni An-tek! tym razem model cieszy oczy naszych braci zza Olzy miejsce stacjonowania: Opava bravo dla Libora - dostał polską instrukcję - i jakoś dał radę inne fotki: http://picasaweb.google.com/1marekR/An2Libor?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Muj AN-2 Czytając te słowa pomyślałem: Boże, co za analfabeta. :wink: Po doczytaniu do końca zobaczyłem dopiero, że to jest czeski. bravo dla Libora - dostał polską instrukcję - i jakoś dał radę No Marku, my czytamy czeskie instrukcje i także dajemy radę. :mrgreen: A na serio, to gratuluję, iż kolejna osoba może cieszyc się z Antka twojego pomysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 cholera... a ja nie mam czasu na instalację rc w moim Antku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Tylko pozazdrościć tym, którzy dzieki lepszej organizacji czasu "wolnego" mogą sie już cieszyć nowym pupilkiem RC. pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 jeśli koledzy pozwolą pochwalę się postępami prac w moim An-tku: skleiłem dzisiaj skrzydła i cały majdan drutowy, zostało jeszcze sporo pracy ale już mi się kręci w oczku łezka jak na niego patrzę Marku kawał wspaniałej roboty!! strzał w 10 z An-2!! czas na zdjęcia: Dwa płaty: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9964b09517767ff5.html tutaj jeszcze w fazie z dolnymi skrzydłami: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34b89fbc37c68a91.html a tutaj trochę dawniejsze zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e087c6506083035.html edit:zdjęcia, linki zrobiłem, nie wiem czemu nie mogę zrobić żeby się pojawiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 czas na zdjęcia: Muszę się udać do lekarza od oczu, bo nic nie widzę... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 no jak nie widzisz?! toż to mikrosamolocik - tylko bez usterzenia - czerwony - zdjecia zrobione z góry na ładnym białym tle! hehehe poczekajmy na większe zdjęcia żeby ocenić proces budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 :arrow: poprawilem zdjęcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam Mam chrapkę na ten model :twisted: Wydaje się świetnym do doskonalenia latania ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 właśnie odebrałem pocztę - a w niej zdjęcia kolejnego Antusia gotowego do oblotu no postarał się mRqS , postarał... oceńcie sami więcej fotek tutaj: http://picasaweb.google.com/1marekR/An22000ByMRqS?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Od razu melduję, że jeszcze czeka go kilka pociągnięć pędzlem tu i tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 hehe, a właściwie dlaczego mRqS, sam nie wstawia fotek ?? Czy to tajemnica ?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 w czasie przygotowań do kolejnej serii An-tków, testuję modyfikacje i tak oto powstaje z wolna kolejny "łaciaty" -ale ten egzemplarz Was zaskoczy... usterzenie: jak obyć się bez płaskich krawędzi: nacinamy nożykiem wcięcia w postaci trójkata: nożyk należy prowadzić po krawędzi elementu. Ważne jest aby złapać odpowiednio narzędzie i prowadzić je podpartym palcem po materiale: oto wynik nacinania: smarujemy DOKŁADNIE klejem UHU-POR wewnętrzne powierzchnie i zostawiamy do wyschnięcia następnie delikatnie domykamy wyoblenia: "walcujemy" wyobloną krawędź po stole, dzięki czemu uzyskamy równe krawędzie: a tak wygląda gotowy statecznik: cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 powoli -ale do przodu a tak wygląda kadłub pokryty "skórką" no i przymiarka usterzenia: a tutaj mała niespodzianka - zapowiadana jakiś czas temu: powstała/powstaje limitowana seria zestawów - ze skrzydłami PROFILOWYMI! a "łaciatek" jest sztuką kontrolną czy wszystko jest ok cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.