ToMarkov Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Prosze fotki tutaj: http://picasaweb.google.pl/wotherr/PiknikWKrasniku# Prosze Paweł nawet masz fotke z szybowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Niesamowicie fajna impreza. Nawet Buczo poleciał B-25 jak bombowcem ,a nie nie jak Extrą. Mentalnie już szykuje się do mitingu w 2010 , tylko muszę najpierw dojść do siebie po tym spotkaniu. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Impreza się udała, tylko koniec jej był tragiczny. (Dla mnie też by był, ale mam farta po prostu). Zdążyłem kupić śmigło vess od Pana Jakuba, z którego jestem bardzo zadowolony. Nie mogę się doczekać następnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Serdecznie dziękujemy wszystkim Modelarzom za odwiedzenie naszego stoiska podczas Pikniku modelarskiego w Kraśniku. Miło nam było spotkać Was osobiście. Organizatorom gratulujemy udanej imprezy. Dziękujemy za zaproszenie i bardzo miłe przyjęcie oraz niezapomniane chwile. Danuta i Jakub Kowalscy Krótka fotorelacja z imprezy w dziale media tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blugolf Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Super impreza super organizacja -cóż można powiedzieć więcej :-)-a pogode też super ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Piratem latał Janusz Olszówka z Tarnowa i w kilka minut z piędziesięciu metrów zrobilo się nagle 500m. Impreza super. Doskonała zabawa, super atmosfera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Jak zwykle Kraśnik super zorganizowany,pokierowany (nie licząć niesubordynacji niektórych lataczy na 2,4Ghz i jednego 35Mhz), atmosfera ekstra. Jeszcze raz dziękuję i nie mogę się doczekać przyszłego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam, filmik z Kraśnika na mojej stronie w dziele media link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Dziękując organizatorom za fajne przeżycia zamieszczam kilka zdjęć z imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuGuSiK23 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ja również chciałbym podziękować za możliwość uczestniczenia w tegorocznym pikniku:) Bardzo dziękuję organizatorom oraz modelarzom, którzy sprawili, że atmosfera była wspaniała Do zobaczenia za rok PS: Serdeczne pozdrowienia dla Baczka, Rabbit-a, P. Blugolf-a, P. Kogutos-a, wróć, nie Pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Potwierdzam, impreza udana, pogoda dopisała. Do zobaczenia za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 była wyciągarka do szybowcy czy bloczek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Bloczek 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Olszówka Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, troche czasu mineło od pobytu w Kraśniku,zaległości w pracy odrobione,wiec mogę napisać kilka słów.Najpierw chciałbym podziękować kolegom z Kraśnika za naprawdę bardzo udaną imprezę,za ogrom pracy włożonej w przygotowania i za bardzo miłą atmosferę.Latałem w Kraśniku makietami szybowców pirat i promyk z napędem elektrycznym.Chciałbym podkreślić fakt,że po raz pierwszy w kraju odbył się hol szybowca za samolotem z napędem elektrycznym modeli w skali 1:4.Pilotem pipera J3 był kolega Marcin Szczerbaczuk.Parametry holownika: rozp;2.7m waga:7.5kg silnik:Turingy6364 aku:12S2P A123 śmigło18/8 model holowany pirat skala1:4 waga 4.8kg. Po starcie bardzo cicho i płynnie nabralismy wysokości,przyczym zdaniem kolegów wyglądało to bardzo realistycznie,ponieważ lecieliśmy na małych katach w znoszenia.Wyczepienie na 180m.Kilka kręgów i tak jak poprzednio znaleziony komin nad brzozami kolo drukarni.Lot trwał 20 minut i było super.Piszę o tym dlatego że taki cihy holownik jes alternatywą do spaliny w miejscach gdzie nie mozna hałasować.Marcin po locie powiedział że po jednym ładowaniu mozna zrobić cztery takie hole.Mamy więc wydajną holówkę bo ładowanie trwa 15 min.Pozdrawiam wszystkich Janusz Olszówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazoo Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Dokładnie tak jak napisał powyżej Janusz, ilość holi powinna wynieść ok 4 więc można powoli zacząć używać tego typu napędu właśnie jako cichobieżną metodę holowania. Osobiście nie do końca byłem przekonany co do mocy napędu (jeszcze potrzebuję ciutkę większego i szybszego śmigła) ale po oderwaniu się od ziemi Pirata już wiedziałem że to się uda . Napęd w obecnej konfiguracji pobiera na ziemi 48A więc można podciągnąć troszkę śmigłem do powiedzmy 60-65A. Taki napęd powinien dać sobie radę z szybowcami do 6kg (czyli większość modeli szybowców). Dodatkowo Piper przy takim napędzie może latać bardzo powoli i ma duży zapas stateczności na małych prędkościach co powinno sprawdzić się przy holowaniu jakiegoś retro szybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Filmik z lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.