Konrad Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o bejce to taka moja drobna sugestia-gąbka zamiast pedzla :mrgreen: pędzlem tylko nakładam grubo bejce a następnie dokładnie rozcieram gąbką-wychodzi bardzo dobrze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o bejce to taka moja drobna sugestia-gąbka zamiast pedzla pędzlem tylko nakładam grubo bejce a następnie dokładnie rozcieram gąbką-wychodzi bardzo dobrze ale używałeś tej, którą ja podałem? Ona nawet nie wysycha na taki ciemny "drewniany" kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Fokker - tej akurat nie używałem, ale miałem podobne przejścia z lakierobejcą. LAKIERObejcą. Myślę że właśnie tu jest pies pogrzebany - najpierw bejca, potem lakier, a nie obydwa naraz. Kiedy robiłem właśnie w taki sposób efekt był OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Fokker - tej akurat nie używałem, ale miałem podobne przejścia z lakierobejcą. LAKIERObejcą. Myślę że właśnie tu jest pies pogrzebany - najpierw bejca, potem lakier, a nie obydwa naraz. Kiedy robiłem właśnie w taki sposób efekt był OK. Ja też lepsze efekty uzyskiwałem samą bejcą, którą drewno wchłaniało. niestety w tym przypadku slady kleju zostawaly "ominięte " przez bejcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 1. Lakierobejcę sprawdzę w domu i podam. Nakładana pędzlem, dzięki temu ładnie wyciąga słoje. Następnie maluje lakierem akrylowym gdyż lakierobejcę zmywa paliwo. 2. nowe zdjęcia z wyposażenia wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 W zimie w modelarni mam trochę zbyt zimno i wilgotno aby malować model, więc postanowiłem go trochę dociążyć budując karabin. Oto efekty mojej dwumiesięcznej pracy. Więcej zdjęć na mojej stronce http://www.bakcyl.systemart.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Oj, dałeś nam chłopie popalić! Olbrzymi nakład pracy, ale efekt znakomity. Napisz proszę jaki wymiar ma ten karabin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Karabin, jak to karabin, ale technologia i efekt końcowy zwala z nóg. W 2008 byłem na mistrzostwach świata makiet we Włocławku. Na wystawie statycznej wszystko można zobaczyć z bliska. Wykonanie takich modeli to poezja w ręcznym wykonaniu. Pomysłowość i kreatywność przy budowie budzi mój ogromny podziw. Były tam takie cacuszka, że tylko na półkę postawić i podziwiać, a najlepsze że oni jeszcze tym latali. Po tylu godzinach pracy nad modelem, strach oderwać je od ziemi, a niestety czasem lot kończył się kraksą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 długość ok. 340mm średnica 40mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No Tomeks, chyba pomyliłeś działy! :rotfl: Toć to nie jest PÓŁMAKIETA, a genialnie wykonywana MAKIETA! Pełen szacun!!! Te detale i km-y, mistrzostwo świata! Jestem pod wrażeniem kunsztu modelarskiego, mam nadzieje że wpadniesz na zawody do Krakowa (Puchar makiet) w sierpniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 niestety cała konstrukcja jest pół makiety a wykończenie makietowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Czy ktos wie moze gdzie mozna kupic makietowe kola do tego modelu. Potrzebna srednica okolo 200mm. Myslalem o wózkach dziecinnych, ale wiekszosc ma nie ciekawy bieżnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Może tutaj? www.arizonamodels.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Bardzo dziekuje chociaż koła nie najtańsze i czeka sie na nie kolo 10 tygodni bo robia je na zamowienie to znalazlem u nich na stronie fajny prosty rysunek jak je wykonac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Koła kupione w http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopdisplayproducts.asp?Search=Yes&sppp=12 Otrzymasz po 5 dniach. Tyle czekałem na moje karabiny. 1/3 skala sa też w RC skorpion - to juz nasz rodzimy sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Ale 4in to nie 200mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Czemu przytaczasz akurat rozmiar 4 calowy? Przeciez w podanych linkach znajduja się rozmiary w skali 1/3 :!:, a ten model chyba jest w takiej. Jesli cena nie gra roli to mogę podac link do kół szprychowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Jeśli mówimy o kołach szprychowych to ja widzę tylko 4in. Do tego link który dałeś odnosi się tylko do danego sklepu. Jeśli wkleisz link do jakiegos towaru w tym sklepie po kilku minutach będzie on nieaktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Ale ja tylko nadmieniłem, że sa i koła szprychowe lecz za większe kwoty. Nie ma ich ani w sussex ani w RC skorpion ( te w skorpionie owszem sa 4 " ale nie te miałem na mysli). Oba wymienione sklepy mają koła typu vintage w różnych rozmiarach - nawet w skali 1/3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Oryginalnie do skali potrzebne są kola około 9" ale ponieważ te koła ważą około 580G na sztukę więc kupie kola 7" (180mm) które nadal będą optycznie pasowały a cały model powinien prawidłowo kołować a ważą połowę mniej i połowę mniej kosztują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.