Skocz do zawartości

Yaczek depron 3mm

Grzechu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 310
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plany Kupiłem wydrukowałem sobie je na A4 i posklejałem :) od poniedzialku rusza budowa więc będzie relacja ;) mam nadzieję że się uda a jakie wyposazenie polecacie? do niego?

Opublikowano

Każde z wymienionych jest polecane ;)

Można np. tak:

1. Tanio:

Silnik Turnigy 2204, regiel SS 8-10A, serwa HXT500

2. Trochę drożej ale trochę lepiej:

Silnik Turnigy 3020 1800kv, regielek Turnigy 10A, serwa np. BMS306BB

3. Na wypasie, ale cena kosmos:

Silnik AXI 2203/46 albo Neu Neutrino, regiel CC 10A, serwa Dymond D47.

Powyższe można ze sobą mieszać, bo a czemu nie :D Ja aktualnie mam: Neu Neutrino, Turnigy 10A i BMS306.

Generalnie, apetyt rośnie w miarę jedzenia - jeśli zaczynasz latać shockami, polecam zestaw 1, bo tak naprawdę nie wiesz czy będzie Ci to latanie pasować czy nie. Potem zawsze możesz sprzedać coś i kupić co innego. Ja latałem na 2204, aż Krzysiek powiedział mi że 3020 ma lepszy power. Od tego czasu latałem na 3020, bo się okazało że faktycznie ;) A ostatnio tak sobie dyskutowaliśmy z tym przebrzydłym podjudzaczem ;), podpuszczał, podpuszczał i podpuścił ;) No i kupiłem Neu...

Opublikowano

Właśnie wróciłem z oblotu Yaka ... Ten model to bajka, lata rewelacyjnie. 2 loty po 30-40 sekund jedno lądowanie do ręki drugie idealnie na chodnik :jupi:

Nogi mi się trzęsą z nerwów będę się modlił o bezwietrzną pogodę bo nie mogę się doczekać dłuższych lotów.

Chciałbym podziękować wszystkim którzy przyczynili się do wzlotu kolejnego mojego modelu.

Bóg Wam zapłać ;)

EDIT: Yaczek bliźniaczek :P

dsc00585.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jakie stosujecie wychylenia?? W niedzielę sobie troszkę polatam a nie zdążę wyregulować modelu na dworze.

Chodzi Ci o wychylenia sterów? Maksymalne, ile fabryka dała 8)

Opublikowano

Ale co to za życie ?? xD

Kwasiu, jak nie masz innego rozwiązania, to co zrobisz ?? Ew idź do jakiegoś sklepu typu: " Niteczka" i kup zwykłe rzepy, a potem CA, czy właśnie ta taśma :wink:

Opublikowano
Nie mogę nigdzie kupić fajnego rzepa i mam lekki kłopot :/

To w Częstochowie nie ma sklepów PASMANTERYJNYCH ?? - zapytaj mamy - na pewno wie gdzie takowe są :crazy:

Opublikowano

Kwasiu, dla chcącego nic trudnego :) Poszukaj po jakiś starych ciuchach, portfelach, czapkach, tam często są rzepy. Wypruwasz i wklejasz na CA.

Opublikowano
Ja mieszkam na obrzeżach Częstochowy i bym musiał PKS-em zasuwać po 10cm rzepu ok 40min w jedną stronę :)

No cóż - modelarstwo wymaga poświęceń :devil: :crazy:

Locke - a potem zwalasz to na kota ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.