Marcin Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ale o ile przyjemniejsze w uzytkowaniu sa DA nie prowokuj kolejnego offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A ktoś wie coś więcej o tych Savoxach bo ja ich nigdy nie widziałem....a waga ciekawa i parametry też.... Z tego co napisał na innym forum mocno zorientowany w temacie kolega - Firma Savox kiedyś specjalizowała się w serwach do aut a teraz ogólnie. Trzymają się na poziomie KOpropo, to znaczy średnio-wyższa półka. Jak dotąd są stosunkowo mało znani na naszym europejskim rynku , można powiedzieć że Align ich wylansował, wprowadzając do wyposażenia swoich modeli śmigłowców. A od siebie - zakupiłem do swojego nowego modelu heli. U kolegów spisują się wzorowo - co bardzo istotne mają bardzo dobre pozycjonowanie, no i wspomnieć trzeba o aluminiowej obudowie, będącej swoistym radiatorem. Moc, precyzja i szybkość powalają - a to istotne na tarczy w heli, zapewne w modelach samolotów spisywać się będą równie dobrze. Reasumując - polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Masa DA podawana jest bez zapłonu i wydechu, DL i DLE są lżejsze Ale o ile przyjemniejsze w uzytkowaniu sa DA Jakoś mój nie gaśnie przed startem jak Twój DA na AE Show :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zabawne nie wiem czy to z powodu tego wątku na forum ale w sklepie yaki sie skończyły :devil: do Radomia dwa poszły :mrgreen: jak dzisiaj z nimi rozmawiałem to mówili że kilka mają do wysłania gotowych :lol2: chyba popyt wszyscy napędziliśmy i tak się wychodzi z kryzysu :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jakoś mój nie gaśnie przed startem jak Twój DA na AE Show A powod znales? Jesli go wylaczam z aparatury robiac to specjalnie, to chyba wszystko OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 hehe, a po zgaszeniu silnika z apki trzeba ściągać maskęi grzebać :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 No jak nie mialem dokreconych srub i silnik latal to nie ma co sie dziwic Ale czasem piwo troche zmienia punkt widzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 To Ty chyba ostro nawalony składałeś model skoro silnik się odkręcił :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Panowie takie sprawy załatwiajcie sobie na PW. Ciekawe kto pierwszy ulotni Yaczka i zda relację Za taką kasę to na prawdę super model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 To akurat nie ja pilem wowczas piwo, a Ty. I potem wg mnie nieodpowiedzialnie i tak latales. Ale skoro jestes nieodpowidzialny to i tak bys pewnie polecial z odkreconym silnikiem.... A co do Yaczka, to czy ktos wie moze, czy Yak ktory ulegl rozbiciu w Nowym Targu byl modelem z tej firmy, czy jakiejs innej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 U mnie z tym ulotnieniem to może byc problem zobaczę jak przyjdzie model siądę i poskładam myśli [pln-y] do kupy i się zobaczy ale nie powiem ochota na ulotnienie takiej maszynki u mnie wielka... wczoraj żona jak się dowiedziala o nowym lokatorze miała jakąś niewyraźną minę :devil: ach te kobiety jakis mały voucher do spa powinien to załatwić :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 To akurat nie ja pilem wowczas piwo, a Ty. I potem wg mnie nieodpowiedzialnie i tak latales. Ale skoro jestes nieodpowidzialny to i tak bys pewnie polecial z odkreconym silnikiem.... A co do Yaczka, to czy ktos wie moze, czy Yak ktory ulegl rozbiciu w Nowym Targu byl modelem z tej firmy, czy jakiejs innej? No proszę jaka dzisiejsza młodzież jest odpowiedzialna i dojrzała, chyba ten dziadek co się burzył to Twoja rodzina :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przywoluje do porzadku . Jeszcze jeden post nie na temat i beda punkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 No to ja może na temat... właśnie dziecko dostało swoją zabaweczkę :jupi: ;D :rotfl: ależ duuuzi ;D ... faktycznie u mnie też pierścień mocujący maskę jest połamany....ale co tam.... No robi wrażenie jak się do tej pory latało na maksa 1600 rozpietości..... :shock: aż głowa zaczęła kombinować nad organizacją środków na dokończenie projektu :mrgreen: No ogólnie cudo co ja Wam mogę więcej powiedzieć ide się poprzytulać do niego :crazy: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Posprzątałem... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Dzisiaj po wczorajszym entuzjazmie obejrzałem yaka bliżej...nie wiem jak u Was ale u mnie kleju trzeba dolać szczególnie w kratownicy w części ogonowej bo nie wszystko trzyma się kupy. Czy z Waszego doświadczenia (to mój pierwszy duży model) skrzydła są zawsze takie delikatne :shock: nawet chcąc je ściągnąć z rury trzeba to delikatnie czynić bo czuć jak poczycie [nie folia] ugina się pod naciskiem ręki.... Jak porównuję organoleptycznie skrzydła z moim revolverem 1500 mm rozpiętości to on ma je pancerne w dotyku..... Czy podwozie dołączone do zestawu planujecie zostawić czy np zamiana na węgiel...? Ja napewno zmieniam koła na 100 mm bo jednak na trawę to te z zestawu są według mnie nie najlepsze.... Czy ktoś poczynił już jakieś postępy w składaniu...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mój czeka na lepsze czasy . Na razie kończę kolejny baniak latając Ultimatem. W końcu odważyłem się na zachodzenie niżej podczas zawisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 :shock: u mnie do zawisu to bliżej ale jak powiesze model pod sufitem :devil: plan skladania na jesień-zima a do tego czasu ostre ćwiczenia na funfly-u i zimą symulator tak aby na wiosnę zakwitnąć jak nowy kwiat :lol2: w końcu trzeba by na żar pojechać nie jako obserwator i tester napojów chmielowych a pilot :devil: drugi jak co poszedł do nas będzie próba umieszczenia tam 62 benzinki ciekawe jak z wyważeniem.... Ten długi czas powinien pozwolić na zakup lepszego wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Witam.Postanowiłem dołączyć do grona posiadaczy Yaka-54.Wrażenia pozytywne,za tą cene :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 fotki zrób na nowo - przepaliłeś konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.