Gość slawekmod Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Sławku niech się śmieją. Grunt to dobry humor.... Adam, kiedy podeślesz mi te wycinanki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Adam, kiedy podeślesz mi te wycinanki? przyśle jak sobie nożyk naostrzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Adam, kiedy podeślesz mi te wycinanki? No no no... Niech Pan się już nie usprawiedliwia. Prawda taka, że małe skośnookie zastrajkowały bo nic o nich nie "słychać" na forum. My już wiemy... Dziś polatałem funtanką ale muszę jakoś zaekranować regulator bo kopie po sterach na ok. 40m. I pytanie kieruję do Pana Sławka: Cały regulator czy tylko kable ? A może założyć ferryt na kabel idący regulator -> odbiornik ? Na tym kablu jest taka "kapsułka" czarna chyba tam już jest ferryt ale pewnie made in china zrobiony z plastiku :mrgreen: P.S: A może kabel od reglera sygnałowy zwinąć w "warkocz" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Najlepiej będzie założyć ferryt na kabel BEC idący z regulatora do odbiornika. Można taki ferryt dostać w sklepach elektronicznych, nie jest to duży wydatek. Potrafi jednak na prawdę wiele zdziałać z kopiącym regulatorem czy serwami... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Dziś polatałem funtanką ale muszę jakoś zaekranować regulator bo kopie po sterach na ok. 40m zobacz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Bzik4 pomogło coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Adam, kiedy podeślesz mi te wycinanki? przyśle jak sobie nożyk naostrzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No cóż mój nożyk jest zawsze ostry i gorący.... Nie robi poszarpanych krawędzi itp.... Sławek pliki gotowe podaj adres o który prosiłem na GG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Bzik4 pomogło coś ? kondensator nic, a ferrytu nie zakładałem, teraz jest w szybowcu i ma odłączony BEC a odbiornik ma oddzielne zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 U mnie w szybowcu, na odbiorniku leży regulator, a na regulatorze li-pol Zakłócenia były straszne i eksperymentalnie owinąłem regiel folią aluminiową dość grubo, o dziwo pomogło, leczy przy moim rozmieszczeniu wyposażenia nie da się uniknąć zakłóceń, na szczęście to motoszybowiec i po wyłączeniu silnika wszystko ucicha Z moich doświadczeń wynika, że folia owinięcie folią aluminiową odbiornika bardzo pomogło, sprawdza się to tylko przy zakłóceniach wynikających z bliskiej odległości regulatora od odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 no to i ja się pochwale swoim modelikiem wyszedł nawet fajnie ale dosyć ciężki http://img29.imageshack.us/i/baku090.jpg/ http://img508.imageshack.us/i/baku085.jpg/ http://img269.imageshack.us/i/baku086.jpg/ http://img508.imageshack.us/i/baku087.jpg/ http://img12.imageshack.us/i/baku088.jpg/ http://img29.imageshack.us/i/baku089.jpg/ a od spodu wygląda tak http://img29.imageshack.us/i/baku085.jpg/ :D:D jak się podoba?? napisy też nie wyszły źle hehe narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nawet nawet a ile waży w takim stanie? Moja przeszła na emeryturę a zastąpi ją lepiej wykonana Funtana Lepiej robić dłużej a dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Moja przeszła na emeryturę... Skasowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nie Stoi na szafce w mojej "modelarni" jak ktoś nie wierzy mogę zrobić foto Dziś posklejałem plany i powycinałem usterzenie a jutro zaczynam robotę na dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Lepiej robić dłużej a dokładniej. Ja swoją robie już przeszło tydzień :devil: No ale idealnie wyszła.Jeszcze pare kropel kleju i gotowa A co do Twojej to dobrze że nie skończyła żywotu przez krakse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 TomekRC: Może pokażesz swoją Funtanę? Bartek2220: Też możesz zaprezentować model Sławekmod: Przez ten czas oczekiwania na elementy wyciął by Pan kilka modeli Moja 2 Funtanka jest na ukończeniu Nawet ładnie wyszła (o niebo lepiej niż 1sza ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Malker, byłem i widziałem przed chwilą te elementy wycięte na ploterze. Żebyś nie wiem jak się starał ładniej nie wytniesz ;] Jakość cięcia jest bardzo dobra, co napewno zapewni komfort montażu modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Potem wrzucę fotki.Adam wykonał rewelacyjną pracę, chylę czoła i dziękuję mu za to jak nie wiem co.Nie wyciąłbym tak tego modelu.Ponad to Adam dopracował te plany w taki sposób że po wycięciu wszystko składa się jak laserowy balsiak. Edit: oto elementy które otrzymałem od Adama.Dla mnie Osa to debeściak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Chylę czoła przed Adamem :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 ile taki modelik kosztuje bez wysylki u pana Osy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 ile taki modelik kosztuje bez wysylki u pana Osy? Tu to już Adam musi zabrać głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.