Artur Lis Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam właśnie szukam planów takich Jaków czy mógłby mi ktoś z kolegów przesłać na maila:modelarstwoo@interia.pl lub umieścić na forum , z góry wielkie dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Napisz do elektryki_ rc jest to autor tego modelu, PS. Plany są płatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 19.95 ja tyle płaciłem to nie jest dużo jak za takie plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam właśnie szukam planów takich Jaków czy mógłby mi ktoś z kolegów przesłać na maila:modelarstwoo@interia.pl lub umieścić na forum , z góry wielkie dzięki . Tak jak piszą koledzy, jeśli interesują Cię plany Yaczka który jest głównym przedmiotem tego wątku to są na aukcji : http://allegro.pl/item917034704_plany_zawodniczego_modelu_halowego_yak_54_2010.html Plany innych trzeba poszukać w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Miłego oglądania Panowie : ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam ! ja też postanowiłem w końcu zbudować swoją halówkę. Przyznam się że nigdy nie latałem modelami halowymi ;D ten będzie pierwszy wybrałem taki model ponieważ jest w miarę łatwy w budowie. A w razie kraksy zawsze można zbudować od początku myślę że mój modelik nie przekroczy 200g ;D jak na pierwszy raz Wyposażenie : Silnik - Turnigy 2204-14T Regulator - Hobbyking SS Series 8-10A ESC Serwa - 3xHXT 500 Śmigiełko - 8x4 Pakiecik - Turnigy 500mAh 2S (36g) Posiadam również pakiet Dualsky 2S 1000mAh (60g) jeżeli na nim się podniesie to nie biorę turnigy Więc postanowiłem składać Yaka na klej na gorąco i tak też robię wychodzi schludnie i szybko. Zacząłem od wycięcia wszystkich części : Następnie Sklejenia ich od kupy klejem na gorąco wyszło to tak : Teraz wycięcie lotek oraz wklejenie steru wysokości jako zawias taśma : To narazie tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jesli ma byc rzeczywiscie na hale to od razu bierz akusy 360tki- bedzie o niebo lepiej, a czas lotu i tak bedzie zadowalajacy. 1000ki sa zdecydowanie za ciezkie. Jesli zamowiles juz wyposazenie to trudno, jak nie to zmien regulator na ktorys z serii turnigy, a bedziesz bardziej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 jeszcze nie zamówiłem silnik i regiel mam u siebie na stanie. buduję go z myślą o hali ale czasami np w lecie wieczorami polatać przed domem lub na wakacjach a te regulatory Turnigy Plush 10A one są jak programowane nadajnikiem czy kartą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 I tym i tym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 to super zobaczę jak się ten HK będzie spisywał jak źle to wezmę Turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 A jescze takie moje pytanie lotki mają być na osobnym kanale czy zmiksowane ze sterem kierunku ? a jeżeli mają być zmiksowane to jak to zrobić bez aparatury z mikserem? kablem V ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Żadnych mikserów nie musisz używać. Weź 2 pakiety 360 i już, lepiej mieć model lekki i raz zmienić pakiet, niż latać w kółko cegłą A czas lotu wyjdzie taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 co do planow, juz pisalem o tym wczoraj w innym temacie, to sa na www.rcpowers.com niestety tylko dwa darmowe extra 300 i cos tam odrzutowego za reszte trzeba placic ale plusem jest to ze gosc ma powstawiane na youtube pelno ciekawych filmikow dla mnie to jest dobra strona do inspiracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ja kupiłem plany u K.Halickiego (elektryki_rc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 W związku z pytaniami pozwolę sobie rozwiać parę wątpliwości. Na filmie : Jest przedstawiona nowa wersja Yaka-54 pod roboczą nazwą V3 a docelowo zwany YAK-54 pro K.Halicki. Model ten to egzemplarz testowany od miesiąca w "tajemnicy" i dopiero na filmie ujrzał światło dzienne. Model ten jest już dla mnie na tyle zadowalający że w tym sezonie halowym ( czyli do września minimum ) nie będzie już na pewno modernizowany. Posiada on wiele zmian w stosunku do wersji Yaka 2010 czy też pozostałych. Między innymi : - zoptymalizowana wielkość przeciwwag na skrzydłach, - zoptymalizowana wielkość przeciwwag steru wysokości i samej jego powierzchni, - zoptymalizowana wielkość steru kierunku, - zastosowanie unikalnych generatorów SFG umieszczonych na lotkach modelu, - zoptymalizowanie ustawienia środka ciężkości modelu, - zaokrąglenie paru linii w newralgicznych punktach, - dopracowanie plików cnc modelu i wykonywanie go na laserze. Celem było uzyskanie modelu maksymalnie stabilnego w locie, poprawienie wykonywania beczek sterowanych oraz dokładności wykonywania figur oraz zwrotności modelu. Myślę że udało uzyskać się kompromis i uzyskać oczekiwany efekt. Model w finalnej wersji będzie na dniach dostępny w postaci niemalowanych/malowanych zestawów tylko i wyłącznie w sklepie www.abcrc.pl ( w razie zainteresowania gotowym zmontowanym modelem wraz z montażem wyposażenia należy pisać jak zawsze do mnie ). Teraz parę fotek na zaostrzenie apetytu : Pracę nad Yakiem na obecny sezon halowy ( dla mnie trwa on do kwietnia a następny zaczyna się we wrześniu ) ) uznaję zatem oficjalnie za zakończoną ! Dziękuję wszystkim użytkownikom tego modelu - miło czytać Wasze posty ! Na koniec mała fotka z mojego miejsca pracy nad zestawami/modelami dla Was ( tyle puszek zostało przeze mnie zużytych do produkcji modeli dla Was od września ubiegłego roku ) : Dziękuję za zainteresowanie projektem i pozdrawiam wszystkich wykonawców/użytkowników Yaczka-54 mojego autorstwa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jako człowiek nieco zamieszany w powstanie najnowszej wersji obiecuję rzetelnie ten zestaw zrecenzować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam, prawdopodobnie w tym miesiącu będę składał shocka , pogadalem z paroma osobami i mniej wiecej wiem co zakupić , ale mam problem, Lipo 2s 350-360mAh ciężko dostać np w HC Stock -22 etc. W polsce no nie za bardzo mi się opłaca kupować tych lipoli, wiec z prośbą do was, gdzie mogę zakupić? w hobbycity wszystko na "-" Dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Kliknij baner na górze strony. Sprzedają je np w abc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Jeżeli nie zakupie lipoli w HC, to prawdopodobnie będę brał lipole od Ledy. Dzwoniłem również do EnergyPower, nie sprzedają oni ludziom indywidualnym, tylko hurtowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 ja zamowilem 500mah bo nie maja 360tek zobacze jak bedzie latac wazy 31g a 360 wazy 26g wiec duzej roznicy nie ma zobacze jak sie spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.