Gość slawekmod Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Skrzydło prawie gotowe, mordowałem się dziś z mordką i innym modelem więc nie miałem czasu na Funtankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam Temacik ładnie się rozwija a Pan Sławek zwleka No cóż Dziś polatałem trochę ale zauważyłem 1 niepokojącą rzecz a mianowicie: Jeśli lecę normalnie wszystko jest ok ale jeśli zrobię półbeczkę (model znajduje się na plecach) to strasznie go ciągnie w górę i jak sam sobie wyrówna do normalnego lotu (kabinką do góry ;D) wszystko wraca do normy. SW jest lekko przetrymowany w dół ale nie aż tak aby go ciągnęło tak drastycznie w górę Sprawdzałem to na max gazie oraz na średnim i minimalnym - na każdym tak samo Aha i sprawdzałem też lot na żyletkę i jeśli model jest na prawym boku (kabinką do mnie) to model zatacza koło (tak jak by mu się oddało wysokość) i też próbuje wyrównać do normalnego lotu I teraz pytanie: Czy inny kąt zaklinowania statecznika poziomego może mieć na to wpływ? Dziękuję z góry za pomoc Pozdrawiam P.S: Na plecach gdy odda się wysokość o te kilka mm. trymera jest wtedy ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 A kąty silnika? Nie bardzo rozumiem opis lotu na żyletkę. Jeżeli przechylasz model na bok dajesz kierunek i model skręcana Ciebie lub od Ciebie to nie widzę w tym nic dziwnego. Kontrujesz w locie to sterem wysokości, lub możesz pójść na łatwiznę i zrobić mix do żyletki :wink: Ucz się lepiej lotu z własnym kontrowaniem wysokości. Chyba, że źle zrozumiałem Twój opis problemu.. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ustaw tak SC aby stery nie były wychylone tylko równo na 0 i zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 tylko wtedy będzie lipka do akro :/ coś nie wydaje mi się żeby to było przez ŚC. Hmm Kąty silnika. Silnik jest delikatnie w dół i w prawo a przetrymowany jest żeby jeszcze w dół szedł (a może zwiększyć skłon (?) w dół ale czy to coś da ? W locie na żyletkę rozumiem że model idzie lekko w którąś ze stron ale nie aż tak no i w dodatku w tą samą stronę jak by był na plecach czyli model ucieka ode mnie ( xD ) a na plecach leci w górę. Zdaje mi się, że coś jest z kątem zaklinowania SW :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Spróbuj ustawić silnik z kątem tylko w prawo bez kąta w dół i zobacz w locie czy coś się zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam Temacik ładnie się rozwija a Pan Sławek zwleka ... Niestety po zmianie pracy nie mam czasu na modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Sławku .... moze przestan pracowac ? :rotfl: wszystko mi sie podoba szkoda ze to decholot . Sprzydla profilowe to by bylo to a z depronu bardzo latwo zrobic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Planuje wyciąć takie skrzydła ze styropianu lub właśnie zrobić z depronu ale które będą lżejsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 z depronu i jeszce sa mocniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 dwa są gotowe jeden mój ,jeden na zamówienie do wujka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ostatni(e) ladne. Mam pytanie: czym pan maluje? Zrobie cos takiego po sezonie. Bede mial funtane balsa 1,2m lub 1,5m benzyna i 80(?) cm funtane mini Moja milosc od pierwszego dotkniecia, wiec pewnie bedzie cala rodzinka XD Pokryje ja srebna folia i pobawie sie aerografem i tu moje pytanie - ile wagi ~ mi dojdzie? PS. Gorszych planow nigdy nie widzialem i pewnie nie zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 PS. Gorszych planow nigdy nie widzialem i pewnie nie zobacze To jeszcze malo widziales Plany sa Ok co chcesz od nich? napisz to podpowiemy ,wytlumaczymy ,pomozemy Duzo tych modeli zostalo zrobionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 brakuje ok 2 cm planow w skrzydle, kartki nakladaja sie do polowy, a inne 1 cm. Jak trafilem na zle plany to moze mi pan wyslac linka do dobrych ? A jak nie to na photo shopie pol godziny sie pobawie i wysle rara aby innym ulatwic zycie. ps. Dziekuje. Nie to co takie chamstwo i czepianie sie o moj wiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Gold Lizard, trudno się czepiać o Twój wiek< skoro go nie podałeś, no ale teraz już wiadomo że jesteś młoda :mrgreen: I ja muszę się zabrać za tą swoją funtankę Sprzęcior jest, tylko posklejać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 pelci sie panu pomylily XD 40% czasu na budowe tego modelu to klejenie planow, 40% czekanie jak dragon wyschnie a 20% sama budowa. Mysle ze wiekszosc osob sie zgodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Gold Lizard, młoda gwardia miało być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 W zasadzie miałem na myśli "młoda mordka" myślałem, że :mrgreen: mówi sam za siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 ps. Dziekuje. Nie to co takie chamstwo i czepianie sie o moj wiek. Chodzisz po bardzo cienkim lodzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Podoba mi się ten model i mam ochotę go zbudować Tylko nie mam planów jakby ktoś mógł mi podać link do tego modelu na kartkach A4 to byłbym wdzięczny . Wiem, że w pierwszym poście tam był link do relacji z budowy tego, ale planów tam nie mogłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.