Gość Anonymous Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 propsaver mam wewnętrzny gwint 3mm , wkładasz go na wal silnika 3mm. Następnie chcesz założyć śmigło, śmigło ma gniazdo sześciokątne: 5,5 mm. TAK więc śmigło spokojnie wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 ale ja mam taki propsever: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8237&Product_Name=Prop_Saver_w/_Band__3mm_(10pcs) nie taki: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8240&Product_Name=Prop_Saver_w/_Band__3mm_(10pcs) a gdyby nawet ten pierwszy by mógł być, to czy by śmigło się nie ślizgało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 będzie dobry, nie powinno sie ślizgac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam ponownie :wink: Funtana zrobiona poza podwoziem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Ale jak zwykle musi pojawić się problem :x :cry: . Zrobiłem jak wyczytałem gdzieś: -włączyłem nadajnik z kwarcem i wyciągniętą anteną (w pełni naładowany) -włączyłem zasilanie w modelu i.... Serwa wszystkie drgnęły w którąś stronę i potem co jakiś czas któreś z serw porusza się. Model nie chce reagować na ruchy drążka. Co może być tego przyczyną :?: :?: Jak zrobić, żeby to działało :?: Jedyne co mnie cieszy to to, że serva i regiel nie są spalone . Dodam jeszcze, że silnika nie podłączałem, ale kable regla sę nie stykały. Zamieszczam pare fotek: Kwarc jest wlutowany w druciki bo kupiłem odbiornik na mikro kwarce i jak mi poradził któryś z forumowiczó wlutowałem. EDIT: sprawdźcie przy okazji czy wystarczającą przewody są wepchane w odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 MałyRC, zdaje mi się, że miał identyczny problem :shock: Tx w nadajniku Rx w odbiorniku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kanał na kwarcach się zgadza ?? Kwarc TX w nadajniku, a RX w odbiorniku ?? Na 100% Twój MacGyver działa ?? Wszystko styka ?? Jeszcze 100 razy wszystko posprawdzaj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kwarc TX w nadajniku, a RX w odbiorniku ?? tak, zresztą pisze na obudowie kwarca (chyba że pan ze sklepu sie pomylił, ale raczej nie.) To co może być nie tak?? A wystarczająco wepchane są kabelki (więcej się chyba nie da :? ). Poradźcie jeszcze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kwarce są tej samej firmy ?? Jesteś pewny, że ta Corona działa z ESky ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kwarce są tej samej firmy ?? tak, e-sky Jesteś pewny, że ta Corona działa z ESky ?? skąd mogę być pewny, ale się gdzieś na forum zapytałem czy będzie działać corona z e-sky i powiedzieli że będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jeżeli kompatybilność jest sprawdzona, drogą eliminacje wychodzi nam, że błąd jest gdzieś u Ciebie Coś źle zrobiłeś, lub coś jest uszkodzone ... Mi się skończyły pomysły... może ktoś inny ?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 że błąd jest gdzieś u Ciebie :roll: :roll: :roll: Coś źle zrobiłeś, lub coś jest uszkodzone ale serwa działają, więc odpada, a regiel też działa, bo przecież podaje prąd do serw. A kabelki są wystarczająco wepchane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Miałem bardziej na myśli nadajnik, odbiornik, lub kwarce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Miałem bardziej na myśli nadajnik, odbiornik, lub kwarce... można to jakoś sprawdzić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam G. Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tak po mojemu, to w odbiorniku masz kwarc nadawczy. Sprawdź dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tak po mojemu, to w odbiorniku masz kwarc nadawczy. w nadajniku Txw odbiorniku Rx tylko, że one są w tej obudowie, to może ktoś źle je włożył :shock: idę to sprawdzić-poprostu przełoże Ustaliłem jeszcze, że bec z regla podaje do serw 5V więc wszystko chyba działa tylko nie wiem co z tym odbiornikiem.........ale jak już mówiłem idę to teraz sprawdzić PS taki pomysł mi wpadł do głowy: czy to możliwe, żeby serwa się zacinały i muszą się dotrzeć? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 czy to możliwe, żeby serwa się zacinały i muszą się dotrzeć? :shock: Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 kwarc w nadajniku wyjąłem z obudowy i jednak jest dobry, bo pisze Tx (chyba, żeby się fabryka pomyliła i przykleiła odwrotnie :shock: ), a w odbiorniku się nie chciał wyjąć, ale jak w komplecie to raczej jest Rx. Możliwe jest spalenie końcówki mocy grając na symulatorze (bez kwarcy, ze złożoną anteną, tak przez kilka godzin)?? Macie jakiś inne pomysły? POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 HURRA :!: :!: :!: Naprawiło się właściwie samo . Tylko jeszcze mam 2 pytania: 1. Czy serwa mają tak głośno "bzyczeć"? 2. Co jakiś czas przerywa się na chwile sygnał, a pochwili znowu wraca. Może to być skutkiem zakłuceń w mieście, czy czego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 HURRA :!: :!: :!:Naprawiło się właściwie samo To źle, w każdym momencie może się zepsuć też samo. 1. Czy serwa mają tak głośno "bzyczeć"? Nie powinny a jeśli tak robią to mają jakieś opory przy scentrowaniu się. 2. Co jakiś czas przerywa się na chwile sygnał, a pochwili znowu wraca. Może to być skutkiem zakłuceń w mieście, czy czego? Nie powinno tak być, jak by były zakłócenia to by nie przerywało sygnału tylko by serwa wariowały. Poruszaj wszystkim i patrz czy sygnał się nie przerywa i tak miejmy nadzieję zlokalizujesz przyczynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Skoro samo się naprawiło stawiam na kwarc. Lepiej je wymień. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.