Artur Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 ZDMUCHUJE WARSTWE KURZU Z "ŁOSIA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Chwilowy przesyt Łosiem mija i bardzo możliwe że dziś wkońcu wezmę się za ukończenie kabinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Tomku, pamietając z jakim zapałem pracowałes nad Łosiem, zaczynam sie zastanawiać czy przypadkiem czegoś przed nami nie ukrywasz :wink: Pewnie Łos juz dawno stoi skonczony :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Nic sie nie zmieniło ,weekend w órach ,a teraz przebdowa modelarni. Powiększyłem ja do akiś 4x4 z dotychczasowych 4x2.5m Dzięki temu mam gdzie się ruszyć a i modele wkońcu nie ulegną kraks na ziemi z powodu ciasnoty. Nie bedę ukrywał że po szoku jakiego doznałem po wizycie w modelarni Marka Jankowskiego pstanowiłem że mam dość wszechoecnego bałaganu i zrobic prządek z narzedziami, maszynami , materiałami i modelami. Przy okazi z modelarni poleciały słoiki,skrzynki oraz inne dziwne niemodelarskie przedmioty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Wkońcu uznałem że nie będzie konstukcyjnej kabinki a tylko odlew z Coli Konstrukcja zdemontowana ,a wieczorem biorę się z formę. Co prawda ma też masę sprzatania w modelarni ale trochę tu , trochę tu i jakoś poleci. A powód rezygnacji z osobnych okienek na konstrukcji jest taki, że nie daję sobie z nimi rady i całośc wygląda żałośne. Tochę się już stęskniłem za Łosiem , może w końcu znowu robota ruszy z kopyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heyoan Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Wkońcu uznałem że nie będzie konstukcyjnej kabinki a tylko odlew z Coli Obawiam się, że z jednego kawałka butelki nie uzyskasz takiej owiewki, jaką tu potrzebujesz, szczególnie, że grube denko i szyjka butelki nie nadają się do obkurczania. Trzeba będzie robić to co najmniej z dwóch kawałków. Osobno część czołowa i osobno reszta, a następnie połączyć razem, na cienkiej ażurowej wrędze-ramce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Na razie odłożyłem kabinkę bo mnie do białej gorączki doprowadzała i zabrałem sie za wykończenie reszt. Położyłem wszystkie kable do serw w kadłubie i zabrałem się za zamykanie klap pod kółkami. W tej chwili wkońcu mam porządnie zamykaną gndolę (to znaczy jedna ,a druga do zrobienia). Pod jedznym 3 stanowym przełącznikiem mam -otwieranie klapek -otwieranie podwozia i z powrotem przelacznikeim -zamykanie podwozia -zamykanie klaprek Wszystko ustawione na 3 s. czyli czała czynność trwa ok.6 sekund i wygląda nieziemsko. Jak tylko będę mógł to wrzucę film. Jutro idę robić drugą część klapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Jak tylko będę mógł to wrzucę film. Możesz - wrzucaj. Tomek przez Ciebie mam coraz większą ochote na popełnienie jakiejś makiety. Wszystko ustawione na 3 s. czyli czała czynność trwa ok.6 sekund i wygląda nieziemsko. To wspomniane ustawienie to gdzie ustawiasz ?, jakis dodatkowy układ czasowy ?, w nadajniku ?, bo nie za bardzo pojmuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No widzisz RE ma ta przewage nad MC-19 że może sobie regulować czas ruchy serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No tak jakby nie można było podpiąć do klapki minutnika do jajek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Wszystko ustawione na 3 s. czyli czała czynność trwa ok.6 sekund i wygląda nieziemsko. No to masz problem z głowy, ekstra efekt w dodatku małym kosztem. Ja zainwestowałem w specjalne serwa podwoziowe do dwóch modeli i nawet nie moge im zwolnić szybkości ruchu :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Model zwala z nóg jak pokazałem tacie, to szczęke zbierała cała rodzina, hen daleko.... , ale naprawde model jest świetny...., a tak pozatym gdzie planujesz oblot? Lublin? Jeśli tak to raczej ja przybędę z tatą, tylko wtedy nie wiem czy wrócimy ze szczękami pełnymi . Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Wstępny oblot odbędzie się w przyszłym tygodniu jak tylko dopisze pogoda u mnie w Puławach. Start 2 kółka i lądowanie. Potem dorabianie detali,poprwki malowania i inne duperele. Na Oblot gotowego umówimy się albo w Radawcu albo w Świdniku na lotnisku ,ale to na wiosne chba będzie. A tu obiecany filmik. W sumie 2 filmiki 1 pelny 3 mega z kawalkiem oraz 2 urwany nieceale 1 mega. http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/los/podwozie.avi http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/los/podwozie11.avi Prędkość to ok 2/3 możliwych,ale więcej nie zwalniałem dlamne jest o.k. W radiu mam możliwość ustawienie prędkości działania każdego kanału /mixera i td. Do tego do górnej części 3 (pozycja 2-3) pozycyjnego przełącznika mam przypisane podwozie a do dolnaj (pozycja 1-2) klapki. ot i cały bajer. Można by to zmiksować pod jeden przełacznika ale teraz mam możliwość poprawiek i otwarcia np. samych klapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 W radiu mam możliwość ustawienie prędkości działania każdego kanału /mixera i td. Do tego do górnej części 3 (pozycja 2-3) pozycyjnego przełącznika mam przypisane podwozie a do dolnaj (pozycja 1-2) klapki. ot i cały bajer. Można by to zmiksować pod jeden przełacznika ale teraz mam możliwość poprawiek i otwarcia np. samych klapek. Testuj te prztyczki, to mnie później nauczysz Swoją drogą ciekawe, czy potrafi coś takiego wszystkomająca MC19 Motyla, albo bardzo popularna Futaba 9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 To ja raczej nie będę na tym wstępnym oblocie, raczej na tym w Radawcu albo Świdniku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Pieknosci! :thumleft: :thumleft: :thumleft: :thumleft: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 futaba9 nie posiada opuzniania ruchu serw poza 1 gazu, wiec jest tu niewatpliwa przewaga MX royal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Teraz już mam w pełni zakończoną 1 gondolę. Wy sobie oglądajcie krótki filmik a ja spadam robić 2 . Powinno pójść szybciej bo nie muszę mózgownicy wytężać jak to zrobić. Zostanąmi mocoania kół do zrobienia i podwozie będę miał z głowy http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/los/podwozie_full.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 no Tomku wyglada to majestatycznie i pieknie po prostu zajebiscie ps: czy tobie sie cos nie pomylilo ja zawsze podwozie widzialem od spodu modelu a u ciebie na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Swoją drogą ciekawe, czy potrafi coś takiego wszystkomająca MC19 Motyla, albo bardzo popularna Futaba 9 ? Oprócz zwalniana ruchu serwa i miksera Wszystko tu wymienione posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.